Şu an hem sağlığım hem de vaktim el vermediği için konunun üstüne istediğim kadar düşemiyorum ama ümmete yapılan Suriye'deki ihanetin normalleştirilmesi ve pisliklerin halı altına süpürülmesinden asla razı değilim.
Gayelerinin ilk başta Allah rızası olduğunu zannettiğimiz birtakım kimselerin bugün gelinen noktada dünkü menhecleriyle zıt düştükleri apaçık ortadadır.
Evet, ben sahada değilim ve bu forumda öyle aman aman kalabalık bir forumda değil ama bazı kimseler ise "Şeyh'im bilir, o bir şey demiyor" gibi yoluna devam edip cihat ve ribat ettiklerini zannediyorlar. X'te en azından bu ihaneti dillendiren kimseler var ama burada maalesef kimseyi göremiyorum.
Bu ümmet ihanete ve irtidada fazlasıyla doydu.
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ د۪ينِه۪ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّٰهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُٓ اَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِن۪ينَ اَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِر۪ينَۘ يُجَاهِدُونَ ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَٓائِمٍۜ ذٰلِكَ فَضْلُ اللّٰهِ يُؤْت۪يهِ مَنْ يَشَٓاءُۜ وَاللّٰهُ وَاسِعٌ عَل۪يمٌ ﴿54﴾
54. Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar mü’minlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allah’ın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.
(Mâide, 5/54)