Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Abdestli sosyalistin kurban yorumu!

Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
20121024112132-b.jpg


İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Kurban Bayramı'nda hacca gitmeyenlerin kurban kesmesinin gerekmediğini savundu.Kurban Şaman kültüründen kaynaklanıyor dedi.

Modern cahiliyenin ürettiği modern bid’atci İhsan Eliaçık basına boy göstermenin cazibesinde Kurban kesmeye dair açıklamalarda bulundu.İşte O açıklamalardan bazıları:

"TÜRKİYE'DE KURBAN KESME GELENEĞİNİN KAYNAĞI İSLAM DEĞİL ŞAMAN KÜLTÜRÜDÜR"

"Türkiye üzerinde kurbanın bu kadar yaygın olmasının nedeni Kuran ve İslam değildir. Şaman kültüründen kaynaklanıyor. Şaman kültüründe namaz kılmak ve tapınak yoktur, Şaman kültüründe dinin direği kurban kesmektir. Bir kurban ritüeli dört saat sürer. Kurban kesmeyene dindar denmez. Kurban kesilir alınlara sürülür, tanrının günahlarımızı af etmesi için mutlaka kurban kesilmesi gerektiği söylenir. Kurban açık alanda kesilir. Yurdum insanının ısrarla açık alanda kurban kesmek istemesinin sebebi nedir biraz düşünsünler. İslamdan kaynaklamıyor ki. Genetiğimize sinmiş bir Şaman kültürü var. Kuran'ın dediği yapılsaydı bu kadar yaygın şekilde kurban kesilmesine gerek kalmayacaktı."

"KURBAN KESECEĞİNİZE DİREKT YOKSULLARA YARDIM EDİN"

Tam tersine benim görüşüme göre, kurban kesmesi gerekenler ki bunun için hacca gitmesi gerekir ama illa ki ben de onlara katılmak istiyorum diyorsa kurbanın parasını fakire garibana bizzat kendi eliyle vermelidir. İnsanlara şöyle yapın böyle yapın demektense bek kendi yaptığımı söyleyeyim. Ben kurban kesmiyorum. Hacca gidenlerin kurban keseceği gibi bir dini vecibe yoktur. Ama insanların tamamının yoksulu doyurmak öksüzü kayırmak her bayramda bir garibanla tanışmak ve o tanışıklığı ömür boyunca sürdürmesi her müslümana farzdır. Onun için her müslüman bir gariban bulmalı ve elindeki kurban parasını ona vermelidir. Asıl farz olan budur. Zaten Kurban kelimesinin etimolojik olarak garibanlar garip gureba ile alakası var. Kurban bayramı demek garip gureba bayramı demektir."

vahdethaber
 
Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Mutlaka hayvan kesilecek diye bir kaide yok"


787811_detay.jpg


Bir televizyon programına telefonla bağlanan Zekeriya Beyaz'ın “Ayakkabıdan da kurban olur” çıkışı tartışmalara neden oldu.

Zekeriya Beyaz ve Hacıbayram Camii eski baş imamıAbdulkadir Şehitoğlu arasında “kurban” tartışması yaşandı.

Abdulkadir Şehitoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı 'yle ilgili sorulara yanıt verirken, Zekeriya Beyaz canlı yayına bağlandı. Zekeriya Beyaz İslam 'da şekilcilik olduğunu ifade ederek “Hac 'da binlerce kurbankesiliyor. 2 saat sonra bu kurbanlar sıcaktan leş oluyor. Kurbanda mutlaka hayvan kesilecek diye bir kaide yoktur.

"AYAKKABINDAN DA KURBAN OLUR"

Daha önceleri “Tavuktan kurban olur” çıkışıyla konuşan Zekeriya Beyaz, Beyaz Tv ekranlarında yine ezber bozdu. Ayakkabıdan da kurban olacağını kaydeden Zekeriya “Beyaz “50 çift ayakkabı daKurban niyetine dağıtılabilir. Mesele amaç ve niyettir. Bu tür bir şekilcilik yanlıştır. Mesele tavuk, horoz değil elbise de dağıtılabilir. Devir ve şartlar değişti. İşin hikmetine, esasına yönelmek lazımdır. Ayakkabı da verilir. Önemli olan bire miktar fakirlere maddi yardım aktarılmasıdır. Ben kurbankesmiyorum, parasını dağıtıyorum. Ayakkabıdan kurban olur bu benim düşüncem bu” dedi.

"RUH HASTASI OLMUŞ"

Sunucu Tahir Sarıkaya 'nın ısrarla “Tavuktan kurban olur mu?” sorusunu soruması üzerine Zekeriya Beyaz “Şamata yapmak istiyorsunuz. Kapatıyorum, terbiyesizlik yapıyorsunuz” dedi ve telefonu kapatarak canlı yayını terk etti.

Hacıbayram Camii eski baş imamı Abdulkadir Şehitoğlu ise Zekeriya Beyaz 'ın sözlerine tepki göstererek “Zekeriya Hoca Kurban 'la sadakayı karıştırıyor. Ne ilmi var ne de alimliği… Ona profesörlük verene de yazıklar olsun. Zekeriya Beyaz hocamız Kurban anlamında psikolojik ruh hastası olmuş” diye konuştu.

habertürk

 
C Çevrimdışı

cenk.12

Üye
İslam-TR Üyesi
eski medyalıgı kalmadı şimdi nasıl gündeme gelirim diye maymunluk yapma peşinde
 
M Çevrimdışı

mustafa_mardin

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Tam mizahlık ya..

kara mizah :)

"Mutlaka hayvan kesilecek diye bir kaide yok"

namazda mutlaka secde edilecek diye bi kaide yok !
hacda mutlaka kabe tavaf edilecek diye bi kaide yok !

da denebilir mi acaba?


akıl mantık ve insaf her türlüsüyle ortadan kalkıp devre dışı kalınca atış serbest olur..hatta mümkünse namaz ve hac hiç yok şekilde uzatılabilir...
:muhaha
 
Üst Ana Sayfa Alt