esselamu aleykum.. arkadaslar ben cahilken iman etmeden önce we özelliklede yaşım baya ufakken liseye falan gidiyoken cevremde annemden kolu komsudan akrabalarımdan gördüğüm için bende her işim için adak adıyodum. mesela diyodum ki güzel bi işim olursa ilk maaşımla koyun kesicem yada şu tarz biri ile evlenirsem koyun kesicem veya kan akıtıcam yada şu şu sıkıntım giderse şu kadar gün oruc tutucam falan die... şimdi ben yeni iman ettim we cocuklugumda veya ergenliğimde söz werdiğim o adaklardan sorumlumuyum. yani bi yakınım demişti ki adak adamak günah cunku sen Allah ile pazarlık yapıyosun resmen sen benim şu işimi yap bende şunu şunu yapicam die... we dileklerin olsada olmasa da onları yapman gerekir diyordu...
we ben o aralar öyle bi kaptırmıştım ki kendime sürekli adak adıyordum we cogunu hatırlamıyorum bile. Benim ne yapmam gerekiyor . . . ?
Dinimizde adak adamak caiz mi eger caizse o adakları yerine getirmek icin imkan olanak yoksa ne yapmak gerekiyor . . . ?
Bilgi werirseniz çok sewinirim Allah twt simdiden razı olsun . . .
we ben o aralar öyle bi kaptırmıştım ki kendime sürekli adak adıyordum we cogunu hatırlamıyorum bile. Benim ne yapmam gerekiyor . . . ?
Dinimizde adak adamak caiz mi eger caizse o adakları yerine getirmek icin imkan olanak yoksa ne yapmak gerekiyor . . . ?
Bilgi werirseniz çok sewinirim Allah twt simdiden razı olsun . . .