B
açtım baktım daha önceden bildiğim hikayeler zaten...
tibik sofi zihniyeti okumadan herşeyi bilen. doğru ya onların çoğu ilham alır, bir gecede alim olur, onların bildiğini kimse bilmez. güldürmeyin beni büşra hanım baksanıza okuyamıyorsunuz zaten okusanız ister istemez düşünceleriniz değişecek ama bunu bile kabullenemiyorsunuzbeyefendi imam gazalinin sofi iken yazdıklarına tövbe ettiğini ilk sizden duyuyorum ki ben gazalinin bir çok kitabını okudum defalarca biyografisini araştırdım bu bilgiyi nereden aldıysanız düpedüz yalan ve iftiradır tavsiyelerinize gelince ben halimden gayet memnunum diğer üyelerinde dediği gibi beynimi kimseye de satmadım size de sitedeki dahi üyelerinize de hidayet diliyorum attığınız iftiraladan Rabbim'in sizi ıslah etmemesini diliyorum ki hidayet değilde ıslah olursa sonunuz geçekten çok acı olur ilk gönderimde dediğim gibi ALLAH TEALA VELİLERİN CANI İÇİN İNTİKAM ALIR!!
açtım baktım daha önceden bildiğim hikayeler zaten...
Allah rızası için.
sizede tavsiyem buşra hanımla aynı olacak benim düşünceme gelin demiyorum dikkat edin kuran sünnet diyorum imam gazaliye gelince iki farklı gazali var ortada ben sofi iken olanı tasvif etmiyorum ama ona karşı olan bakışım olumsuz değil ayrıca hanımefendi ben imam gazalinin ihyasını okudum bilmem bu sizi ne kadar ilgilendirir
Hanımlar, Müslümanın Mesnevi'ye, Rumi'ye ihtiyacı yoktur. Eğer olsaydı, Allah Muhammed Mustafa'yı değil Celaleddin Rumi'yi peygamber yapar, Kur'an değil Mesnevi'yi indirirdi ancak Allah'ın takdiri Rumi'ye Mesnevi indirmek değil Muhammed Mustafa'ya kemale erdirilmiş İslam dininin kitabı, Müslümanın rehberi Kur'an-ı Kerim'i indirmektir. Rumi ve Mesnevi ancak Kur'an ve Muhammed Mustafa'ya uygun olduğu ölçüde haktır. Çünkü hak Kur'an ve sünnettir. Ondan ötesi bidattır, sapıklıktır. Haktan sonra sapıklıktan başka ne var?
ben söyleyeyim KAFALARINA GÖRE...Buna ters birşey mi söylendi? Zaten benimde şuan Kurana ve hadise uygun davranmadığınızdan yazıyorum . Neden imam vardır? Neden cemaat olunur? Herkes neden tek başına sadece namaz kılmaz? neden bir annenin üzerine çocuğuna ilim öğretmek farzdır o zaman neden cihad farzdır. Neden insanların doğru bildikleri yolda yazılar yazması cemaat oluşturması size göre yanlış? Hangi Ayet ve Hadise göre bunları yazıyorsunuz.
Peki karedeşim okudun. Niye o zaman Alimleri boşverin hadis okuyun deyip duruyorsun. Zaten hadislerle ayet açıklamaları var.
ben alimleri boş verin demiyorum, Alimler Allah cc vekilleridir. ama ilk önce alimler kimler onu bilmek lazım, bunu bilmek içinde insanın bir ölceği olması lazım. bu ölçekse kuran ve sünnettir. bakın ben kuran ve ( sahih ) hadis okurken her okuduğumu doğru olarak alırım. onun dışında kimi okursam okuyum eğer bunlara ters düşen bir düşüncesi varsa almam. din nakildir ilk gün 1500 sene önce neyse hala o ne bir eksik ne bir fazla. müslüman olanda bu nakli alır heva ve hevesine uymadan onlara uyar ,bir sonraki nesile aktarır. sizin alim dediğiniz insanlar ise böyle yapmamışlar sürekli dinin içine yeni şeyler sokmuşlar otamatikmende bir sonraki kuşak onların bu soktuklarını sanki dinmiş gibi almaya başlamışlar ve sonucta ne olmuş kendini dine nisbet eden ama dini bilmeyen şeyhlerinin üstadlarının din diye her verdiğini alan bir nesil
ya bize yıllarca allah dostu diye sapmışlar yanılmışlar yutturulmuşsa kardeşim ???sonun ne olur hiiç düşündünmü şirk nedir tevhit nedir rab nedir nedirlere değişmeyen değişmeyecek olanın kitabıyla yanıt verdin mi sözünden dönmez hata yapmaz ancak alllah c.c dur kardeşim
sen nakşibendiyye tarikatında dine aykırı ne gördün? (ne duyduğunu değil ne gördüğünü söyle ama kulaktan dolma konuşma yani emin olduğunu de)
s.a kardeşlerim din tamamlanmıştır rabbimiz allah c.c peygamberimiz resulluhlah s.a.v dir veda hutbetisinde ne der sizlere kuranı ve sünnetimi bırakıyorum allah için imanını kurtarmak isteyen bu iki şeye sarılsın ne olur kardeşim iyi düşünün yollar çetin hesap hak ölüm gerçek inş savunduğumuz şey hak olsun ayetleri bilmeden hadisleri okumadan yıllarca neler bildik bi muhasebe yapalım kendimizle kendimiz için
ya bize yıllarca allah dostu diye sapmışlar yanılmışlar yutturulmuşsa kardeşim ???sonun ne olur hiiç düşündünmü şirk nedir tevhit nedir rab nedir nedirlere değişmeyen değişmeyecek olanın kitabıyla yanıt verdin mi sözünden dönmez hata yapmaz ancak alllah c.c dur kardeşim