Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Afgan mahkumlar açlık grevine başladı

MuhacirSelman Çevrimdışı

MuhacirSelman

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
2012319124142-b.jpg
İşkence ve kötü muamele ile ünlü Kabil'deki cezaevi 100'den fazla Afgan mahkumun koşulları protesto için açlık grevine başlamasıyla yeniden gündeme geldi


Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarındaki meşhur Pul-e Çarki cezaevi uzun süre işkence ve şiddet haberleriyle gündeme geldi.
Sovyet işgali sırasında, gardiyanların binlerce siyasi muhalifi infaz ettiği hapishane, geçtiğimiz on yıldaki ABD önderliğindeki işgal sırasından da mahkumlara yaygın işkence ve kötü muamele iddialarının merkezindeydi. Bugünlerde ise en az 100 tutuklu cezaevindeki insanlık dışı koşulları protesto için dudaklarını dikerek açlık grevine gitti ve kötü muamele iddiaları bir kez daha ortaya çıktı.
Afgan meclisinin ikinci başkan vekili Naimatullah Ghafari, Afgan cezaevlerinde mevcut koşulların endişe verici olduğunu, mahkumların kötü şartlarda olduğunu söylerken, Pul-e Çarki'de elektrik kesilmeleri, su ve yiyecek sıkıntısı yaşandığını kaydetti. Ghafari bir heyetin Afgan hükümeti kontrolünde olan ve aralarında eski Taliban ve El Kaide savaşçılarının da olduğu üç bin mahkumun tutulduğu cezaevindeki durumu araştırmak için gönderileceğini de ekledi.
Afganistan Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu (AIHRC) da cezaevlerindeki durumun soruşturulduğunu söyledi.
'İnsanlık dışı muamele'
Pul-e Çarki'de mahkumlar, dini kitaplara ulaşıma izin verilmemesi, aşırı kalabalık ve yetersiz beslenme şikayetleri ile bu hafta başlarında açlık grevine başladı.
Mahkumlardan biri olan Abdullah, 15 Mart'ta RFE/RL'ye hapishanede tutukluların insanlık dışı muamele gördüğünü anlattı.
Abdullah, "800 siyasi tutuklu var, iki gün önce açlık grevine başladı. Onlar [cezaevi yetkilileri] bize sıkı kısıtlamalar uyguluyor, bize bir Kur'an veya diğer dini malzemeler için izin vermiyor. Yeterli yiyecek de yok" dedi.
Diğer tutuklular da başta Kuran yasağı olmak üzere benzer sıkıntıları dile getirdi.
Cezaevi müdürü Generall Han Muhammed Han ise iddiaları reddederek, açlık grevindeki tutukluları medya ilgisini çekmek için koşulların durumunu abartmakla suçladı.
Mahkumların Kur'an ve diğer dini kitaplara erişiminin yasaklanması ise "diğer mahkumları radikalleştirmek için kullanılmaya başlandı" gerekçesiyle savunuldu.
2009 Kasım ayında da mahkumların aynı hapishanede kötü muamele ve kötü koşullara karşı ayaklanmış, ölenler ve yaralananlar olmuştu

Salih Dualarınızda Müslümanları unutmayın!!!
pressmedya
 
S Çevrimdışı

serdar32

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Yav neden afkanistanda 2 Müslüman halk yada ben öle biliyorum savaşıyor.Afkanlılar kimdir?ABD bu ülkedeki asıl amacı ne?Elkaide neyin mücadelesini veriyor? Bilen kişiler detaylı bir bilgi verirse Allah razı olsun onlardan.
 
B Çevrimdışı

bilalv

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
kardeş tc ile kıyasla aynısıdır taliban ,el kaide ALlah ın hükümlerini hakim kılmak için cihad ediyor yer yüüzne Allah ın kitabı ile hükmedilsin diyor zaten Allah ın kitabı ile hükmeyenler kafirdir isterse hayatını namaz kılma ile geçirsin isterse sabah akşam ben müslümanım diye haykırsın kafirdir şimdi bu afgan askerleride batı güdümlü abd destekli hamit karzainin adamları hamit karzaide oraya abd tarafından sözde devlet başkanı oarlak getirilmiş birsi afgan kafir mürted afgan askerlerinin amacı demokrasi ve laik düzen kurmak el kaide ve taliban ise Allah ın hükümlerine dayalı şeriat düzeni kurmak için mücadele ediyorlar zaten kendi bölgelerinde şeriatı uyguluyorlarda, şimdi tc ye baktığın zamanda aynı kafir tc askeri demokrasiyi tağut düzeni savunuyor ve msülümanları tutukluyor öldürüyor hapsediyor afgan askerleride aynı.
 
S Çevrimdışı

serdar32

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Anladım Allah razı oslun açıklama için.Peki Türkiye'de neden böle bir düzen için ön ayak olan yok?
 
Üst Ana Sayfa Alt