Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Agnostizm'e Inanan Bir Kişiye Nasıl Cevap Verilir?

A Çevrimdışı

anti-şirk

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum kardeşlerim, bir arkadaşımın sınıfına ( lise ) bir öğrenci gelmiş ve kendisinin agnostizme inandığını söylemiş. Çok değişik şeylerden bahsediyormuş Allah , Paygamber ve Kainat hakkında öğrencilerin kafasını karıştırıyormuş. Ben de arkadaşıma ulaşabildiğim kaynaklardan agnostizmin nasıl bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım. Ancak arkadaşım agnostizmin zıtlıkları ,çelişkileri ve dahası kendini agnostik olarak kabul eden bu kişiye onun inancıyla ilgili sorular sorarak nasıl tutarsız ve sapkın bir yolda olduğunu anlatmak gerektiğini söyledi. Ben de siz değerli kardeşlerimin fikrini almak istedim.
 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
Âleykum selam we rahmetullah ;

İlk defa duyduğum küfrün bir puzul'ı olan bu Kafirleri buradan da inceleyebilirsin :


Agnostisizm ya da bilinmezcilik, tanrının ya da tanrıların varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini öngören felsefe akımı. Bu felsefenin takipçilerine agnostik denir.
Kökeni eski Yunan'daki Sofistlere kadar uzanan agnostisizm kelime olarak eski Yunanca'daki agnostos, yani "bilinemez olan" kelimesinden gelir. Gerçekte, bir dinden ya da öğretiler bütününden ziyade bir konsepttir. "Bilinmezcilik" olarak tanımlanması, aslında dinlerin öne sürdüğü Tanrı anlayışının gerçekliğinin bilinemezliği değildir. Bu akım, insanın bilme yetisinin sınırlı olduğunu ve bu nedenle, görülebilenin ardındaki hakikati yakalayamayacağını savunur. Thomas Henry Huxley, agnostisizm'i tanımlarken insanların ölüm sonrası ve tanrının varlığı konularında akıl yürütmekten kaçınmaları gerektiğini söylemekle kalmamış, bu bakış açısından değerlendirildiğinde değillenemeyecek hiçbir önerme ya da yanlışlanamayacak hiçbir bilgi olmadığını da eklemiştir.
Agnostisizm, tüm dinleri ve dolayısıyla onların tanrılarını kesin olarak reddeder. Fakat, Teizmin sundukları dışında; doğaya müdahale etmeyen, belki bilinci dahi olmayan bir Tanrı'nın olup olamayacağını bilemeyeceğimizi öngörür.
Felsefi bir ekol olarak kayıtlara geçmesi 19. yüzyılın ikinci yarısına denk gelir, Batı felsefesindeki başlıca temsilcileri Herbert Spencer, William Hamilton ve Leslie Stephen'dir. Agnostisizm'in Doğu'daki karşılığını ise tasavvufun hemen her kolunda bir miktar bulmak mümkündür.


Agnostik Kimdir?

Agnostik Kimdir? [AGNOSTIK.ORG]

Agnostiklerin Küfür Şüpheleri

Uyanmak İsteyenlere Öneriler [AGNOSTIK.ORG]


Agnostiklerin Ateisme Kaydıklarını İnkar Ederler

Neden Ateist Değiliz? [AGNOSTIK.ORG]


Bazı Meşhur Kafir Agnostikler

Bazı Tanınmış Agnostikler [AGNOSTIK.ORG]
 
Üst Ana Sayfa Alt