Hep nedense sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz,vatan- kişinin yaşadığı toprağı sevmemek onun bulunduğu rejime düşmanlıktan,yaşadığı toprağı başka bir tagut tarafından ezilmesine,yok edilmesine reva göstermek bu nasıl bir yaklaşımdır inanmak mümkün değil,Tasavvuf konusuna gelince tasavvuf imandan bir parça değilki illede tasavufçu olacaksın diye bir kaide yok..Ayrıca bahsettiğiniz konu hakkında başka bir fıkhi hükmü sadece orada paylaştım bu görüşe katılır veya katılmazsınızki..benim bu görüşte olmam benim tasavvufçu olduğum manası nasıl çıkar,zira burada selefi olduğunu söyleyip ama ondan beri tutum sergileyen kişiler olduğu gibi..ama şunu bilmelisinki elbet bir kişinin selefi saihinin yolunda ve onların takipçileri olan alimleri,yol göstericileride takip etmek zorundayız,yoksa Allah muhafaza buyursun sapıtanlardan oluruz...Türkiye konusuna gelince rejimin izin verdiği müddetçe yaşadığımız namazımızı kıldığımız,orucumuzu tutabildiğimiz,haccımızıda yapabildiğimiz..kısaca İslamın 5 şartını yaşayabildiğimiz..adı vatan olan bir toprağımız var bu yönü ile burası darül islamdır..ancak rejim itibari ile elbet islami bir yönetim sistemi mevcut değildir..bu haliylede darül harp dir..bunun içinde mevcut gayretlerimiz,çalışmalarımız olmalıdır..