Haber Akidede Savrulmak : Tağutu, Tağutun Mahkemesine Şikâyet Etmek / Halis Bayancuk

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Akidede Savrulmak : Tağutu, Tağutun Mahkemesine Şikâyet Etmek
1.000₺ manevî tazminat ikrah mıdır?

Akidede köşe bucak savrulmak, yıllardır ummeti tekfir ettiği meselelerden ötürü fitneye sebeb olanlar, son yıllarda kendi içlerinde tekfir edilerek parçalanmaya, bölünmelere sebeb olanlardır.

Gariban bir vatandaş, hakkı yendiği zaman mahkemeye başvurunca tekfir eden İbrahim Gadban, Murat Gezenler, ebu Haris, Yusuf Kara, Ebu Nuh vs. isimli aşırı tekfir hastaları; "hadi bakalım hocam, hoca akide kardeşinizi (Halis Bayancuk / Ebu hanzala) tekfir edin de bu akidede samimi olduğunuzu görelim. Tağutun muhakemesine başvuran Cahil, garib bir avamı tekfir ediyorsunuz, hadi görelim samimiyetinizi!

GrzGY_NWcAAzMWj.jpeg

Y Çevrimiçi

yuşa01

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Hocam bende gördüm de bunu acaba doğruluğu kesin mi yani bu görsellerin sahte olma ihtimali var mı. Gerçekse bile bunun onların başvurusu ile olduğu kesin mi. Evet haklısınız yıllarca insanları tekfir ettikleri mesele onlar için fitne olmuş olabilir lakin adalet babından soruyorum yanlış anlaşılmasın in şee Allah.

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Yanlışsa reddederler bu kadar basit ama Yusuf Kara kendi youtube hesabında son günlerde buna benzer mevzularda zaten eleştiri ve reddiye yapıyor.
Bir de ben yayınlayanın linkini verdim, itiraz edebilen oraya gitsin ama teyid de edildi diyor kişi.

Y Çevrimiçi

yuşa01

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Yıllarca oy okul askerlik mevzuları etrafında rahat bir şekilde insanları tekfir edenler şimdi sus pus gerçekten. Tarık hoca bir yazısında bunlardan bahsederken bunların fikri olarak harici olduğu ama bunu uygulayacak yürekleri olmadığını söylüyordu. Gerçekten de öyleymiş erkek gibi çıkıp konuşmuyorlar.

S Çevrimdışı

sadece_ع

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Yusuf kara haricinde zaaten kimse hakkı yenenin mahkemeye gitmesinin tekfirlik birşey olmadığını söylüyordu lakin uzak kalınması lazım diyorlardı Ebu Hanzala da hakkı yenenin mahkemeye gidebileceğini söylüyordu

Ummu Aişe Çevrimiçi

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Ateş düştüğü yeri yakıyor. İsmini hatırlamıyorum ancak yine tekfirde aşırı giden bir zattı, çocukları okula gönderenleri doğrudan tekfir ediyordu. Niyet sorgulama vs yok. Çok uzun süredir çocuklar "okula kayıt edilmeye" lüzum olmaksızın, sistem tarafından otomatik en yakın okula kayıt ediliyor. Tanıdığı olan, maddi imkânı olan bundan kaçış yollarını bulabilir belki ama çoğunluk böyle mi? Birçok kişi, başka çaresi olmadığı için mecburen okula gönderiyor. Orada çocuğu korumak için gösterdikleri çaba ayrı, öte yanda onları tekfir edenlerin onlar üzerindeki zulmü ayrı...

Bilmiyorum ama sanki başka bir ülkede yaşarlarmış gibi bir haldeler, ülkenin zorla dayattıklarını bilmez gibiler.

Y Çevrimiçi

yuşa01

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ateş düştüğü yeri yakıyor. İsmini hatırlamıyorum ancak yine tekfirde aşırı giden bir zattı, çocukları okula gönderenleri doğrudan tekfir ediyordu. Niyet sorgulama vs yok. Çok uzun süredir çocuklar "okula kayıt edilmeye" lüzum olmaksızın, sistem tarafından otomatik en yakın okula kayıt ediliyor. Tanıdığı olan, maddi imkânı olan bundan kaçış yollarını bulabilir belki ama çoğunluk böyle mi? Birçok kişi, başka çaresi olmadığı için mecburen okula gönderiyor. Orada çocuğu korumak için gösterdikleri çaba ayrı, öte yanda onları tekfir edenlerin onlar üzerindeki zulmü ayrı...

Bilmiyorum ama sanki başka bir ülkede yaşarlarmış gibi bir haldeler, ülkenin zorla dayattıklarını bilmez gibiler.
Aynen öyle abla herkes azimete sarılamaz özellikle kürsü sahibi insanlar avamın hepsine bu azimeti dayatıp direk dinmiş gibi sununca sadece burda kalmıyor iş. Okul meselesi gibi meseleler yüzünden nicelerinin yuvası yıkılıyor maalesef.