Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Allah Pkk Nın Soyunu Kurutsun..

TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Gün İtibari ile Rojavanın Güneyinde Hasekede Öldürülen PKK leşleri:


zEdvA4.jpg


hasekede_pkkya_darbe_h735.jpg
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Davutoğlu: IŞİD'e karşı Irak'a desteğe hazırız

Bağdat'ı ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu Iraklı mevkidaşıyla yaptığı görüşmede Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede istihbarat desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

davuto%C4%9Flu_ibadi_Irak_Aa.jpg


Türkiye-Irak ilişkilerinin uzun bir gerginlik döneminden sonra yeniden rayına oturmasıyla Bağdat'ı ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak Başbakanı Haydar İbadi ile bir araya geldi.

İki ülke ilişkileri ve bölgesel güvenlik konularının ele alındığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
Davutoğlu'nun mesajları IŞİD'le mücadele konusundaydı.

"Türkiye terörden çok çekti. Dünyanın neresinde olursa teröre karşı olacağız" diyen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:
"IŞİD'le mücadelede Irak'a istihbarat konusunda yardımcı olmaya hazırız... Bugün Irak'ın karşı karşıya kaldığı başta IŞİD terörü olmak üzere güvenlik riskleri konusunda da tutumumuz gayet açıktır. Irak'ı tehdit eden yapılar, Türkiye için de bir tehdit niteliği taşıyor. İster IŞİD, ister PKK veya diğer formlarda olsun her türlü terör karşısında Türkiye'nin tutumu açık ve nettir."

'Askeri işbirliğimiz sürecek'

Irak Başbakanı İbadi ise ortak istihbarat ve bilgi paylaşımında prensipte anlaştıklarını ifade ederek şunları söyledi.

"Güvenlik ve askeri işbirliği alanında, iki ülkenin ortak yürüteceği çalışmalara ilişkin heyetler arası görüşmeler sürecek. Irak güvenlik güçlerinin eğitimi için Türkiye'nin desteğini memnuniyetle karşılıyoruz."

İbadi ayrıca IŞİD'le mücadele Irak'ın askeri güç sayısının yeterli olduğunu belirti ancak şunu ekledi:

"Biz ülkemizde yabancı güç istemiyoruz. Fakat silah istiyoruz. Bu konuda sıkıntılarımız var."

Yabancı savaşçı trafiği

Basın toplantısında gazeteciler Davutoğlu'na, Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçıların Türkiye üzerinden geldiği iddialarını sordu. Bu iddiaları kabul etmeyen Davutoğlu şu yanıtı verdi:

"Bunlar dayanağı olmayan iddialar. İŞİD’in komuta kademesine baktığımızda bu insanların hepsinin Suriye’deki durumdan faydalanarak bu işe kalkıştıklarını gösteriyor. Lider kadrosunda tek bir Türk bulamazsınız. Bizim sınırlarımız Suriyelilerin geçişi için açık. Bu iftiralar çok çirkin. ABD’li yetkililerle görüşmelerde de kendilerine söyledik. Elinizde listeler varsa bize verin gereğini yapalım. Fakat yıllık 30 milyon turist geliyor. 200 bin Suriyeli öldü. 10 milyon insan kaçtı. Rejimi suçlayın. 'IŞİD’e bu kişiler Türkiye üzerinden geçti'. Belgeleri gösterin, yok. Tüm bunlar yalan."
Davutoğlu'nun sözlerine destek veren İbadi ise, "Irak'a diğer ülkelerden gelen teröristlerin bölgeye geçişini engellemek için iki ülke arasında çalışmalar yapılıyor. Birçok kişi Türkiye üzerinden geçmeye çalışırken engellendi" diye konuştu.

Davutoğlu'nun ziyaretine karşılık İbadi'nin de 24 Aralık'ta Ankara'ya geleceği açıklandı.

El-Cuburi ile görüşme

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra, akşam saatlerinde Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Davutoğlu, Irak ile Türkiye arasındaki ilişkiler anlamında yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Sayın İbadi ile mutabık kaldığımız yüksek güvenlik koordinasyon toplantısı Türkiye’de olacak" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, IŞİD ile mücadelede kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç olduğunu burada da vurguladı:

Türkiye'deki 2 milyona yakın mültecinin 500 bini IŞİD'den, bir buçuk milyonu da rejimden kaçanlardan oluşuyor. Dolayısıyla bizim meselemiz bataklığı kurutmak. Onun için de çok daha kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç var. Kobani’de mülteci sorununa nasıl bakıyorsak Halep’te mülteci sorununa da aynı şekilde bakmamız gerekiyor. Mültecilerin gelişini de durdurmak için de Kobani'de olduğu gibi Halepte de gerekli tedbirleri almalıyız. Bu konuda da ABD başta olmak üzere uluslararası koalisyonla görüşmelerimiz sürüyor.

Kaynak: Al Jazeera
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Davutoğlu: Kerkük güzel bir örnek olmalıdır

Irak ziyaretinde Türkmen vekillerle görüşen Başbakan Davutoğlu, statüsü tartışılan Kerkük için "Türkmenlerin, Arapların, Kürtlerin, bütün hepsinin ortak şehri olarak, güzel bir örnek olarak yaşatılmalıdır" mesajını verdi.

davutoglu-turkmen-vekiller.jpg


Davutoğlu, BM'ye göre yaklaşık 2 milyon Türkmen'in yaşadığı Irak'ta Türkmen milletvekilleriyle bir araya geldi. Başbakanlık Sarayı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından Davutoğlu, İnsan Hakları Bakanı Muhammet Beyati, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi ve Türkmen milletvekilleri ile basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu Kerkük'ün Arap-Türkmen-Kürtlerin birlike yaşayacağı örnek bir kent olması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu'yla görüşmede, Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammed Beyati ve Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi'nin yanı sıra Türkmen milletvekilleri Hasan Turan, Nehla Hüseyin Sadullah, Niyazi Mimaroğlu, Sacide Muhammed Yunus, Hene Asgar Muhammed, Casim Muhammed Cafer ve Abbas Beyati de yer aldı.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı döneminde de büyük önem atfettiği Irak'taki Türkmen nüfusun temsilcileriyle bir araya gelmesini 'en anlamlı görüşmelerden biri' olarak niteleyip şunları söyledi:

"Türkiye ile Irak arasındaki dostluk, çok köklü arka plana, temellere sahiptir. Bu dostluğun köklerinden birisi de Irak'taki Türkmen mevcududur. Türkmenlerin Irak toplumu içinde edindikleri yer, tarihi olarak burada oynadıkları rol, Türkiye ile Irak arasındaki önemli bağlardan birini oluşturmuştur. Bütün Iraklılar, bizim akrabamızdır, Araplar, Kürtler, Türkmenler, Sünniler, Şiiler, bizim akrabamızdır. Ancak dil bağımız, tarihi irtibatlarımız dolayısıyla ve tabii Türkmenlerin Irak siyasetinde öncelikli rol oynaması, hep Türkiye'nin öncelikleri arasında yer aldı."
Davutoğlu, Türkmen vekillerle her fırsatta görüştüğünü de dile getirirken, "Onların sıkıntılarını her zaman Irak hükümeti nezdinde takip ettik" dedi.IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinin ardındanIrak'ta ortaya çıkan yeni duruma atıfta bulunan Başbakan, "Özellikle IŞİD saldırılarından, coğrafi sınırları sonucu olarak en fazla etkilenen topluluklardan biri Türkmenler oldu" ifadesini kullandı.

Kerkük'ün statüsü

Irak Anayasası'ndaki 140. maddesinde Saddam Hüseyin döneminde Kerkük'ten zorla göç ettirilenlerin geri dönmesi, ardından Kerkük'te yapılacak nüfus sayımı esas alınarak kentin statüsü hakkında bir referanduma gidilmesi öngörülüyordu. Ancak bu madde hiç uygulanamadı.
Merkezi hükümet Kerkük'ü Bağdat'a bağlamak isterken, Kürtler Kerkük'ün Kürt Bölgesi'ne bağlanmasını talep ediyor. Türkmenler ise Kerkük'ün özel bir statüye sahip olmasını istiyor.

Nüfusun çoğunluğunun Türkmen olduğu Telafer'de büyük acıların yaşandığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Dışişleri bakanıyken Telaferli Sünni ve Şii kökenli Türkmen kardeşlerimizi bir araya getirip barış ve uzlaşma alanındaki çalışmalarda beraber olmuştuk ama maalesef son olaylarda Şii Türkmenlerin Telafer'i terk etmeleri, terk etmek zorunda bırakılmaları, büyük yaralar oluşturdu. Türkiye olarak süratle alana intikal ederek onlar için kamplar kurma ve onların güvenliğini temin etme için elimizden geleni yapmaya çalıştık."

İnsani yardım konusunda bundan sonra birlikte atılacak adımları görüşmelerde konuştuklarını bildiren Davutoğlu, "Ne talep gelirse bütün talepleri karşılanacaktır" dedi.

Emirli'ye yardım kararı

Davutoğlu, "mezhep ayrımı yapmaksızın insani taleplerin hepsini karşılamanın Türkiye'nin boynunun borcu olduğunu" belirterek, şu ana kadar yaklaşık 600 tıra yakın insani yardım malzemesinin Türkmenler'e ulaştırıldığını ifade etti. Bunun sadece son iki üç ay içinde yapılan yardım olduğunu hatırlatan Davutoğlu, 60 milyon dolar katkı sağlanmaya çalışıldığını, hastane, okul yapımı gibi ne talep edilirse de yapılmaya çalışılacağını dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci önemli husus: Türkmenlerin bulundukları şehirleri, kasabaları, bölgeleri terk etmemeleri. Bu IŞİD belasından kurtulduktan sonra inşallah Türkmenler, asırlarca yaşadıkları topraklara, köylere, kasabalara, şehirlere geri dönmeliler."

Son dönemde saldırıya uğrayan Emirli'ye de 'ciddi bir insani kampanya başlatmak gerektiği'ne karar verdiklerini açıklayan Davutoğlu, "Gerekirse orada bir kamp kurma konusunda elimizden geleni yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Kerkük için Türkmen vekillere 'teşekkür'

Davutoğlu, statüsüne karar verilemeyen petrol zengini Kerkük konusunda Türkmen vekillerin farklı siyasi partilere mensup olmalarına rağmen birlikte hareket ettiğini belirtttip, "Kerkük, Türkmenlerin, Arapların, Kürtlerin, bütün hepsinin ortak şehri olarak, güzel bir örnek olarak yaşatılmalıdır. Bu bizim Irak politikamızın esaslarındandır" dedi.

Davutoğlu, daha önce danışmanlığında döneminde Kerkük'ün önemine vurgu yapıp, “Kerkük küçük bir Irak’tır, Irak da küçük bir Ortadoğu’dur” demişti.

Kerkük’teki yoğun Türkmen nüfus da Türkiye’nin önem verdiği konuların başında geliyor. Türkmenler, Türkiye dış politikasının önemli argümanlarından biri. Ankara, Türkmenlerin güvenliği ve Türkmen nüfusun yaşadığı bölgelerde istikrarın sağlanmasına büyük önem veriyor. Kerkük açısından Türkiye için hayati öneme sahip bir diğer nokta ise, Kerkük - Ceyhan petrol boru hattı. 1977’de ilk akışın gerçekleştiği ve yıllık taşıma kapasitesi toplam 70,9 milyon ton olan boru hattı, Ankara - Erbil ilişkileri parlak bir dönem yaşarken Irak petrolünü Türkiye’ye taşıyor.

Kaynak: AA, Al Jazeera
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kafir Pkk nın Belgeseli:

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
KAFİR PKK IŞİD TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKİYOR !

73cd0204c768fa85436e876f64392b1b_normal.jpeg
Özgür Amed @Ozgur_Amed · 11 sa. 11 saat önce
Ten years of ISIS attacks in Iraq (Son 10 yılda Irak'ta İŞİD'in saldırıları ve adım adım geliyorum diyen tehlike) pic.twitter.com/uw3QbnLdF8
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Beyci Rafinerisi %50 Işid %50 Irak Goverment

Nöbette Işidci:



IZJjxn5L_normal.jpeg
Abdullah Guraba @aguraba1 · 4 sa. 4 saat önce
Selahaddin Vilayeti Bîci Şehri yakınlarında toplanan rafizi/safevilere karşı istişhad eylemi yapan mucahid ebu cevher pic.twitter.com/lVLOFXlCSq


Işidin Beyci Operasyonları:

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
GEBEREN PEŞMERGE İTLERİ:

WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 8 sa. 8 saat önce
IŞİD'in ABD araç ve mühimmatları kullanan Peşmerge güçlerine saldırı anı. Peşmerge ağır kayıp vermiş.


WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 11 sa. 11 saat önce
Afrin'de çok yakında PKK-Nusra çatışması yaşanabilir. Ancak bu PKK'nın Esed'e desteği nedeniyle olur.
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 11 sa. 11 saat önce
Kamışlı'da Esed PYD/PKK'ya, Afrin'de ise PYD Esed'e destek veriyor. PYD güçlerini Nubbul-Zehra'ya kaydırıyor.


Celavlede Geberen Peşmergeler:

XWNc6VzS_normal.jpeg
A.Rahman Gök @arahmangok · 15 sa. 15 saat önce
Biwêne, çend şehîdên operasyona azadkirina Celewla pic.twitter.com/LfV4EfQn1N
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

YPG Bim Ypgnews
22 Kasım
Pentagon, pesmerge birliklerine 350 milyon dolar yardımda bulunacaklarını bildirdi.

Peşmerga Galiba Cevavleyi Almış Durumda:


YPG Bim Ypgnews
Dün
Gerilla ve peşmergeler kuzeyden Celawla'ya girdi

Bugün sabah saat 4.30 da Xaneqin’e bağlı Celawla ile Sadiye'de bulunan DAİŞ çetelerine yönelik HPG ve YJA STAR gerilllaları ile peşmerge ve Irak hükümet güçleri ortak bir operasyon başlattı.

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriyeli Muhalifler: YPG Esed Güçlerine Yardım Ediyor

Suriyeli muhalifler ve aktivistler, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Esed rejimi güçlerine yardım ettiğini belirtti.

suriyeli-muhalifler--ypg-esed-guclerine-yardim-ediyor.jpg


Suriyeli muhalifler ve aktivistler, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Esed rejimi güçlerine yardım etiğini belirtti.

Aktivistlerin Halep basın bürosundan yapılan açıklamada, "Afrin'deki Halk Savunma Birlikleri (YPG), Nubbul ve Zehra beldelerindeki rejim güçlerine silah, mühimmat ve savaşçı gönderdi" denildi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanı Albay Abdusselam Hamidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Nubbul ve ez-Zehra cephelerindeki savaşçılarımız, YPG'nin, rejim güçlerine lojistik destek verdiğini ve Afrin'den geçişini kolaylaştırdığını doğruladı" dedi.

Hamidi, rejim güçlerinin savaş uçakları ve askeri destek sayesinde rahatladığını belirterek, "Esed güçleri, YPG'nin yardımı ile Nubbul ve Zehra'ya geçti" diye konuştu.

Anadan kenti basın ofisi sözcüsü Yasin Ebu Raid ise "YPG kuşatma altındaki rejim güçlerinin yerlerinin bilinmemesi ve uçaklardan atılan mühimmatın muhaliflerin eline geçmemesi için bölgede çapraz ateş açtı" ifadelerini kullandı.
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hasekê'de Suriye ordusu ve IŞİD arasında çatışmalar başladı

Rojava’ya bağlı Hasekê sınırında Suriye ordusu ve IŞİD arasında çatışmalar başladı, öte yandan Çıl Axa kasabasında bir bomba patladı.

hasek--de-suriye-ordusu-ve-isid-arasinda-catismalar-basladi.png


Bu sabah saatlerinde Hasekê yakınlarındaki Kewkeb ve Seraya dağlarındaki konuçlanan Suriye ordusunun 123. Topçu birliği, kentin güneyindeki Ebdulaziz ve Ebiyed dağlarındaki IŞİD mevzilerini bombaladı.

Rejim yanlısı Arap aşiretlerinin kurduğu Ulusal Güvenlik güçlerinin de desteğiyle Suriye ordusu dün gece IŞİD güçlerine bir operasyon düzenledi. Çatışmaların Ebiyed dağı ve çevresinde hız kaybetmeden devam ediyor. Suriye ordusunun IŞİD’e giden Hasekê’deki ikmal yolunu tutuğu bildiriliyor.

BasNews’in edindiği bilgiye göre şu anda Hasekê kentinin doğu, güney ve batı kısmı IŞİD’in kontrolüne geçmiş durumda. Kentin kuzeyinin ise Halk Savunma Birlikleri YPG’nin elinde olduğu gelen haberler arasında.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin verdiği bilgiye göre dün Hasekê kentine bağlı Çilaxa kasabası asayişi yakınlarında bir patlama gerçekleşti. Patlamada can kaybı olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
isid-ksdp-baskaninin-oglunu-oldurdu.jpg


Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi Başkanı Mahmut'un oğlu Ata Muhammet, IŞİD'le çıkan çatışmada öldü.

Irak'taki Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi Başkanı Muhammet Hacı Mahmut'un oğlu Ata Muhammet’in IŞİD'le çıkan çatışmada hayatını kaybettiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Kerkük'ün 12 kilometre güneyindeki Tilwerde köyünde, IŞİD gruplarına yönelik operasyonu yöneten Ata Muhammet, çıkan çatışmada öldü. 35 yaşındaki Muhammet, 5 çocuk babasıydı.

Irak'ta Peşmerge ile IŞİD grupları arasındaki çatışmalar, Musul Barajı çevresinde, Zummar'da ve Kerkük'ün güneyinde yoğunlaşmıştı.
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 6 sa. 6 saat önce
El Cezire Celula'da Şii-PKK ve Peşmerge güçlerinin sivillere ait evleri yaktığını haber veriyor.

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
IZJjxn5L_normal.jpeg
Abdullah Guraba @aguraba1 · 4 sa. 4 saat önce
Ateist PYD/PKK militanlarının el-bereket(Haseke) Vilayetinde katlettiği arap köylülerden bazılarının fotoğrafları.
B3c-ZBeIMAAB_fr.jpg

B3c-X3LIEAA07O7.jpg
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Safevi Ordusunun Yanan Askeri Aracı: (Irak Ordusu)

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Çok sayıda Peşmerge öldürüldü

İslam Devleti çok sayıda Peşmergeyi öldürdü. Diyala Vilayetine bağlı Celula nahiyesinde yapılan operasyonda çok sayıda Peşmerge öldürüldü.

Türkiye'nin ve Amerika'nın gazına gelip Suriye'ye giderek Ayn el Arap'ta İslam Devletine karşı savaşan Peşmerge, her iki ülkede de İslam Devletinin gazabından kurtulamıyor.

02_3.jpg

2_11.jpg

3_9.jpg

4_5.jpg

5_4.jpg

6_4.jpg

7_4.jpg

8_2.jpg

9_1.jpg

10_0.jpg

11_1.jpg
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 7 sa. 7 saat önce
Haseke'de son askeri kontrol durumu haritası: Haseke PKK ve Esed rejimi tarafından beraber yönetiliyor.


WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 6 sa. 6 saat önce
ABD'nin Kerkük'teki konsolosluğunu tamamen boşalttığı ve diplomatlar ve personelin hava alanında olduğu rapor ediliyor.

WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 6 sa. 6 saat önce
IŞİD Kerkük'e büyük bir saldırı başlatmış durumda. Kerkük önümüzdeki günlerde gündemin önemli konularından olacak.ABD diplomatlarını çekmiş.

WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 6 sa. 6 saat önce
IŞİD, Peşmerge Güçleri Kerkük Kuvvetleri Komutanı Muhammed Mahmud’un oğlu Eta Muhammed'i Kerkük'te öldrmülş.


WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 6 sa. 6 saat önce
Kekük'te durumlar düşünüldüğünden de kötü. Peşmerge ve PKK teyakkuza geçmiş durumda.


WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 5 sa. 5 saat önce
IŞİD Kekük'te 30 Peşmerge'yi esir aldı, 7 Peşmerge yaşamını yitirdi. Rudaw

WzugnXb__normal.jpeg
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 5 sa. 5 saat önce
PKK-Peşmerge ve Şii ABD desteğiyle güçlerin ele geçirdiği Ceavla'da bir kaç gün sonra Şii-Kürt çatışması beklenebilir.
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
IŞİD'in yeni hedefi Kerkük

Daha önce Suriye ve Irak'ta birçok petrol bölgesini ele geçiren IŞİD'in yeni hedefi Irak petrol üretiminin yüzde 40'ının gerçekleştiği Kerkük. Bölgeye peşmerge sevk eden Kürt yönetimi Kerkük kırsalında IŞİD'in eline geçen bölgelerin geri alındığını açıkladı.

IRAK_Kerkuk_Petrolv2.jpg


Peşmerge güçleri ve IŞİD'in Kerkük kırsalındaki yoğun çatışmasının ardından Al Jazeera'ye açıklama yapan Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver, Kerkük’te durumun kontrol altında olduğunu söyledi.

Yaver, IŞİD’in saldırılarının ardından bölgeye gönderilen peşmerge güçlerinin saldırılara karşılık verdiğini belirtti.

Bu arada cephede bulunan peşmerge güçlerinin verdiği bilgilere göre, IŞİD güneydeki bazı köyleri birkaç saat işgal etti, ancak IŞİD mensupları peşmerge saldırılarından sonra geri çekildi. Aynı kaynak IŞİD’in Kerkük’ü alabilmek için özel bir birlik oluşturduğunu ve saldırıları bu birliklerin yaptığını söyledi.

Bölgedeki Al Jazeera muhabiri Eyüb Rıza da, peşmergenin Kerkük’ün güneyine 12 kilometre mesafedeki Tel El Verd bölgesi ve Mektep Halid Köyü’nü geri aldığını ifade etti.

Bölgedeki tepeye ismini veren Tel El Verd'in kuzeyinde bulunan Irak Küzey Doğalgaz şirketi IŞID güçlerinin hedefinde bulunan noktalardan biri.

Ancak, IŞİD'in attığı havanlar tesislere ulaşmıyor.

IŞİD ile peşmerge arasında çarşamba günü şiddetini artıran çatışmalar Kerkük kırsalındaki Tel El Verd ve Mektep Halil bölgelerinde yoğunlaşmıştı.

iraktasondurum_1.jpg
 
Üst Ana Sayfa Alt