Çözüldü Allah'ım Canımı Al Diye Dua Etmek Günah mıdır?

H Çevrimdışı

hak_yolcusu

Üye
İslam-TR Üyesi
selamun aleykum ve rahmetullah

Bir insanın "ALLAHIM AL CANIMI "diye dua etmesi günah mıdır? Çünkü artık bu duayı edecek duruma geldim.. Yaşarsam yanlış yola girmekten korkuyorum.......

not: Allah için herkes yorum yapmasın tam net bir cevap istiyorum..........lütfen...

ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
Soru: Bir insanın "ALLAHIM AL CANIMI "diye dua etmesi günah mıdır? Çünkü artık bu duayı edecek duruma geldim.. Yaşarsam yanlış yola girmekten korkuyorum.......

Cevap: Değerli Kardeşimiz;

Bu hususta Allah Rasulu ( a.s.m )nun ifadeleri aynen şöyledir.

Hz. Enes ( r.a ) anlatıyor. Rasulullah ( a.s.m ) buyurdular: sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al. ( Buhari, merda,19)

Açıklama:

1- Hadiste Rasulullah ( a.s.m )’ın ilk muhatabı, ashab-ı kiram ise de kıyamete kadar gelecek bütün Müslümanlar aynı şekilde muhatap olmaktadırlar, yani yasak hükmü bakidir.

2- Hadiste mevzu bahs edilen “zarar” için, seleften bir çoğu “dünyevi zarar” demiştir. Buna göre, kişi “ dinde fitneye düşmek” gibi dini bir zarar mevzu bahs olacak olsa, hadisteki nehyin dışında kalacağı belirtilmiştir.

İbrahim Canan, Kütüb-ü Site – Muhtasarı tercüme ve şerhi – Akçağ Yayınları, 5. cilt, s: 6

Selam ve dua ile...