Esma u'l Husna olan Allah'ın isimlerinin önüne kul (abd) sıfatı konularak insanlara /çocuklara isim verilebilir.
Rahman ismi, "Allah" ism-i celilinden sonra ikinci ism-i hassıdır, yani özel ismidir. Rahman ismi, rahmetin yanında, adalet, rızık, vahiy, rububiyet gibi hususlara da işaret eder.
Arş’a istiva eden , kainatı yaratıp düzene sokan, onu idare eden Rahman’dır. Kur’an’ı öğreten Rahman’dır. Rezzak manasıyla rızkı veren Rahman’dır. Allah’a kulluk yapan kullar “İbadu’r-Rahman’dır. Bu sebeple "Allah" lâfza-i celâl gibi, “Rahman” isminin de Allah'tan başkasına nisbet edilmesi, onlara isim olması caiz değildir. (Taberî,1/59)
Nitekim, "De ki: ‘İster Allah deyin, ister Rahman deyin. Hangisini deseniz olur. Çünkü en güzel isimler O'na hastır.’"(İsra, 110) mealindeki ayette Rahman ismi, Allah isminden sonra ikinci sırada yer almıştır. (et-Taberî, I/59)
"O’nun (Allah'ın) bir adaşı olduğunu biliyor musunuz?"( Meryem, 65) ayetini tefsir eden İbn Abbas, "Allah'tan başka hiçbir kimse, Rahman ismiyle adlandırılmaz." (Hakim, Mustedrak, II/474) demiştir.
Çocuklarına bu ismi vermek isteyenler "Abdurrahman" olarak versinler. Daha önce "Rahman" ismi verilmişse Abdurrahman olarak kullanmalıdırlar.
Esma u'l Husna'daki diğer isimlerden Samed, Halık, Rahman, Rahim, Razzak gibi isimlerde tek olarak verilmekten ısrarla kaçınmalı. Aslolan esma u'l Husnadaki Tüm isimlerin başına "adb" ekleyerek kullanmak gerekir.