Alparslan kuytul: Ben cübbeliyi tekfir etmedim/etmemde, birileri vdeoları oynayarak bunları yapıyor bu oyunlara gelmeyin!
Alparslan Kuytul Hoca - ! Cübbeli Ahmet Hocaya cevap! - YouTube
Alparslan Kuytul Hoca - ! Cübbeli Ahmet Hocaya cevap! - YouTube
Muhammet Nur Do?an'a Cübbeli Ahmet Hoca'dan Reddiye - Cübbeli Ahmet Hoca - YouTube
Burda 'kısmende' olsa sevindiğim bir nokta var ki, bunu ifade edeyim:
'O zaman ki bilgim yetersizdi' demesi, ve 'Ben Allahı perdenin arkasına koymadım yanlış anlaşılmışım keşke! maksadım sorulsa idi' demesi.
Her ne kadar bazı arkadaşlar katılmasa da ki katılmayabilir, bu iyiye yönelik bir gelişme.
Allahtan, kendisini doğru yola iletmesini niyaz ediyorum.
Sonra bil ki, bir kimse itikat etmese de mânasını bilerek küfür kelimesini konuşursa, fakat bu kelime kendisinden zorlama olmaksızın isteği dahilinde çıkarsa bazılarınca tercih edilen görüşe göre, küfrüne hükmedilir. Çünkü iman tasdik ve ikrarın tamamına denir.
Küfür kelimesini söylediği için inkâr sebebiyle ikrar da değişmiş olur. Fakat bir kelimeyi konuşup bu kelimenin küfrü gerektirdiğini bilmezse, Kadıhan fetvasında bu meselede tercihsiz ihtilâf zikredilmiştir. Şöyle denilmiştir: Bir görüşe göre, bu sözü söyleyen bilmeme özrü sebebiyle kâfir olmaz. Başka bir görüşe göre ise bilmese de bu söz ile kâfir olur. Ben derim ki en doğrusu birinci görüştür.
Fıkhu Ekber : Aliyyul Kari