Video Alparslan Kuytul Bile Cübbeliye İsyan Etti

Coolumsu Çevrimdışı

Coolumsu

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Alparslan kuytul çok tasvip ettiğimiz birisi olmamakla birlikte Cübbelinin tasavvuf ve kabir saçmalıkları onu bile çileden çıkardı..

Cübbeli’den son zamanlarda şeyhi hakkında önceki saçmalıklarını da aşan garip ifadeler kullanıyor.

AlMersini Çevrimdışı

AlMersini

Sahel'de Güneş Doğuyor...
İslam-TR Üyesi
Alparslan Kuytul hakkında pek bir şey bilmiyorum. Ama sizin de dile getirdiğiniz gibi kendisini eleştiren birçok kardeş oldu. Karşıma çıkan birçok sohbetini ben beğenmiştim.

Aydınlatabilecek bir kardeş var mıdır?

alq_227 Çevrimdışı

alq_227

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Alparslan Kuytul hakkında pek bir şey bilmiyorum. Ama sizin de dile getirdiğiniz gibi kendisini eleştiren birçok kardeş oldu. Karşıma çıkan birçok sohbetini ben beğenmiştim.

bildiğim en büyük sorunu iran hakkındaki görüşleri hamaneyi şehit olarak görmesi vs.

Coolumsu Çevrimdışı

Coolumsu

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
@Abdulmuizz Fida Abi cübbeli kabirden yönetim diye de yeni bir hurafe çıkardı. Takip ediyor musun bu kişiyi pek senlik birisi değil ama son zamanlarda eski söylediklerinden de daha yukarı şeyler söylemeye başladı şeyhi hakkında.

Onla ilgili de bir konu açmıştım. Mahmut Efendi’nin zamansız olduğunu söylüyordu. O konum neden silindi ki?

Sonuçta bu gibi şeylerde hurafe olmuyor mu? Beni bilirsin zaten tekfircilişe karşı biriyim de bunlar alenen insanları yoldan çıkarıtıcı şeyler, sakıncalı zihniyetler bölümünde bu tarz konuların açılması doğal değil mi?

bilgi almak için sordum.. :)
Bir de senin bakış açın nedir bir şeyhin zamansız ilan edilmesi hakkında?
Bunlar bazılarının dediği gibi vahabbi/harici/ışid itikatı filan da değil, zaten ehli sünnetin akidesi Kur’an ve Sünnet temelli, bu tarz şeyhlerin ilahlaştırılmasına karşı değil mi?

Son düzenleme:
Coolumsu Çevrimdışı

Coolumsu

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Cübbeli bir de Mahmut hakkında veliyi zişan demeye başlamış.
Oysa nebiyi zişan ifadesi genelde peygamberimiz için kullanılır..

Ona benzetmeye çalışıyor…

Kararsız. Çevrimdışı

Kararsız.

Üye
İslam-TR Üyesi
Cübbelinin çıkardığı birşey değil ki bu müritlerinin büyük çoğunluğu böyle itikat ediyor menzilcisi de kâdirisi de . Bunu apaçık ,tekrarla cübbelinin dile getirmiş olması bunu değiştirmiyor. Ve bu adamların taassupta ne kadar ileri gittiğini zannımca içinde bulunmayan anlamaz . Veliyi zişan demesine şaşırmadım zira kendileri Mahmut efendinin yaptığı ancak sünnette ve Kuranda olmayan şeyleri de efendi hazretlerinin sünneti olarak tanımlar ve taklit ederler. Ve elbette hurafe bunu sormaya gerek mi var. Bu meseleye istidlal ettikleri büyük delillerden biri de Şeyhleri ölmeden önce ehli sünnetin kalesi (!) Cübbeliye öldüğünde mezarına gelip mektubat okumasını söylemiş . Yani efendi hazretlerinin sözü de çoğunluğunca ne kadar inkar yahut tevil de etseler nas gibi olduğu için haşa, bu söz bile bu adamlar için şirke delildir .

Son düzenleme:
أهل الحديث Çevrimdışı

أهل الحديث

لا لله الا الله
İslam-TR Üyesi

Bizzat tanıdığım ve hâlâ iletişimde olduğum onların içinde olan kişiler mevcut. Onlarla edebli bir şekilde tartışmalarımız oldu. Bizzat kendim Adana'da Kuytul'un olduğu ortamlara(yemek vs...) gidip gözlemledim. Onlarla birlikteyken tevbe edip hatalarını görmüş, kendini düzeltmiş pek çok kardeşimizden de dinledim. İçlerinden hepsi öyle değil ama genel olarak İslâm/Tevhid daveti yerine kendi cemaatlerinin propagandasını yapmaya daha meyilli oluyorlar.

Kendisi İran'ın buradaki valisi olmaya pek hevesli. Bu basit bir mesele değil. Basbaya rafizî seviciliği... Mu'minlerin annesi Aişe radîyAllahu ânh'a söven, sahabeye söven, binlerce kişinin kanı elinde olan, binlerce kişinin ırzına göz diken bir Allah düşmanını sırf İsraille danışıklı dövüş yapıyor diye savunuyor ve buna da kendince kılıf uyduruyor.

Askerlik, oy, memurluk vs... gibi konularda zaten ballandıra ballandıra görüşlerini anlatıyor bunu gizlemiyor.

Son düzenleme:
Geri
Üst Ana Sayfa Alt