Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Anne Sütü Bankası Kurulması ve İşlevi Caiz midir?

Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hükümet anne sütü bankası falan kuracakmış !!!

Konuya pek vakıf değilim fazlacada bakmadım haberlere ama itirazlar vvar bende sorruyu sormak istedim , sütü memeden almakla kapdan almak farkeder mi ?

Yani mesela bu banka kuruldu ve sütler muhafaza edildi diyelim , birisi mesela faraziye olacak ama,,, kadın memeden direk almış sütü ,, bi diğeri ise adam burada çalışıyor ve 25 sene sonra aklına düşüyor ve diyor ki bi bakim şunun tadına inek sütünden farklı mı diye o annenin saklanan sütünü kapdan içiyor , bu ikisinin durumu nedir ?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Sorumluluk sahibi bilinçli muslumanların bu tür vebal gerektiren konulardan sakınması, hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Hele ki Şeriaat'ı kabul etmeyen, reddeden, karşı çıkan laik (kufur) rejimlerin idaresinde bulunan topraklarda ikame eden muslumanlar için, bu durum (devlet babanın süt anne olması) bir kat daha önem arzetmektedir.

Rejimin sorumlu kurum ve (sağlık) bakanları , kişileri işin fıkhi yönününü hesaba almadan salt humanist duygularla hareket ederek, prematüre veya özürlü doğan bebeklere vb. ihtiyaç durumunda doğal anne sütü verilmesi kastıyla, sütü mevcut olan annelerden devlet/hastane koşullarında ihtiyaç durumunda kullanılmak amacıyla alınıp saklanma çalışması yapılmaktadır.

Bu durum İslam'da fıkhi olan süt kardeşliğinin hasıl olmasına sebeb olmasıyla birlikte, ileride haram olan (süt kardeş) nikahı ve zurriyetlerinin peydahına sebeb olabilecektir.
Sütün, verilen ve alınanın diye kayıtlara geçilmesi, geçilecek diye söz verilmiş olması kısmen bazı sorunları hafifletecekmiş gibi görünmüş olsa da, bizler bu ülkenin hastanelerinde raporları karıştırılan hastaların birbirlerinin yerlerine yanlış teşhis ve ameliyatlar olduklarına şahid olduk. Doğum yapan kadına ve çocuğuna Aids mikrobu bulaştırılıp bir muddet sonra ölmesine sebeb olunduğunu da ana haberlerden işittik. Apandist için başvuran hastanın tek kolla hastaneden ayrıldığı bir ülkede, ahirat inancı ve şuurundaki muslumanların böyle hassas konulara kayıtsız kalamaz.

Süt emme ile süt kardeşliği meydana geleceği gibi, çeşitli akrabalık durumları da ortaya çıkacaktır. Süt kardeşliği meydana gelince, neseben yakınlık gibi mahremiyet olur. Süt kardeşliğine sebeb olan, bir anneden sütün içilerek mideye gitmesidir. Memeden ya da bardak/biberondan içmenin bir önemi yoktur. İllet sütün mideye, dolayısıyla kana karışmasıdır. Bunda da emen çocuk için yaş sınırı vardır. Süt emme çağı İmam-ı Azam'a göre iki buçuk yıl, İmameyn'e göre iki yıldır. Bu müddetten sonra çocuk ne kadar süt emse, artık süt kardeşliği olmaz.


Kendileriyle evlenmek neseben haram olanlar, sütle de haram olur.
Bunlar :
Süt kızkardeşi ile de evlenemez.

Süt anne, baba

Süt nine, dede

Süt çocuklar ve torunlar

Eşin süt annesi ve ninesi

Süt hala ve teyzesi ile de evlenemez

Süt oğlunun karısı

Süt babasının karısı

Bir kadının memesinden süt emen her çocuk


anne-s%C3%BCt%C3%BC-bankas%C4%B1_407503.jpg
 
Kozsoy Çevrimdışı

Kozsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İllet sütün mideye, dolayısıyla kana karışmasıdır. Bunda da emen çocuk için yaş sınırı vardır. Süt emme çağı İmam-ı Azam'a göre iki buçuk yıl, İmameyn'e göre iki yıldır. Bu müddetten sonra çocuk ne kadar süt emse, artık süt kardeşliği olmaz.

TEŞEKKÜRLER :)
 
Üst Ana Sayfa Alt