Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Annem ve Babamın Durumları, Nikahım ve Memurluk Sözleşmemin Durumları Nedir?

S Çevrimdışı

Salih63

Üye
İslam-TR Üyesi
Öncelikle herkese selamın aleyküm ve rahmetullahi ve berakatu
Bu yazımı daha önce yazdım herhalde onaylanmadigi için bi cevap bi bildiri almadım siteden.
Ben iki yıldır hemşire olarak sözleşmeli memurluk yapan biriyim malum yeminle ilgili daha öncede sorular soruldu yazıldı çizildi abiler inanın öyle haldeyim ki oy kullanmıyorum inşallah dilimin dediğini kalbimde tasdik ediyordur sistemi kabul etmiyorum bunuda etrafımdaki insanlara anlatmaya çalışıyorum elimden geldiğince ama ilmim yok.inanin öyle zor bir durum ki akıl sağlığım zorlanıyor bazen. Anne babamın yakınlarımin durumu ne olur Nece olur anneme anlattım o anladı sonra da tuttu beni peki babamla durumları haram mı olur benim dini nikahimi imam kıydı acaba benim nikahim varmı Allah rızası için bana bir nasihati olan bir kitap önerisi olan güvenilir bir diyeceği olan bir kardeş bir abi varmı
 
S Çevrimdışı

Salih63

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamın aleyküm Buraya içinde bulunduğum sıkıntılarla ilgili iki kere yazdım ancak yayınlanmadı herhalde yada ben yalnis yere yazıyorum.
Kardeşler abiler ben birkaç ay önce evlendim nikahimizi da mahallemde imam olan bir imam kıydı öyle zorlanıyorum ki acaba nikahim varmı yokmu diye bana nasihati olan biri varmıdır.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Öncelikle herkese selamın aleyküm ve rahmetullahi ve berakatu
Bu yazımı daha önce yazdım herhalde onaylanmadigi için bi cevap bi bildiri almadım siteden.
Ben iki yıldır hemşire olarak sözleşmeli memurluk yapan biriyim malum yeminle ilgili daha öncede sorular soruldu yazıldı çizildi abiler inanın öyle haldeyim ki oy kullanmıyorum inşallah dilimin dediğini kalbimde tasdik ediyordur sistemi kabul etmiyorum bunu da etrafımdaki insanlara anlatmaya çalışıyorum elimden geldiğince ama ilmim yok. İnanin öyle zor bir durum ki akıl sağlığım zorlanıyor bazen. Anne babamın yakınlarımin durumu ne olur Nece olur anneme anlattım o anladı sonra da tuttu beni peki babamla durumları haram mı olur benim dini nikahımı imam kıydı acaba benim nikahim varmı Allah rızası için bana bir nasihati olan bir kitap önerisi olan güvenilir bir diyeceği olan bir kardeş bir abi varmı
Âleykum selam we rahmetullahi we berakatuh;

Kardeşim; nikahı tağutun memuru da kıysa, sıradan bir kişi de kıymış olsa sahihdir. (Yeter ki iki erkek şahidiniz bulunmuş olsun) Tâbi ki mûmin birinin nikahı kıyması güzeldir, tercih edilmelidir fakat nikahı gerçekleştirenin mûminlik şartı diye bir şart / farz nikahda yoktur. Nikahın şartları bellidir; icab - kabul, iki erkek şahid (Hanefi mezhebinde ayrıca bir erkek ve iki kadın şahid de olabilir) veli izni (Hanefi mezhebi hariç), mehir ise vâcibdir.
Evlenecek kişilere, şahidlerin huzurunda 'evlenmek istiyor musunuz?' diye soru sormak için Nikahı kıyan kişinin mûmin olması şartı yoktur. Evlenecek olanlar, Nikah kıydıranı veli tâyin etmiyorlar. Böyle bir şart da yoktur.

Hemşir-e olarak sözleşmeli memurluk yapıyorsunuz diye mevcud sistemi kabul ediyorsunuz veya küfürlerindan radı olduğunuz, onaylıyorsunuz anlamına gelmemektedir. Sözleşmedeki maddelerin durumu ise yazı söz gibidir veya değildir anlamındaki mezhebler arasındaki ihtilaftan dolayı takva olarak değil, ruhsaten devam edebilirsiniz diye düşünmekteyim.

Annenizin elhamdulillah tevhid akidesini anlamış olması çok güzel, inşeAllah babanıza da nasib olur. Babanızın itikadi durumu nasıldır bilmiyorum. Eğer ahirat inancı İslama ve şeriata, Allah'a düşman, kinli ve imansız birisi ise iman etmeden bir arada kalamazlar.
 
Üst Ana Sayfa Alt