S.A Ahim öncelikle ahi bazı linkler verdi oradan okuyabilirsin bende direk link verdim bak. Allahu alem islam akhi senin muhacir olduğunu anlamamıştır. O uyarı ondandır..
https://www.islam-tr.org/tevhid/13915-darul-harbte-cocuklari-okula-gondermenin-hukmu.html
https://www.islam-tr.org/tevhid/11600-kufur-duzenini-korumak-taguta-askerlik.html
https://www.islam-tr.org/ilmi-munaz...na-dair-delillerden-hz-aise-r-ain-durumu.html
ALLAH c.c razı olsun ahim vallahi ben !sLaM4eVeR ahim nefis yapmadım yaşıı bilmiyom yaşı benden büyükse hürmetim vardır küçükse bilgisine hürmetim vardır bir müslüman olarak kesinlikle ben ebu hanza veya bir başka hocayı korumuyom her hoca kendi itikatini anlatınca işte budur diyoz her bilgi ve belagatı güzel olan anlatıgı zaman işte budur diyoz ben hanza'güncel itikat meselesi kitap leo sakka cevap verdi kitap okuyunca hak verdim ama leo sakka reddiye sini az bişeyini okudum aslını okuyamadım yok çünkü leo sakka kesinlikle kötülemem Allah c.c rızasını kazanmak için mücadele yapmıştır adamın eşi görüş güne 2 ayda bir geliyor bunun nekadar sor ve sıkıntılı bir olay oldunu yatanlar çok iyi anlarlar rabbim tüm müslümanların esaretine son versin inşAllah
gine bişey deyinmek istiyom evet leo sakka ile hanza aralarında bir diyolog oldu bu demek degildirki bunlar düşman müslümanlar arasında hep itilaf olmuştur ve hep olçak ya burda hanza anlatamıyor yada anlatınca dışarıya çıkana kadar laflar yer degişiyor
aslında birazda bizden kaynaklan suç bilmedimiz ve zamanında ögrenmedimiz için'ki benim gimi sonradan müslüman olduysa o insan gerçekten kime inancanı şaşırıyor onun için en güzel ögretici kuran ı kerim ve sahih hadis i şerifler ve sahabe hayatıdır kuran ı kerim ayet tefsirleride burda çok önemli tabi
inşAllah verilen link indiriyom okumayta başlayacam !sLaM4eVeR seni kızdırdık hakkını helal
Bu kimse itikadı güzel bir kimsedir. Özellikle sesli dersleri meşhurdur. Hamdolsun onun vesilesiyle bir çok kişi hakkı görüp iman etti. Bugün ona salça olanlar, evde oturup göbek büyüterek hapistekilere iftira atanlar bile onun derslerini dinlerler. Çünkü ilim nedir, derslerini dinleyince anlıyorsun. Bugün 30 yıldır ilim talep ediyor diye lanse edilen kimseler bile sesli ders yapıyorlar, yazdıkları kitabı resmen yüzüne okuyorlar. Arap şeyhleri dinlediysen, ilim, kalite ve değer bakımından Ebu Hanzala'nın derslerinin ne seviyede olduğunu iyi anlarsın.
Ama sana tavsiyem bir kişiye bağlı kalmaman, kendi çabanla bazı şeyleri talim etmendir. O zaman insanların şüphelerine cevap verebilirsin. Böylece itikadını delilleriyle bilmiş olursun. Taklidi bir itikadın olmaz. Cahil mukallitler gibi "Benim itikadım XXXXX kişinin itikadıdır" demezsin.
O kadar sağlam itikatteki bizleri bile tekfir ediyorlar.
Her içeriye giren; sağlam, her yönüyle kuran ve sünnete uyan muvahhid olsaydı, emin olun sıra hanzalanın ismine bile gelmeden siz burada açılan listeyi okumadan sıkılıp sayfayı kapardınız.
https://www.islam-tr.org/ilmi-munazaralar/13929-louai-sakka-b-muhammedden-cok-onemli-bildiri.html
https://www.islam-tr.org/ilmi-munazaralar/13930-ubeydullah-hocadan-cok-onemli-bildiri-1-a.html
https://www.islam-tr.org/ilmi-munazaralar/14713-ubeydullah-hocadan-cok-onemli-bildiri-2-a.html
iLMi Munazaralar
Aynı şekilde bu kimsenin müslümanları tekfir ettiğini neden gizliyorsun?
Gözünüzde bu derece büyüttüğünüz kişinin ilmi eserleri nelerdir?
Arap şeylerine bıraka durun, daha Ahmet Kalkan'la bile adam akıllı münazara edemeyen birini arap şeyhleriyle kıyas etmeniz cidden çok komik.
Hoş Ahmed Kalkan'a yaptığınız (gizli çekim ve yayılma konusu) da ayrı bir küstahlık ama .....
Kimin taklit edip etmediği çok aşıkar, daha dün sizleri takip edenler, bana özelden gelip,
Şeyh Tartuşiye ithafen acaba askerlik mevzusunuda sorabilir misin demiştir.
Ve benzer konularda mahkemeye küfür deyip ................................................................................................
Ben birşey gizlemedim, neyse onu söyledim.
Birincisi, küstahlık diyorsun, diğer konularda görüyorum, sevdiğin bir kişiye birşey söylense "Delil nerede?", "Bak seni banlarım, ya yalancıyım de yada iftiracı olarak adın çıkacak" diyorsun. Ancak bunu Ebu Hanzala'nın kaydettirdiğinin delili nedir?
Bende sana diyorum o zaman, sende bunu kanıtlamazsan sana iftiracı ve yalancı diyelim mi?
Bu olay ilk patlak verdiğinde herkes bu iftirayı atmıştı, şimdi gidin Ahmed Kalkan'a sorun -ulaşma imkanınız varsa- size kim kaydetmiş, kim gizli çekim yapmış söylesin. O söylemeden ben söyleyeyim, görüşmeyi ayarlayan ve Ahmed Kalkan'ın tarafında olan şahıs kaydedip bunu piyasaya sürdü.
Hala sıkılmadan birde iftira atıyorsunuz. Gidin bunu Ahmed Kalkan'a teyid ettirin.
İkincisi, bu münazara olayına gelince, orada kendinden yaşça büyük, babası yaşında adam var. Orada sert konuşsaydı, tatlı dilini korumasaydı ne diyecektiniz?
"Vay hariciye bak, kocaman adama saygısı bile yok!" Ve konuşmada gayet saygılı, güzel, hiç efendiliğini bozmadan konuşuyor ve kalkıyor. Zaten ne hikmetse ben bu konuşmayı dinleyen herkesle konuştuğumda "Ahmed Kalkan nasıl böyle konuşur", "Ahmed Kalkan'ın akidesi bu mu?" dedi.
Bir tek sizin sitede böyle bir aşşağılama psikolojisi gördüm. Cidden bu da gayet komik olmuş. Demek ki size Ebu Zerka gibi adamlar lazım.
Münazara ederken saygılı olmayacak, yalanlar atacak, sahte icmalar nakledecek, karşısındakini aşşağılayıp konuşturmayacak. O zaman sizin nezdinizde haklı olur.
Zaten Ebu Hanzala'nın derslerini dinleyen ilmi seviyesini gayet iyi biliyor. Mısır'da hangi Allame Faziletuş' Şeyhler ile münazara ettiğini insanlar iyi biliyor. Siz gelmişsiniz burada daha Arapça bilmeyen Ahmed Kalkan ile münazara diyorsunuz. Gerçekten bunlar komik ifadeler.
Burada Ubeydullah döndü diyorsunuz ya, bende sizi davet ediyorum. Ubeydullah'a sorun, Ebu Hanzala zamanında kimlerle münazara etmiş ve ilmi neymiş. Sonra gelen cevabı buraya yazın.
İlmi eserlerine gelince, ben sesli derslerini söyledim. Türkiye'de var mı bir tane daha Ebu Hanzala gibi çok ve ilmi sesli dersleri olan? İlmi eser yazmasına lüzum yok, bu ümmet zaten fıkh usulü, hadis usulü yazmış. Bir kitapta yazıp neden ümmetin sırtına okunacak bir kitap yükü daha yüklesin? Yoksa muasırlar gibi, ümmetin öncesi ve alimleri Fıkh Usulü, Hadis Usulü vs yazmasına lüzum yoktur.
Bu arada demişsin ya dün sizi takip edenler gelip Şeyh Tartusi'ye soru sormuşlar, daha düne kadar Tartusi, Makdisi'ye reddiye yazmadan önce, Tartusi'ciler "Vay Şeyh Makdisi" diyordu. Ne zaman Tartusi, Makdisi'ye büyük şirkte cehaleti mazeret görmediği için reddiye yazdı ve hakaret etti -risalede eşşek diyor, harici diyor, aşırılardansın diyor Makdisi'ye-. O zaman Tartusi'ciler Arap ülkelerinde Makdisi'ye hakaret etmeye başladı. (Demek ki Ebu Hanzala'da Ebu Basir gibi Ahmed Kalkan'a eşşek, cahil, aşırı demediği için haksız olmuş. Türkiye'de ki Tartusi'ci kesim bunları bilmediğinden hala Makdisi'yi severler, yine Makdisi'nin lecnesinden Ebu Basir'in savaştığı ordunun kafir olduğunun fetvasının çıktığını bilmezler. ????? ??????? ? ??????- ?? ????? ?? ???? ????? ??? ???? ????? ????? ???? ?)
Bende İstanbul'dayım, bizim çevremizde ki yüzlerce insanlarda daha dün sizin Şeyhlerinizi takip edipte şimdi bizim Şeyhlerimize soru soran kimseler. Ama bizler bununla övünmüyoruz. Bunu da zikretme gereği duymuyoruz. Çünkü bu hakkın ölçüsü değil.
Arap şeyhleri dinlediysen, ilim, kalite ve değer bakımından Ebu Hanzala'nın derslerinin ne seviyede olduğunu iyi anlarsın.
Ben Ahmed Kalkanı övdüğüm için yazmadım, ben görünene bakarım, varsa münazarası herkesçe bilenen değil, benim kulağımın duyacağı şekilde sesli bir kaset koy ,aksi halde dediklerinize burada kimse itibar etmez. Yazınız hep mış ... miş ... li..
Öyle güzel süslüyorsunuz ki, acaba böyle biri türkiye de var mı diye düşünmeye başladım.
Pofpoflama devri bitti kardeşim, o kadar üstün aliminiz ehli sünnet mucahid SAKKA karşısında sus pus oldu ve bu herkezçe bilinen bir durum. Sonra gelip burada sizleri tam tanımayanlara farklı şekilde anlatmayın.
Ebu saidin de dünya kadar sesli kaseti var, ama ebu said hoca artık ne kadar takılıyor tartışılır.
Dediğim gibi sözleriniz ispat ister.
Ebu basir örneğini açayım, eskiden hanzalayı takip eden, hanzaladan başka kelime bilmeyen insanlar iş kendilerine gelince sıkışmaya başladılar ve buna benzer sorular sormaya başladılar, bak bir üstte kardeşin sorusu da buna benzer.
arkadaşım tamam sallamasyon yapıyorsun da herşeyin bi ölçüsü var. küsüratlı salla ki inandırıcı olsun.
ebu hanzala'nın herhangi bir ses kaydını dinleyen az buçuk birikim sahibi biri şu gerçeği görür.
ebu hanzala;
meseleleri hep tek taraflı çekiyor. orta yolu bulma ona tabi olma kaygısı taşımıyor. şaz olan görüş neyse o hep haktır diyor. kendisini karşıtına göre konumlandırıyor. birileri ne yapıyorsa biz tam tersini yapalım o her zaman doğrudur mantığıyla gidiyor ve duvara tosluyor. ihtilaflı olan kimi meselelerde bile en zayıf görüş neyse ona itimad ediyor.
sık sık genelleme yapıyor ehlince malumdur ki genelleme yapmak hatalı neticeye götürür.
bir meselede sağlıklı hüküm verebilmek için zahmet edip o meselede neticeye etki eden tüm olayları tek tek incelemek fıkhul vaka'ya hakim olmak icab eder. bu ne kadar yapılırsa sonuç o kadar ilmi ve hakka yakın olur. ama o yüzeysel gidiyor.
hep bağırıyor, üslup kaba nezaket sıfır, ses tonu hep yüksek, bağırıyorum o halde haklıyım doğruyum modunda, öfke ve heyecan onu hataya sevkediyor.
usul ilmi her şeyin aslıdır. ebu hanzala usul ilmi için şu ifadeyi hiç utanıp sıkılmadan edebiliyor. "usul teraneleri" Allah ıslah etsin demekten başka elden birşey gelmez.
ilk sorumca cevap alamamış olmama rağmen ikinci sorumu soruyorum.
Ebu hanzala mahlaslı halis bayancuk kaide'nin türkiyedeki taraftarlarının veya sempatizanlarının içinde bulunduğu cemaatlerle verdiği hüküm ile , daha az sert olan cemaatlere verdiği hüküm ile nurcu,süleymancı veya sofilere verdiği hüküm aynı mıdır ?
Ebu Hanzala, münafık değil ki milletle münazara yapıp, ben alt ettim diye millete dağıtsın. Ebu Zerka'mı sandınız Ebu Hanzala'yı? Delil varsa getirin bu kaseti Ebu Hanzala kaydetmiş diye. Ben hala diyorumi gidin benim yukarıda dediğimide teyid ettirin Ahmed Kalkan'a.
Benim yazımda mış, muş yok. Aksine ben kendimde yakim olan bilgileri söylüyorum. Burada "Ubeydullah döndü!" dediğiniz arkadaşa bir sorun, Mısır'da kendisiyle beraberdi. Ona bir sorun, Ebu Hanzala hangi Mısırlı Allame Fullanilerle münazara etmiş size anlatsın.
Ayrıca Allah için Loui Sakka karşısında ne sus pusu? Allah için böyle bazı şeyleri varmış gibi gösterip komik laflar etmeyin. Herkesin yazısı ortada. Loui Sakka'nın bu risalesinde ilim mi var ki sus pus olsun? İçinde siz el-kaide değilsinizden başka ne geçiyor? Ebu Hanzala'nın da "Ben el-kaide'yim" gibi bir derdi yok. Dediğim gibi böyle sus pus gibi laflarlabirşeyleri göstermeye çalışmanın manası yok. Herkesin yazısıda, ilmide ortada. ( Bu risaledeki yalanlardan biride Zerkavi tekfircieri kovmuş? Zerkavi'nin çevresi zaten tekfirciliğiyle meşhur Mukatile grubuyla doluydu, bu yalanı kim yer ki? Arapça bilmeyen, taklidi imanı olan kimseleri böyle kandırırlar. Zerkavi bizzat Irak halkının kafir olduğuna hükmettiği bu kadar açıkken, ona aklınca reddiye yazan Makdisi'ye olan sözlerini niye zikretmemiş? Ya da Zerkavi öldükten sonra Makdisi'ye halkların hükmü konusunda reddiye yazan Zerkavi'nin arkadaşlarını? Ya da Ebu Süleyman el-Uteybi'nin (Zerkavi'nin sağ kolu) Adavetut Tuğat ve'l Murteddiyn kitabını okumamış demek ki Sakka. Bu kitabı açın okuyun. Kitabın içinde halkların kafir olduğu, CEHALETİ MAZERET GÖRENİN kafir olduğu yazıyor. Demek ki Sakka'ya göre Zerkavi'nin sağ kolu Ebu Süleyman el-Uteybi'de harici bir sapık imiş.)
Alın buda Ebu Süleyman el-Uteybi'nin kitabı, alın okuyun, kimler sapık harici imiş görün : www.tawhed.ws/dl?i=ziteaw7t
Ben kimsenin ismini bayraklaştırmıyorum, aksine bunu yapanlara karşı çıkıyorum. İnşaAllah sözlerimiz anlaşılmıştır.
Ahi mesele Ahmed Kalkan olayı değil, Ahmed Kalkan olayında ortada ses var diye dedim, burada reelde hiç sevmediğim bir insan hakkında bile ortada ses kaseti yoksa kendi arkadaşlarımızı bile sitede konuşturmuyor ve banlıyoruz, ben size diyorumki bu allemenin varsa sesli münazarası buyur koy dinleyelim..
Evet cehaletle alakalı sizinde sorununuz varsa, açılmış konularda ilmi münazaralar açık. Sizlerin sorunu da bu zaten, toptan kesiyorsunuz, üstte üyenin sorduğu 2 soruyu yanıtlayarak konuyu devam ettirebilirsiniz.