esselamu aleykum bir tane tekfirciyle bir konu konuşuyordu cehalet mazeret... konular açıldıkça açıldı bana bir soru sordu..
Yahudi ve Hristiyanlarin kâfir olduğundan şüphen var mı ?
bu tür soru çok ilginç oldu. adam imanımdan şüphesi var çünkü.
soruya bak
senin sıkıntın mı var ! diologcu mu sandın bizi ne yaptın ! olmadı fetocu dersin şimdi
onların kafir olduğuna şüphe eden imanını sorgulasın !
verdim işte yeterli değil mi ?
kafirdir !
Dedikten sonra şu soruyu yönelti bana
Tmm kâfirdir. Peki istisnasız hepsi kâfir değil mi yani hiçbir sebep onların kâfir olduğu gerçeğini değiştirmez demi
ben ise şu cevabı verdim
ehli kitabtır ama tarif edilmiş kitaplarını terk etmedikleri için
ALLAH'a çocuk isnad etmeleri
kafir olmalarına engel olamaz
onların açık küfrü var
ve islama savaş açmışlar
suriyede mucahidlere karşı ordularını gönderen kimdir ? abd rusya çin vs. bak hepsi kuffar devleti
Hayır hepsini tekfir edemezsin ! dedi
bende ona dedim ki " niye"
Yahudi ve Hristiyanlar arasında Kur'ani hiç okumadigi halde kendi yaşantısıni hak din zan eden bir çok insan var. Üstelik aralarında müslümanlara karşı sempati duyan hatta kendi din alimlerini yeri geldiğinde eleştiren eylem yapan hepimiz müslümanız diyen çok iyi niyetli ve gerçek manada içinde İslam'a karşı kötülük beslemeyen birçok insan var. Lakin cahilliğinden veya tembelliğimden dolayı yada nefsinden dolayı Kur'ani hiç açıp okumamış insanların sayısı biliyoruz ki çok var. Sen bunlara Kur'an hakikatlerinin hüccetini ulastirmadan nasıl kâfir hükmü veriyorsun ?
gelde bu arkadaşa olayı tekrar başa çevir anlat ! nerde japon askeri var beni buluyor
Yahudi ve Hristiyanlarin kâfir olduğundan şüphen var mı ?
bu tür soru çok ilginç oldu. adam imanımdan şüphesi var çünkü.
soruya bak
senin sıkıntın mı var ! diologcu mu sandın bizi ne yaptın ! olmadı fetocu dersin şimdi
onların kafir olduğuna şüphe eden imanını sorgulasın !
verdim işte yeterli değil mi ?
kafirdir !
Dedikten sonra şu soruyu yönelti bana
Tmm kâfirdir. Peki istisnasız hepsi kâfir değil mi yani hiçbir sebep onların kâfir olduğu gerçeğini değiştirmez demi
ben ise şu cevabı verdim
ehli kitabtır ama tarif edilmiş kitaplarını terk etmedikleri için
ALLAH'a çocuk isnad etmeleri
kafir olmalarına engel olamaz
onların açık küfrü var
ve islama savaş açmışlar
suriyede mucahidlere karşı ordularını gönderen kimdir ? abd rusya çin vs. bak hepsi kuffar devleti
Hayır hepsini tekfir edemezsin ! dedi
bende ona dedim ki " niye"
Yahudi ve Hristiyanlar arasında Kur'ani hiç okumadigi halde kendi yaşantısıni hak din zan eden bir çok insan var. Üstelik aralarında müslümanlara karşı sempati duyan hatta kendi din alimlerini yeri geldiğinde eleştiren eylem yapan hepimiz müslümanız diyen çok iyi niyetli ve gerçek manada içinde İslam'a karşı kötülük beslemeyen birçok insan var. Lakin cahilliğinden veya tembelliğimden dolayı yada nefsinden dolayı Kur'ani hiç açıp okumamış insanların sayısı biliyoruz ki çok var. Sen bunlara Kur'an hakikatlerinin hüccetini ulastirmadan nasıl kâfir hükmü veriyorsun ?
gelde bu arkadaşa olayı tekrar başa çevir anlat ! nerde japon askeri var beni buluyor