Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Avk. Osman Karahan.

Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şüphesiz O'ndan geldik ve yine O'na döneceğiz.

Türkiye'de El Kaide adı altında zulüm edilen müslümanların avukatlığını yapmasıyla tanınan Avukat Osman Karahan'ın 3 gün önce gittiği Halep'te şehid edildiği iddia edildi.

İddianın sahibi, Esed rejimine karşı savaşmak için direniş saflarında olan Ahmet Gündüz. Ahmet Gündüz kesin bir dille Avukat Osman Karahan'ın şehadetini doğruladı ve Suriye Direnişi isimli sosyal paylaşım sayfası şehadet haberini duyurdu fakat henüz bir açıklama yapılmadı.

İnsan Hukukunu Koruma Derneği'nin (İHADER) başkanlığını da yapan Avukat Osman Karahan'ın özellikle Türkiye'de gerçekleştirilen El-Kaide adı altına tutuklanan müslümanların avukatlığını yaptığı biliniyor. Osman Karahan, bir çok müslümanın tahliye olmasına vesile olmuş ve tanınmıştı.

Ayrıca, El Kaide'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Lui Sakka'nın avukatlığını yapması sebebiyle gözaltına alınmış ve medya tarafından lince uğraşmıştı.

Allah, Osman abimizin şehadetini kabul etsin, ailesine ve sevenlerine sabır niyaz ederiz.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Rabbim şehadetini kabul buyursun.
 
K Çevrimdışı

Khaled21

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Av. Osman Karahan Halep’te Şehit Düştü!
İnna lillahi ve inna ileyhi raci'un... Türkiye'deki hukuk mücadeleleriyle tanınan Av. Osman Karahan kardeşimiz Halep'te şehit düştü.

HAKSÖZ-HABER
İslami camia içinde hukuk mücadelesi veren ve çok sayıdaki davada etkili savunmalar yapmakla tanınan Av. Osman Karahan Suriyeli Müslümanların var olma savaşına destek vermek için gittiği Halep’te şehit düştü.
Türkiye’de Müslümanların yargılandığı pek çok davada, Müslümanların avukatlığını yapan Av. Osman Karahan Suriye’nin Halep şehrinde Baas çetelerine karşı sürdürülen direniş esnasında şehadet şerbetini içti.
Şehadet haberini Ahmet Gündüz isimli silah arkadaşından sonra kardeşi Av. Selahattin Karahan da doğruladı.
Karahan, yaptığı savunmalarda İslam’ın izzetinden ödün vermeyen, etkili ve siyasal bir dil kullanmakla tanınıyordu. Savunmalarında sadece yürürlükte olan kanunları değil, evrensel hukuk ve İslam’ın bahşettiği temel hakları da dikkate alan bir dil kullandığı için, mahkeme salonlarında da İslami mücadele verilebileceğini göstermişti.
Av. Osman Karahan, sadece Suriyeli Müslümanların değil, Irak’tan Afganistan’a kadar pek çok coğrafyada direnen Müslümanların yanında olduğunu ifade etmiş ve bu ülkelerden Türkiye’ye gelen çok sayıdaki muhacir ve mücahidin haklarını da müdafaa etmişti.
İnsan Hukukunu Koruma Derneği (İHADER) başkanlığı da yapan Av. Karahan başta El-Kaide'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Lui Sakka olmak üzere mağdur edilen birçpk Müslümanın avukatlığını yapması nedeniyle medyada hedef gösterilmiş ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.

osman-karahan.jpg


Suriyeli mücahidlerin onurlu direnişleri etrafında vehimler oluşturulmaya ve karalanmaya çalışıldığı bir dönemde, Türkiye’deki mevki ve titrini bir kenara bırakarak Halep direnişine destek olmak için Suriye’ye giden Osman Karahan arkasında tertemiz bir miras ve güzel bir örneklik bırakarak ahiret yurduna göç etti. Kendisine Rabbimizden rahmet diliyor; yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.
Şehidimiz için İstanbul’da gıyabi cenaze kılınacaktır. Cenaze namazının yeri ve tarihi kısa süre içerisinde okuyucularımıza duyurulacaktır.

 
HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Haber kesinleşti

Suriye'de direniş saflarında zalim Esed rejimine karşı savaşırken şehid düştü.

Osman Karahan abimizin şehadet haberini dün (06.08.2012) sabaha karşı duyurmuştuk. Silah arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişi şehadetini doğrulamış fakat açıklama yapılmamıştı. Beklenen açıklama bugün Av. Osman Karahan'ın kardeşi Selahattin Karahan tarafından yapıldı. Selahattin Karahan, abisinin Halep'e gittiğini ve şehid olduğunu açıkladı.

İslami dava için avukatlık yapan ve mazlum müslamanları savunmayı, onları bulundukları zulümden kurtarmayı kendisine şiar edinen Karahan, meslek hayatı boyunca İslam'dan ödün vermemiş kişiliğiyle, etkileyici ve ikna edici diliyle ve mahkeme koridorlarında hakkı haykırmasıyla tanınmıştı.

Bu uğurda başına çeşitli sıkıntılara maruz kalmıştı. Mağdur müslümanları savunması hasebiyle Türk medyası tarafından hedef haline getirilmişti. Bu yüzden gözaltına alınmış ve 7 ay cezaevinde yatmıştı.

O, arkasında hayırla anılacak bir çok miras bırakarak ahiret hayatını, geçici dünya hayatına tercih etti. Allah şehadetini kabul etsin, O'na rahmetiyle muamele etsin.
Allah'tan ailesine ve sevenlerine sabır niyaz ediyoruz.
Şehid Osman Karahan için İstanbul'da kılınacak olan gıyabi cenaze namazının tarih-yer-saat bilgileri verilecektir. Takipte kalın...
 
Üst Ana Sayfa Alt