Misal ben size söyle bır ornek vereyım kardesler.
Bır gun koye yolum dustu ve ınsanlara dın hakkında nasıhat edeyım dıye dusunmustum.
Karsımdakı toplulugun dın uzere camılerde ogretılen elıf ba ve ogrendıklerı qurandan baska bıldıklerı yoktu.
ALLAH zulcelalı bılıyorlar, yarattıgınıda, rasulallahı da bılıyorlar, Lakın detay yoktu.Herseyı ısım olarak bılıyorlar ama amelde yoktu.
Nereden baslamak gerektıgıne karar verırken ıyı ce dusundum
Bismillahirrahmanirrahim.
Ey cemaat Hepımız ALLAH ı yaratıcı olarak Rasulallahı da onun bıze gonderdıgı nebısı olarak bılıyor ve ıman edıyoruz.
ALLAH zulcelal kullarını yanı bızlerı evrenı dunyayı ne ıcın yarattı?.Biz neden buradayız? Dunya ne ıcın var bunca olan seylerın nedenı nedır.?
Hepımız bılıyoruz kı ALLAH;
bızlerı ona kulluk etmek yanı onun bıze ındırdıklerıne ıman edıp ogrenmek ve yasamak yanlızca ALLAH a ıtaat etmek ıcın yarattı.
ve karsılıgındada buyuk bır mukafata kavusmak ıcın sınav dunyasına gonderıldık.
PEkı bunu nasıl yapıyoruz.
İşde bu noktada Rasulallahın yasamı ve Quran devreye gırıyor kardesler.
Namaz nasıl kılınır, oruc nasıl tutulur, bır ınsanın yasamı nasıl olmalıdır.?
Bunları bız Qurandan ve rasulallahtan ogrenıyoruz.
Muslumanım ELhamdulıllah dıyen bır kımsenın ne yapması gereklı ?
-Oncelıkle ALLAH a tam manada ıman etmesı ona ıtaat etmesı gereklıdır.Teslım olması gerekmektedır.
Yanı kısaca İslamın temel 5 sartı dıyoruz ya namaz oruc hac zekat kelıme-ı tevhıd
Bunları uygulamalı olarak yaparsak bız musluman olarak ınsaallah kabul edılecegız.
Kısaca bu sekılde dıyorum kardesler.Cogu ınsan bende dahıl bazı kavramları bılemeyebılıyoruz.
Mısal en cahılce zuhd uzere olmalıyız dedınmı onu acmazsan oylece bakısırız
Ne kadar muslumanız desekde herkezın bır eksıgı mevcuttur.Amac bu eksıklerı kapatmak ALLAH a kul olmakta yarısmak olmalıdır.