Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Bana kafir dedi...

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
İşte nette birisinin bana yazdığı söz...
Allah gökte oturuyor diyen , Peygamberi ziyaret şirk diyen imam'ı Gazali Abdulkadir'i Geylani gibi evliyaları tekfir eden kuran ve sünneti kafalarına göre yorumlayan siz vahhabilerde şunu iyi anlayın ki EHli SÜnneti sizin gibi itikadı bozuklara yedirmicez Elhamdulillah Sİzin gözümüzde şia'lardan hiçbir farkınız yok günümüzün haricileri vahhabilerdi

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
İşte nette birisinin bana yazdığı söz...
Allah gökte oturuyor diyen , Peygamberi ziyaret şirk diyen imam'ı Gazali Abdulkadir'i Geylani gibi evliyaları tekfir eden kuran ve sünneti kafalarına göre yorumlayan siz vahhabilerde şunu iyi anlayın ki EHli SÜnneti sizin gibi itikadı bozuklara yedirmicez Elhamdulillah Sİzin gözümüzde şia'lardan hiçbir farkınız yok günümüzün haricileri vahhabilerdi

1-özalı zehirlediniz,
menderesi astınız,
tayyibi YEDİRMEYECEĞİZ.bu gruptan olabilir.
2-Sen ona kafir demediysen sen sevap o büyük bir günah almış oldu.Hatta içindeki niyet ve kinin büyüklüğüne göre belki o kafir oldu.
(Mümine kâfir diyenin, kendisi kâfir olur.) [Buhari]
3-Vahhabilik diye bir itikad yoktur.O bir önyargılı cahil zalimdir.Asıl itikad,sonradan çıkarılan bidatlerden uzaklaşarak selefi salihin itikadı üzerinde olmaktır.Bu itikad da ehli sünnet vel cemaattir.
4-Allah yukarıda oturuyor diye bir kavram kıtlığı içinde bu akidede olanlara iftira etmiştir.
5-Peygamberimizin ziyaret edilmesi şirktir diye bir inancımız yok.Peygamberimizin kabrini ibadet yeri haline getirip orasını kabirperestlerden korunması gerektiği inancı vardır.Bu peygamberimizin bir vasiyetidir.Burada da cahilce bir iftira etmiştir.
Ümmül mü'minin Aişe ile Abdullah b. Abbas (r.a) şöyle demişlerdir:
«Rasulullah (s.a.s) son hastalığında çektiği zahmetten dolayı yanında bulunan siyah bir elbiseyi ikide bir yüzüne örter dururdu. Elbise sıkıntı verdikçe atıp yüzünü açardı, İşte o halde iken:
«Yahudi ve hristiyanlara Allah lanet etsin. Nebilerinin kabirlerini kendilerine mescid edindiler» buyurdu. Ki maksadı yahudi ve hristiyanların bu yaptıklarından ümmeti sakındırmaktı.»
(Buhari-Müslim)

6-Abdulkadir geylani hakkında kafir veya mümindir demek bize düşmez.Herkes kendi hesabını Allaha verecek.
Dolayısıyla bu tür kişilere sadece Allahtan hidayet dileriz.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
1-özalı zehirlediniz,
menderesi astınız,
tayyibi YEDİRMEYECEĞİZ.bu gruptan olabilir.
2-Sen ona kafir demediysen sen sevap o büyük bir günah almış oldu.Hatta içindeki niyet ve kinin büyüklüğüne göre belki o kafir oldu.
3-Vahhabilik diye bir itikad yoktur.O bir önyargılı cahil zalimdir.Asıl itikad,sonradan çıkarılan bidatlerden uzaklaşarak selefi salihin itikadı üzerinde olmaktır.Bu itikad da ehli sünnet vel cemaattir.
4-Allah yukarıda oturuyor diye bir kavram kıtlığı içinde bu akidede olanlara iftira etmiştir.
5-Peygamberimizin ziyaret edilmesi şirktir diye bir inancımız yok.Peygamberimizin kabrini ibadet yeri haline getirip orasını kabirperestlerden korunması gerektiği inancı vardır.Bu peygamberimizin bir vasiyetidir.Burada da cahilce bir iftira etmiştir.
Ümmül mü'minin Aişe ile Abdullah b. Abbas (r.a) şöyle demişlerdir:
«Rasulullah (s.a.s) son hastalığında çektiği zahmetten dolayı yanında bulunan siyah bir elbiseyi ikide bir yüzüne örter dururdu. Elbise sıkıntı verdikçe atıp yüzünü açardı, İşte o halde iken:
«Yahudi ve hristiyanlara Allah lanet etsin. Nebilerinin kabirlerini kendilerine mescid edindiler» buyurdu. Ki maksadı yahudi ve hristiyanların bu yaptıklarından ümmeti sakındırmaktı.»
(Buhari-Müslim)

6-Abdulkadir geylani hakkında kafir veya mümindir demek bize düşmez.Herkes kendi hesabını Allaha verecek.
Dolayısıyla bu tür kişilere sadece Allahtan hidayet dileriz.
Ahi benim söylediğim söz sadece şu.Bir sitede hz ömerin şu sözü paylaşıldı:Dininizi Doğru Öğrenin Yoksa, Yaşadığınızı Din Zannedersiniz.. .!

/Hz.Ömer (r.a)

Ben de Tağutçular (Particiler) , Bidatçiler , Tasavvufçular iyi anlasın bu sözü... yazdım başka da bir şey demedim : )

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ahi benim söylediğim söz sadece şu.Bir sitede hz ömerin şu sözü paylaşıldı:Dininizi Doğru Öğrenin Yoksa, Yaşadığınızı Din Zannedersiniz.. .!

/Hz.Ömer (r.a)

Ben de Tağutçular (Particiler) , Bidatçiler , Tasavvufçular iyi anlasın bu sözü... yazdım başka da bir şey demedim : )

Kırmızılı kısım yüzünden olsa gerek...

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Yalan mı iyi anlasınlar.Rabıtaymış , gavsmış tutturmuşlar saçma sapan şeyler.Ne yanlış var bunda...

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

/Hz.Ömer (r.a)

Sen de adamların damarına basmışsın.

Daha yumuşak bir dil kullanabilirdin. Yazını ayet ve hadislerle süsleseydin sonuç daha farklı olabilirdi bence. Ama en doğrusunu allah bilir.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Sen de adamların damarına basmışsın.

Daha yumuşak bir dil kullanabilirdin. Yazını ayet ve hadislerle süsleseydin sonuç daha farklı olabilirdi bence. Ama en doğrusunu allah bilir.
Sorsaydı tabi ki ayetler hadisler süslerdim ahi.Ayrıca burada açılmış bir konuyu da paylaştım.Ama anlamayan adam anlamaz.O kadar kişiyle konuştum bunun gibisini görmedim.Beni direk şialarla aynı kefeye koydu konuyu okumadan : ))

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Sorsaydı tabi ki ayetler hadisler süslerdim ahi.Ayrıca burada açılmış bir konuyu da paylaştım.Ama anlamayan adam anlamaz.O kadar kişiyle konuştum bunun gibisini görmedim.Beni direk şialarla aynı kefeye koydu konuyu okumadan : ))

İslamın doğuşu sormakla başlamamıştır. Peygamberin güzel ahlakı ve etkili belagatiyle zorla gelmiştir. Herşey güllük gülistanlık olmuyor ne yazık ki.

Sırf bir tebliğ için peygamberimizin taşlandığını ne de çabuk unuttuk. Ama o yine herşeye rağmen sabır etmiştir.

İşte islam sabırla gelmiştir. Ne yazık ki içimizdeki bu putları kırmak öyle kolay olmuyor.

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Saçma sapan mı yoksa küfür mü?

Bidat!..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem; “Şüphesiz sözlerin en güzeli Allah’ın Kelam’ı, yolların en hayırlısı Muhammed Sallallahu aleyhi ve sellem’in yoludur. İşlerin en kötüsü sonradan çıkarılanlarıdır. Her sonradan çıkarılan şey bid’attir ve her bid’at sapıklıktır. Her sapıklık ta ateştedir.” Buyurmuştur.
Yine şöyle buyurmuştur; "Sizden kim Benden sonra yaşarsa birçok ihtilaflar görecektir. Bu yüzden sünnetime ve hidayete erdirilmiş raşid halifelerin sünnetine sarılmanız gereklidir. Ona azı dişlerinizle ısırır gibi sarılıp, bırakmayın. Sizleri sonradan çıkarılanlardan sakındırırım. Zira şüphesiz her sonradan çıkarılan şey bidattir ve her bidat sapıklıktır."
“Kim şu emrimizde olmayan bir şey çıkarırsa o reddolunur.”
“Kim emrimiz olmayan bir şeyle amel ederse, o reddolunur.”

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bir müslümanın kendisine İslam'ı öğretecek takvalı bir müslümanın yanına gitmesi, onu sevmesi, onu düşünmesinin nesi kötüdür?

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ebû İdris el-Havlânî rahımehullah’dan şöyle dediği nakledilmiştir:

Dımaşk mescidine girmiştim. Bir de ne göreyim, güleç yüzlü bir delikanlı ve başına toplanmış bir grup insan. Bunlar bir konuda görüş ayrılığına düştüler mi hemen o delikanlıya başvuruyor ve fikrini kabulleniyorlardı. Bu gencin kim olduğunu sordum. “Bu Muâz İbni Cebel radıyallahu anh’tır” dediler.

Ertesi gün erkenden mescide koştum. Baktım ki o genç benden evvel gelmiş namaz kılıyor. Namazını bitirinceye kadar bekledim sonra önüne geçerek selâm verdim ve:- Allah’a yemin ederim ki ben seni seviyorum, dedim.- Allah için mi seviyorsun? dedi.- Evet Allah için, dedim. O yine:- (Gerçekten )Allah için mi seviyorsun? dedi. Ben de:- Evet,( gerçekten) Allah için seviyorum, dedim.Bunun üzerine elbisemden tutarak beni kendisine doğru çekti ve şöyle dedi.- Kutlarım seni. Zira ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim:
“Allah Teâlâ, “Sırf benim için birbirini seven, benim rızâm için toplanan, benim rızâm uğrunda birbirini ziyaret eden ve sadece benim rızâm için sadaka verip iyilik edenler, benim sevgimi hakederler” buyurmuştur.”Muvatta’, Şa’r 16

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi

Dımaşk mescidine girmiştim. Bir de ne göreyim, güleç yüzlü bir delikanlı ve başına toplanmış bir grup insan. Bunlar bir konuda görüş ayrılığına düştüler mi hemen o delikanlıya başvuruyor ve fikrini kabulleniyorlardı. Bu gencin kim olduğunu sordum. “Bu Muâz İbni Cebel radıyallahu anh’tır” dediler.

Ertesi gün erkenden mescide koştum. Baktım ki o genç benden evvel gelmiş namaz kılıyor. Namazını bitirinceye kadar bekledim sonra önüne geçerek selâm verdim ve:- Allah’a yemin ederim ki ben seni seviyorum, dedim.- Allah için mi seviyorsun? dedi.- Evet Allah için, dedim. O yine:- (Gerçekten )Allah için mi seviyorsun? dedi. Ben de:- Evet,( gerçekten) Allah için seviyorum, dedim.Bunun üzerine elbisemden tutarak beni kendisine doğru çekti ve şöyle dedi.- Kutlarım seni. Zira ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim:
“Allah Teâlâ, “Sırf benim için birbirini seven, benim rızâm için toplanan, benim rızâm uğrunda birbirini ziyaret eden ve sadece benim rızâm için sadaka verip iyilik edenler, benim sevgimi hakederler” buyurmuştur.”Muvatta’, Şa’r 16
Bunun rabıtayla bir alakası yok.

- - - Updated - - -

Hangi ayet ve hadise göre küfürdür?
Hangi ayet ve hadise göre rabıta yapılır?

E Çevrimdışı

Ebu & Dücane

Misafir
Bir müslümanın kendisine İslam'ı öğretecek takvalı bir müslümanın yanına gitmesi, onu sevmesi, onu düşünmesinin nesi kötüdür?

bidatler ile kişiler doğru yolu kaybetmiş olurlar.Ondan sonra içinde bazen küfür bazen de şirk bazen de büyük günah barındıran sonradan çıkarılan bidatlere yönelirler.Rabıta ve gavs hakkında aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.
https://www.islam-tr.org/tasavvuf-v...-c-c-ile-murakabesi-ve-ehl-i-beyte-itaat.html

L Çevrimdışı

lafons7275

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bunun rabıtayla bir alakası yok.

Ertesi gün erkenden mescide koştum.

Sence o gece bu kişi birkez olsun bile Muâz İbni Cebel radıyallahu anh'ı düşünmemiş midir? Şöyle biraz da olsun Muâz İbni Cebel radıyallahu anh'ın güler yüzünü hatırına getirmemiş midir? Eğer getirmiş ise bu şirk midir?

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi

Ertesi gün erkenden mescide koştum.

Sence o gece bu kişi birkez olsun bile Muâz İbni Cebel radıyallahu anh'ı düşünmemiş midir? Şöyle biraz da olsun Muâz İbni Cebel radıyallahu anh'ın güler yüzünü hatırına getirmemiş midir? Eğer getirmiş ise bu şirk midir?
Senin dediğin şey ayrıdır.bu konuyu oku inşallah.https://www.islam-tr.org/tevhid/11948-rabitanin-ic-yuzu-fecr-i-sadik-dogdu-maske-goruldu-kitap.html

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Benim dediğim şeyin İslami açıdan sakıncası var mı? Ben bir takvalı kulun yanına gitmekle ondan ayet hadis dinlemekle, onu sevmekle ve bazı geceler onun simasını aklıma getirmekle şirke düşüyor muyum?
Tabi ki bilmediğin konuları bilenden öğreneceksin.Takvalı kişilerden ders alacaksın.Onları seveceksin Allah rızası için.Ama rabıta farklı bir şey adam gözünün önüne getirip şıkından yardım falan istiyor işte bu rabıtadır.Bu küfürdür , bidattir , şirktir.Senin dediğin rabıta değildir.

Üst Ana Sayfa Alt