Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Başbakan ERDOĞAN'I Kurumumuzda Misafir Ettik !!!

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
172_b.jpg

Başbakan ERDOĞAN'I Kurumumuzda Misafir Ettik
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, dün akşam İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin genel merkezi olan Bahariye Mevlevihanesine geldi. Başbakan ERDOĞAN'ı yüksek istişare kurulu başkanımız Mehmet GÜNEY, İMH yönetim kurulu başkanı İlhan YÜRÜKÇÜ, İnsan Vakfı Başkanı Alper ÖZPEÇETEK ve GİV Başkanı Mehmet KOÇ karşıladılar.

img_7393_600_x_400.jpg

Ziyarete Başbakan ERDOĞAN ile birlikte Veysel EROĞLU, Erdoğan BAYRAKTAR, Kadir TOPBAŞ, Aziz BABUŞÇU ve Yalçın AKDOĞAN katıldı. Başbakan ve yanında bulunan heyete Bahariye Mevlevihanesi gezdirilerek İnsan ve Medeniyet Hareketinin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verildi. Çok sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Başbakan ERDOĞAN divan odasında İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu ve Yönetim Kuruluna hitaben bir konuşma yaptı.

img_7395_600_x_400.jpg

Başbakan konuşmasında en son yapmış olduğu Afrika ziyaretinden bahsederek Afrika ülkelerinin Türkiye'ye olan bakış açısını anlattı. Kurumumuzda yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi alan Başbakan ERDOĞAN'A kurum sanatçılarımız tarafından hazırlanan tablo hediye edildi. Kurumumuzda yaklaşık üç saat kalan Başbakan ERDOĞAN saat 21:00 sularında genel merkezimizden ayrıldı.

img_7407_600_x_400.jpg

img_7413_600_x_400.jpg

19195_393815707372783_1018824972_n_600_x_400.jpg

312417_10151351915388535_48712808_n_500_x_253.jpg

603286_393815700706117_1284220805_n_475_x_200.jpg

602817_479046235465850_646158128_n_400_x_600.jpg

img_7493_600_x_400.jpg

diğer resimler http://www.imh.org.tr/?s=4&k=9#

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Benim imh ile ilgili bir organik bağım yoktur.Baştan söyleyelim de sonra ağaların tertibine gelmeyelim

Said El Ensariyy Çevrimdışı

Said El Ensariyy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bende onu merak ettim tam da üstüne bastın....Peki haberin paylaşılma amacı nedir? Ziyareti yapanlar küfür ehli, ziyaretin yapıldığı yerde isminden anlaşıldığı gibi(Mevlevihane) büyük ihtimal bid'atçıların mekanı...

A Çevrimdışı

asrinsirri

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Onlara baktığın zaman cüsseleri hoşuna gider; konuşurlarsa sözlerini dinlersin; tıpkı, sıralanmış kof kütük gibidirler; her çığlığı kendi aleyhlerine sayarlar; onlar düşmandır, onlardan çekin; Allah canlarını alsın, nasıl da aldatılıp döndürülüyorlar...

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Bende onu merak ettim tam da üstüne bastın....Peki haberin paylaşılma amacı nedir? Ziyareti yapanlar küfür ehli, ziyaretin yapıldığı yerde isminden anlaşıldığı gibi(Mevlevihane) büyük ihtimal bid'atçıların mekanı...

ziyaretin yapıldığ mekanı ve ziyaret edilinilen kişileri eskiler az çok tanır.imh kimdir daha önce kimdi vs :)

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Onlara baktığın zaman cüsseleri hoşuna gider; konuşurlarsa sözlerini dinlersin; tıpkı, sıralanmış kof kütük gibidirler; her çığlığı kendi aleyhlerine sayarlar; onlar düşmandır, onlardan çekin; Allah canlarını alsın, nasıl da aldatılıp döndürülüyorlar...

Arkadaşlar Asrinsirri Kardeşimizin Yorumunu da beğenelim :) Çok hoş tarif etmiş

Neden beğenmiyorsunuz akhinin niye beğenisi yok :(

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
insan ve medeniyet hareketi var
birde insan ve medeniyet derneği var.

medeniyet derneğinin başında Beşir eryarsoy hoca var
imh (insan ve medeniyet hareketi)nin başında ise mehmet güney var.

Daha önce de sürekli gündem olan dünün mücahidleri bugünün müteahhitleri olayı var.

Daha düne kadar oy vermeye,demokrasiye uzak duranlar bugün mevlevihaneyi hediye alacak konuma gelip iktidarın nimetlerinden faydalanır hale geldiler.

Daha eskiye gidersek
malatyalılar,rahmet,hasan karakaya,ahmed kalkan,ahmet ağırakça,beşir hoca gibi geçmişin tevhidi cemaatleri birbir demokrasiye ve onun getirdiklerine tamah eder oldular.Geriye çok az tevhidi cemaat kaldı.

Rabbim geride kalanların ayaklarını kaydırmasın.

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
" Ahmed Kalkanın .... demokrasiye ve onun getirdiklerine tamah eder oldular"

Ahmed Kalkan Ve Demokrasi Biraz Açar mısn? Hocam !

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
aslında geç saatte yazdığım için biraz dağınık oldu.

saydığım isimler zamanında beraber birlikte idiler.Herkes bazı sebeplerden dolayı ayrıldı.Kimi demokrasi ve hükümetin getirilerinden,kimi metod değişikliğinden,kimide görüşlerinden dolayı.

Ahmed kalkanın ayrı olmasının sebebi bazı akidevi görüşlerinden dolayı diye hatırlıyorum.Ama bir çoğu sisteme entegre olduğu için ayrıldılar.

Ebu Yusuf Çevrimdışı

Ebu Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kendisini daha öncesinden bildiğim Muhammed Fesih'inde fotografını görünce eski günleri aklıma geldi. Ozamanda kendisinde bir kibir ve aşşalık kompleksi vardı. Bir filimde şöyle bir replik varda hatırıma o geldi. "Senin Suratına ne olmuş? Ne olmuş? Bende onu diyorum ne olmuş.!" Allah insanın kalbindekilerini yüze vururda bu kişi onun farkında dahi varamaz. Allah hidayet etsin.

Bu insanlar'ın yanında muhtemelen sigara içen veya ufak tefek hataları olan kimselerden olursanız size karşı tavır aldıklarını görürsünüz.!

KOSKOCA Başbakan gelmiş.! Tüm Günah ve tagutlugu ile......

Peki neden ona günahına hatırlatmıyorsunuz.? Siz yoksa kitabın bir bölümüne iman edip diğer bölümünü inkar edenlerden misiniz.?

Sorularını sormadan da edemiyoruz.

Böyle duygusal konuşmalar yaparak olayı mecrasından kaydırmakta istemiyorum.

Bir noktanın altını şiddetle çizmek istiyorum.

TÜrkiyede Selef Akidesine tabi olmayan ve aklını vahyin önüne geçirip sorgulayıcı ve eleştirici tüm cemaatlerin sonu bu veya daha fazlası olacaktır. Çünki Şeytan Böyle bir aklın üzerine her zaman bevl etmekedir.

Ben burada tartışma alevlenmesin diye bunların öne çıkardığı alimlerin isimlerini saymakta istemiyorum.

Lakin seleften uzak radikal alimler bunların bu hale gelmesinde de azda olsa vesile olmuşlardır diye dusunuyorum. Rabbim onlarıda affetsin.

Onların görüşleride malumdur sünnet ve selef noktasında... Az çok ilim okuyanlar ne demek istediğimi kimleri işaret ettiğimi anlamıştır.

Bunları söylerken. Seleficiklerden değil Sahih selef akidesine tabi olmaktan bahsediyorum.

Bizim Dünya'yı takip eden Siyasi konularda net tavır ortaya koyabilecek. Fıkıh ve Hadis kitaplarının içerisinde kendisini boğmamış SELEFİ Alimlere her zaman ihtiyacımız vardır.

Kafir topluluğu bunun önemini bildiğinden dolayı Alimlerimizi ve Alim olmaya aday davetcilerimizi ne yazıkki Şehit etmektedir.

Allah kafirlerin ve onların dostlarının yaptıklarından habersiz değildir.

vesselam.....

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Fesih Kaya'nın ben belki rahatsız olabileceğini düşünürdüm.Ama o kare içerisinde gülümseyen yüzünü görünce hiç de rahatsız olmadığını fark ettim.bir yerden sonra birçok cemaat kendini ve metodunu sorgular oldu.Cemaatler artık "kurum" , "dernek" , "vakıf" isimlerini alarak kendilerinin de değiştiğini,tıpkı Tayyip gibi değiştiklerini öğretiler bize.

Ebu Yusuf Çevrimdışı

Ebu Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ben direk onun resmine baktım zaten ve rahatsız olmayacagını düşündüm, ve sırıtan o suratını gördüm. Allah hidayet etsin.

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
aslında geç saatte yazdığım için biraz dağınık oldu.

saydığım isimler zamanında beraber birlikte idiler.Herkes bazı sebeplerden dolayı ayrıldı.Kimi demokrasi ve hükümetin getirilerinden,kimi metod değişikliğinden,kimide görüşlerinden dolayı.

Ahmed kalkanın ayrı olmasının sebebi bazı akidevi görüşlerinden dolayı diye hatırlıyorum.Ama bir çoğu sisteme entegre olduğu için ayrıldılar.

Ahmed Kalkanı şahsi olarak tanırım o da beni Tanır.
Ahmed Kalkana bir çok şey söylenebiir ama Demokrat denemez.

Bilakis 99 Soruda Demokrasi Tanımı diye bir makalesi (Ve İnternette seslendirilmiş hali mvcuttur) o makale Adeta bana Demokrasiyi Tam anlamı ile tanıtan bir makaledir.

O sebebten soruyorum bilmediğim bir durum mu var acaba Partilerle falan...

ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
geçen sene bu mevlevihaneye gittim orayı devletten uzun yıllar kiralamışlar... muazzam bir yer içi cami gibi yerler halı fakat kilise gibi ayakkabıyla girdik... anlatılan ders o kadar iyneleyici battıki bana zor tuttum kendimi mücahidler ve silahlı mücadeleyi yerin dibine dibine vurdular... o gün güzel olan tek şey halicin kenarında ördeklere poğaca atmaktı... sırf ördeklere bakmak ve sabah saba h halicin o güzelleğini görmek için bidaha giderim belki:D

K Çevrimdışı

Kuşçu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
insan ve medeniyet hareketi var
birde insan ve medeniyet derneği var.

medeniyet derneğinin başında Beşir eryarsoy hoca var
imh (insan ve medeniyet hareketi)nin başında ise mehmet güney var.

Daha önce de sürekli gündem olan dünün mücahidleri bugünün müteahhitleri olayı var.

Daha düne kadar oy vermeye,demokrasiye uzak duranlar bugün mevlevihaneyi hediye alacak konuma gelip iktidarın nimetlerinden faydalanır hale geldiler.

Daha eskiye gidersek
malatyalılar,rahmet,hasan karakaya,ahmed kalkan,ahmet ağırakça,beşir hoca gibi geçmişin tevhidi cemaatleri birbir demokrasiye ve onun getirdiklerine tamah eder oldular.Geriye çok az tevhidi cemaat kaldı.

Rabbim geride kalanların ayaklarını kaydırmasın.

NE! Ahmet kalkan ile hasan karakaya mı tamah ediyorlar?

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek bir cümle olmuş.Eskinin tevhidi cemaatlerini saydım.Aralarından bazıları halen aynı çizgide devam ederken bazılarının ayakları kaydı.

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek bir cümle olmuş.Eskinin tevhidi cemaatlerini saydım.Aralarından bazıları halen aynı çizgide devam ederken bazılarının ayakları kaydı.
HASAN HOCA ŞUANDA SENİN DÜŞÜNCENE GÖRE AYNI ÇİZGİDE DEVAM EDİYORMU YOKSA AYAKLARI KAYDIMI?SADECE MERAK İÇİN SORUYORUM YANLIŞ ANLAŞILMA OLMASIN...

Üst Ana Sayfa Alt