Bel'am Efendi ''Oy Vermek Dini Bir Vecibedir'' Diyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
C Çevrimdışı

cennettalibi

Üye
İslam-TR Üyesi
samanyoluhaber.com da Yayınlanan Yeni Görüntüleri ve ''FETVA'' sı ile Bel'am Efendi Sandık Uyarısı yapmaktadır.

Bel'am Efendi'den sandık uyarısı -

Yerel Seçimlere az bir süre kala siyasi partiler arasındaki propaganda yarışı son sürat devam ederken, siyaset dışı unsurlar da sürece müdahil oluyor.

Seçim öncesi devreye giren karanlık ellerin bu seferki hedefi demokrasinin olmazsa olmazı olan sandık başına gidip oy kullanma hakkı oldu. Gece ve sabah erken saatlerde apartman apartman dolaşan gruplar, posta kutularına bıraktıkları ilanlarla vatandaşları oy vermemeye çağırıyor. Hatta bu konuda o kadar ileri gidiliyor ki "Oy verenlerin imandan çıkacağı ve kafir olacağı" bile iddia ediliyor."Namaz kılanlara oy verilmemesi gerektiği ve seçimlerin aslında bir anlam ifade etmediği"de bu esrarengiz ilanlarda yer alıyor.Karanlık ellerin seçim oyununu Fethullah Gülen Hocaefendi bozdu.

"İnanan bir insanın, inandığı istikamette oyunu kullanması, üzerine bir vecibedir ve bu görevini yerine getirmeyen bir insan günaha girmiş olur" diyen Hocaefendi "İnsan, kendi kaderini ve mefkuresini de ilgilendiren meselelere karşı bütün bütün kayıtsız kalamaz. Hatta, o meselelerin gereğini yerine getirmek bir yönüyle Allah hakkıdır. Bu itibarla da, seçimleri boykot çağrısı yapanlar –en yumuşak ifadeyle– adalet-i mahza ve adalet-i izafiye konularını anlayamamış ve dinin ruhunu kavrayamamış kimselerdir" diyor.

HOCAEFENDİ'DEN VATANDAŞLARA SANDIK UYARISI

www.....'da yayınlanan ve "Meydanların Dili ve Oyların Rengi" konulu sohbetinde Hocaefendi çok önemli tavsiyelerde bulunuyor, yerel seçimlere ve oy kullanmanın önemine değiniyor. "İnanan bir insanın, inandığı istikamette oyunu kullanması, üzerine bir vecibedir ve bu görevini yerine getirmeyen bir insan günaha girmiş olur" diyen Hocaefendi "İnsan, kendi kaderini ve mefkuresini de ilgilendiren meselelere karşı bütün bütün kayıtsız kalamaz. Hatta, o meselelerin gereğini yerine getirmek bir yönüyle Allah hakkıdır. Bu itibarla da, seçimleri boykot çağrısı yapanlar –en yumuşak ifadeyle– adalet-i mahza ve adalet-i izafiye konularını anlayamamış ve dinin ruhunu kavrayamamış kimselerdir" diyor. Ve hocaefendi yegane arzusunu açıklıyor; "bağımsız ve devletler muvazenesinde söz sahibi bir Türkiye..."

Birinci Bölüm: (00.32 - 29.10)

Meydanların Dili ve Üslup Meselesi

Soru: Özellikle seçim sürecinde, kürsüye çıkan ya da kendisine mikrofon uzatılan hemen herkesin oldukça öfkeli ve rakiplerini yerin dibine batırırcasına konuştuklarına şahit oluyoruz. Yediden yetmişe herkesin önünde cereyan eden bu atışmalardaki genellemelerden dolayı bilhassa siyaset sahnesinde yara almayan şahıs ve kurum da kalmıyor. Bu açıdan, meydanların dilini ve üslup meselesini değerlendirir misiniz?

-Üslup ayn-ı insandır; insanın kıymeti üslubundan anlaşılabilir. (01.10)

-Bazen dinleyici kitle, hatibi kürsüsünden alıp kendi seviyesine indirir; dolayısıyla da, konuşan insan genel üslubuna yakışmayan beyanlarda bulunabilir. Ne var ki, hiçbir sebep, üslup bozukluğuna mazeret sayılamaz. (02.54)

-Onca ciddi mesele karşısında heyecan duymayan iki ayrı dinleyici grubunun “pilli” ve “fena fi’l-hayvan” sözleri üzerine kopardıkları alkış tufanı... (03.02)

-Üslup kırılmasında kulağa ilişen hususlardan biri de çok saldırgan bir dil kullanılmasıdır. Bir insanın, rakibine ve onun takipçilerine karşı saldırırcasına konuşması çok ayıptır; fakat, taraftar olan dinleyicilerin o çirkin sözleri alkışlamaları ve savunmaları ondan daha büyük bir ayıptır. (05.37)

-Günümüzde yapılan en büyük yanlışlardan bir diğeri de bir heyetin bütünüyle karalanmasıdır. “Uğursuzlar, beceriksizler, ülkeyi satanlar...” diyerek, şöyle böyle bir tercihten dolayı bir yere gönül vermiş insanların hepsini birden karalamak öyle büyük bir vebaldir ki, bu cürmü işleyen biri o insanların umumundan helallik almadan Cennet’e giremez. (07.47)

-Özellikle devlet adamlarını ve siyaset ehlini daha sonra utanacakları sözler sarfetmekten alıkoyacak en önemli vesile istişaredir; yanında beklentisiz ve hakperest danışmanlar bulunduran ve onların fikirlerine değer veren kimseler, meşveretin hakkını vermeleri nispetinde yanlışlıklardan uzak kalacaklardır. (09.30)

-Bir tenkitte bulunurken, ister falan partinin taraftarlarının isterse de filan kurumların tamamını hedef almak ve meseleyi ta’mim ederek o dairedeki bütün insanları karalamak çok çirkin bir davranıştır. Her müessesede olduğu gibi, mesela Adliye ve Askeriye’de de olumsuz işler yapan bazı kimseler bulunabilir; onların yüzünden o müesseseleri bütünüyle karalamak ve gözden çıkarmak zulümdür. (14.15)

-Yeniçeri arasından kendi hükümdarını mıncıklayarak öldüren insanlar da çıkmıştır; fakat, dört-beş asır boyunca milletin namus, şeref, haysiyet ve istiklalini koruyan da yine yeniçeridir. Bu itibarla da, üç-beş kişinin hataları sebebiyle “peygamber ocağı” dediğimiz müessesemizi topyekün karalayanlar baltayı kendi ayaklarına vurduklarının farkına varmalıdırlar. (18.00)

-Bazı kurumlardaki kimi insanlar çok olumlu hizmetlerin aleyhinde olabiliyorlar; ne var ki, onlara karşı “herkes kendi karakterinin gereğini sergiler” demeyi bile yakışıksız sayıyorum. Çünkü, bu beyanda da “karakteri çirkinliklere açık” demek gibi bir hakaret söz konusudur. Oysa, başkalarının saldırganlığı, saldırgan davranmayı bize meşru kılmaz. (20.45)

-Rasûl-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz’in “Beni Rabbim terbiye etti; terbiyemi ne de güzel yaptı!..” mealindeki sözünün manası... (22.31)

İkinci Bölüm: (29.11 - 57.38)

Milletin Hâkimiyeti ve Oyların Rengi

Soru: Bazı kimselerin bir küfür ifadesi saydıkları ve seçimleri boykot çağrılarına argüman olarak kullandıkları “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayrıca, genel manada siyasete bakışımız zaviyesinden, seçim zamanı kendimize daha yakın gördüğümüz bir adaya oy vermemiz “siyasete dalmak” sayılır mı, lutfeder misiniz?

-Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk defa telaffuz edilirken “Hâkimiyet bilâ kayd ü şart milletindir” şeklinde söylenen, zamanla mazmun ve mefhum korunmakla beraber kelimelerle oynanarak “Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” sözüyle seslendirilen ve günümüzde daha yalın bir Türkçe kullanma iddiasıyla “Egemenlik milletindir” cümlesiyle vurgulanmak istenen husus demokrasidir. Bu söz, hâkimiyetin –hâşâ– Allah’tan alınarak insanlara verilmesi demek değildir; aksine, hâkimiyetin, Allah’ın vazettiği esaslar çerçevesinde, kaba kuvvet temsilcilerinin elinden alınıp millete verilmiş olduğunu belirtmektedir. (29.49)

-İnsan, kendi kaderini ve mefkuresini de ilgilendiren meselelere karşı bütün bütün kayıtsız kalamaz. Hatta, o meselelerin gereğini yerine getirmek bir yönüyle Allah hakkıdır. Bu itibarla da, seçimleri boykot çağrısı yapanlar –en yumuşak ifadeyle– adalet-i mahza ve adalet-i izafiye konularını anlayamamış ve dinin ruhunu kavrayamamış kimselerdir. (43.30)

-Dünyadan elini eteğini çekmiş ve tamamen ahirete mütevecih olmuş o Fikir Mimarı, bir dönemde ruh ve mana köklerinden süzülüp gelen değerlere karşı saygılı bulduğu bir partiye açıktan açığa oy vermiştir. Hiçbirimiz Allah’la irtibat ve İslam’a bağlılık mevzuunda onun kadar derin olduğumuzu söyleyemeyiz. Bu açıdan, siyasete dalmak ile mefkuremizi de ilgilendiren mevzularla gerektiği kadar alakadar olmak birbirine karıştırılmamalıdır. (45.57)

-İnanan bir insanın -kendi ruh ve mana köklerinin yeniden neşv ü nema bulması niyetiyle- inandığı istikamette oyunu kullanması, üzerine bir vecibedir; bu görevini yerine getirmeyen bir insan günaha girmiş olur. (47.53)

-İster genel isterse de mahalli seçimlerde, imkanım olsa, borç para alır, biletlerini temin eder ve burada duran arkadaşların bile oylarını kullanmak üzere Türkiye’ye gidip gelmelerini isterdim. Hiçbir zaman şu ya da bu partiyi işaret etmedim. Ne var ki, imkanı olduğu halde, mefkuresi hesabına faydalı gördüğü kimseler için izhar-ı re’yde bulunmayanların Allah katında mesul olacaklarına inanıyorum. (49.17)

-Siyasetçilerle ve parti temsilcileriyle yapılan görüşmeler; destek talepleri ve verilen cevaplar... (50.37)

-Biz hiçbir zaman siyasete dalmadık; asla parti ayırımı yapmadık; bütün siyasi cereyanların temsilcilerine aynı yakınlıkta bulunduk; faydasına inandığımız görüşlerimizi onlarla paylaştık. Bugün de aynı yerde duruyoruz; bizim değerlerimize saygılı olan, kalbî ve ruhî hayatımızı hesaba katan ve aynı zamanda ebed arzularımız adına da bir mesajı bulunan insanlar hangi partide olurlarsa olsunlar, biz onlardan yana izhar-ı re’yde bulunuruz. Bizim yegane arzumuz, bağımsız ve devletler muvazenesinde söz sahibi bir Türkiye’dir. (55.20)

Bel'am'ın Videosu :

mms://174.132.66.212/media/bamteli/2009_03_23_bamteli_secim_ozel_meydanlarin_dili_ve_ oylarin_rengi.wmv

23.Mart.2009 12:29:53 http://www.samanyoluhaber.com/haber-142948.html

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Allah’ın vazettiği esaslar çerçevesinde, kaba kuvvet temsilcilerinin elinden alınıp millete verilmiş olduğunu belirtmektedir.

Ben sadece bu söz üzere kısa birşey demek istiyorum. Dünyadaki tüm izmler adı ne olursa olsun hiç biri Allah'ın vazettiği dini kaideleri görmeksizin hatta ona karşı çıkarcasına yasa-kanun yapmaktadırlar. Yani hiç alakası olmayan bir yaklaşım..

Allah bildiği gibi etsin...

اسماعي Çevrimdışı

اسماعي

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Şaka gibi =) Halâ "alim" denilebiliyor bu insana ve kendisine tâbi olan sayısız insan var ve işin kötü tarafı bu insanlara "delil" getirin getirmeyin, farketmiyor. Allah cümlemizi bir görüşü, bir kişiyi körü körüne savunmayı, cahil dövüşü yapmayı bizlere nasip etmesin. Üzülüyorum, acıyorum. Müslüman(?)ların hali bu olmamalıydı. Kur'an ve sünnetten uzaklaşarak "alim(?)"lere körü körüne biât edenler yok mu?.. Yazıklar olsun.

kskaya Çevrimdışı

kskaya

Üye
İslam-TR Üyesi
“Egemenlik milletindir” cümlesiyle vurgulanmak istenen husus demokrasidir. Bu söz, hâkimiyetin –hâşâ– Allah’tan alınarak insanlara verilmesi demek değildir; aksine, hâkimiyetin, Allah’ın vazettiği esaslar çerçevesinde, kaba kuvvet temsilcilerinin elinden alınıp millete verilmiş olduğunu belirtmektedir

subhanallah demokrasi nedir peki beşeri bir din değilmi rabbin kanunlarının red edilip beşerlerin kanunlarının yürürlükte oolduğu bir yol değilmidir tek yöntem resullahın yoludur

DAVA Çevrimdışı

DAVA

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
ALLAH Islam dini Hakkinda her kim ne düsünüyorsa iki mislini versin...
Yikilmasini istiyorsa onu ve bütün onunla beraber olanlari paramparca ettsin... yok Yücelmesini istiyorsa ALLAH onlari sereflendirsin....

DIn ALLAHdir ve Koruyucusuda ALLAHtir, Hakiki Mümin Beserler ise Vesilledir...

DAVA Çevrimdışı

DAVA

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
Belam Fethullah Gülen dalaletini etrafa saçıyor (Sandık Uyarısı 23.03.2009)
[flash]http://content.longtailvideo.com/files/player.swf?file=http://video.vtunnel.com/asd/5b94380ca479884f7b5c6f16596.flv&logo=http://img255.imageshack.us/img255/5830/logolqv.png&image=http://i3.ytimg.com/vi/zKu1Xt797Yg/default.jpg&flash width=500, height=350[/flash]

laylay Çevrimdışı

laylay

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
acba bu dediklerinizi bide onun yüzüne karşı deseniz nasıl olur arkadaşlarım...f.gülen daha hayatta yani arkasından nasıl konuşuyorsunuz ben şaşıyorum..karşısına gidip bunları haykırmak ve onu sizin gerçeğinize çağırmak varken neden arkasından konuşuyorsunuz...
yaptıklarınız bir müslümana yakışıyor mu...

eğer onun bildikleri yanlış sizin dedikleriniz doğruysa gidin amerikaya söyleyin bunları yoksa buralarda istediğinizi deyin ne farkeder..kim sizi dinler...

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
acba bu dediklerinizi bide onun yüzüne karşı deseniz nasıl olur arkadaşlarım...f.gülen daha hayatta yani arkasından nasıl konuşuyorsunuz ben şaşıyorum..karşısına gidip bunları haykırmak ve onu sizin gerçeğinize çağırmak varken neden arkasından konuşuyorsunuz...
yaptıklarınız bir müslümana yakışıyor mu...

eğer onun bildikleri yanlış sizin dedikleriniz doğruysa gidin amerikaya söyleyin bunları yoksa buralarda istediğinizi deyin ne farkeder..kim sizi dinler...

selam aleykum

cook guzel espiri yapmissin akhim

laylay Çevrimdışı

laylay

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
selam aleykum

cook guzel espiri yapmissin akhim

espri yapmadım ciddi söyledim....cesaretiniz varsa gidin yüzüne söyleyin...ilminiz yetecek kadar kendinize güveniyorsanız yüzüne karşı söyleyin...

klavyeden atıp tutmak kolay...bide sahada görelim neler becerebiliyorsunuz :D:D:D:

ensarullah Çevrimdışı

ensarullah

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
fethullah gülen e bizim ulaşamıyacağımzı sende biliyorsun.artı o adam binlerce kişiyi saptırıyor yüzünü beklicez die susalımmı

laylay Çevrimdışı

laylay

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
fethullah gülen e bizim ulaşamıyacağımzı sende biliyorsun.artı o adam binlerce kişiyi saptırıyor yüzünü beklicez die susalımmı

herkes ulaşıyor siz neden ulaşamıyorsunuz...gazeteciler kafile kafile gidiyor...gezmek isteyenler kafile kafile gidiyor..idaanızda o kadar idaalıysanız gider bildiklerinizi söylersiniz...

tekrar diyorum adam hayatta arkasından atıp tutmak kolay bide karşısına çıkıp konuşun...

said nursi neyse adam ölü...onun arkasından konuşuyorsunuz...diğer tarafta hesaplaşırsınız...

f.gülen hayatta ...gidin gerçekleri yüzüne haykırın...yoksa susun ...klavyeden yazmak kolay herşeyi

D Çevrimdışı

Darimi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
laylay forumda bulunma nedenin heralde iş olsun laf olsun diye...

herkes ulaşıyor sizde ulaşın ne demek.

Kardeşim burada fetullah gülen hakkında yazılanlar senin zorunamı gidiyor? vah vahh...

Bırak fettullah güleni cemaatin il abileriyle bile görüşülmüyor ki sanki başbakanlar arada aracılar var...

Yani siz savunduğunuza göre sizede görede oy vermek dini bir vazife tutan yok kardeş git ver...

Seneler evvel milleti başınızı açın diye kandırdı şimdide oy verin çünkü bu dindendir diyerek kandırıyor...

yusuf Çevrimdışı

yusuf

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
espri yapmadım ciddi söyledim....cesaretiniz varsa gidin yüzüne söyleyin...ilminiz yetecek kadar kendinize güveniyorsanız yüzüne karşı söyleyin...

klavyeden atıp tutmak kolay...bide sahada görelim neler becerebiliyorsunuz :D:D:D:

selam aleykum

sen konunun nasil basladigini okumuyorsun herhalde ( adam zaten bizim gibilerin dusunce yapisina cevap vermis birseyler ulasmiski cevap vermis ) ..

konuyu okusana, konuyu acan sahsin ilk yazisini okusana ..fetulllah neden bahsediyor .. demekki bizlerin savunduklarindan haberdarki cevap veriyor .. sence fetullah uyuyormu evinde yada fetullahcilarin bu tur sitelerden haberi yokmu ? yada fetullah ve cemeati onlara yapilan saldiridan haberdar degilmi ? onlar hic youtubu acmiyormu arama motoruna fettullah yazip iyi kotu ne var aratmiyormu ? ben sana onlara ait bir suru web sitesi veririm bu forumda yazilanlara cevap yazi niteliginde

sana diyecegim internette biraz gezin yazdigin konu hakkinda yazilanlari da tum olarak degerlendir 5 yasinda bir cocuk bile bilirki buradan fetullaha karsi olan her sahis amerikaya gidip onunla konusamaz .. gezmeye giden diyiyorsun vize denen olay var , maddi olanak ister orada kalacak yer lazim ayrica millet aptalmi fetullaha ulsan haberleri kendileri illa bende ulastirayim diye amerikaya gitsin .. haber bir turlu ulasiyorsa tamam yani bizim bu forumlarda konusulan konularda ben inaniyorumku ona ulasiyor ornegin secimlerde oy kullanmayin diyenlerin sesi duyulmuski ADAM CEVAP VERMIS ..

kapi onlerine birakilan cd leri sence kim birakmistir iste fetullah ve onun gibilere karsi olanlar ... SISTEM KIMLERIN NE DUSUNDUGUNU IYI BILIYOR MERAK ETME ... KAPI ONLERINE BIRAKILAN CD LER BIR ISE YARAMISKI BU SAHIS BUNA KARSI KONUSMA ISTEGI DUYMUS YADA DUYURULMUS ..

sen uyuyorsun belki lakin gavur bile , ilimli musluman nedir ? radikal musluman nedir ? hangi cemaat nasil dusunur ? vahabi nedir? selefi nedir ? gelenekci tassaub ehli musluman nedir ? tasavvufcu nedir ? cok iyi bilir .. ona gore siyaset yapar

fetullah bu ulkede cok iyi bilirki .. onun sakalsiz olmasini bile elestiren insanlar var .. sen merak etme mektup her zaman yerine ulasiyor .. alici kapida her nabzi yokluyor

laylay Çevrimdışı

laylay

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
laylay forumda bulunma nedenin heralde iş olsun laf olsun diye...

herkes ulaşıyor sizde ulaşın ne demek.

Kardeşim burada fetullah gülen hakkında yazılanlar senin zorunamı gidiyor? vah vahh...

Bırak fettullah güleni cemaatin il abileriyle bile görüşülmüyor ki sanki başbakanlar arada aracılar var...

Yani siz savunduğunuza göre sizede görede oy vermek dini bir vazife tutan yok kardeş git ver...

Seneler evvel milleti başınızı açın diye kandırdı şimdide oy verin çünkü bu dindendir diyerek kandırıyor...

il abileriyle görüşemiyon mu ahhh yazık sana ....

ben cemaatinin içinde değilim kendi halmde yaşıyorum...bunu bu forumda bilen var bilmeyen var merak etmeyin..ayrıca il abileriyle göüşmek bu kadar mı zor sizin için...

ben bile görüştüm beya...isteyen görüşür...istemeyende laf eder anca...

yanii acayipsiniz haaa f.gülen hadi neyse ulaşmak zorda...türkiyedekilere ulaşmak neden zor olsun ki adamlar başbakanmı miletvekilimi...

onlar da sizin gibi bizim gibi insan yani...

S Çevrimdışı

serhildan

Üyeliği İptal Edildi
Banned
laylay baya laylaylom bi eleman heralde...

belli gerçi... o da feto gibi şeriatı hiç umursamıyor...

laylay Çevrimdışı

laylay

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
laylay baya laylaylom bi eleman heralde...

belli gerçi... o da feto gibi şeriatı hiç umursamıyor...

nereden biliyorsunuz....elinde bir alet varda beynimin içindekinimi görüyorsun....

yada öle bir aletki insanların duygularını düşüncelerini mi görüyorsunuz...

şeriaata karşı olan..yok...ben soruyom size şeriaat bu ülkeye nasıl gelecek...gelince ne olacak diye sordum cevap veremediniz...neden çünkü siz de bilmiyorsunuz...

şeriatı getirecez iyi tamam...

ama dikkat edin de almanya da kapalı spro salonu gibi olmasın

ensarullah Çevrimdışı

ensarullah

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
lay lay sen görüşme ayarla biz siteden bir ekişp kurup gideriz sende gelirsin izlemeye.sen yeterki ayarla

laylay Çevrimdışı

laylay

İslam-tr Sakini
Site Emektarı
lay lay sen görüşme ayarla biz siteden bir ekişp kurup gideriz sende gelirsin izlemeye.sen yeterki ayarla

valla ankara da bulunsydım anında ayarlardım..çünkü hepsiyle görüşmem olurdu...htta bir adım daha giderdim..vakıflarla da görüştürürdüm...

ama dediğim gibi ben cemaatin içinde değilim..ayrıldım..ve bursadayım...geçenlerde bir muhabbetimiz oldu...

ama ayarlayabilirsem sizde gelirseniz olur...

O Çevrimdışı

ORHANKEMAL

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
f.glen oy kullanmanın kaçınılmaz olduğunu ve hak olduğunu diyor farklı düşüncede olanlar bunun kafirlik olduğunu diyor ne f.gülen kurandan yada sünnetten bir örnek veriyor ne de oy kullanmayıp bu kafirlerle ( f .güleni kast etmiyorum, edememde) nasıl savaşacağımız söyleniyor.eğe oy kullanmak gerekirse tevbe 29ve31 maide 44 45 47 ki özellikle tevbe29(tevbe 29 da diğerleri gibi çok açık söylemiyor ama incelediğinde bana göre çok daha vahim sonuçlar çıkıyor) bu ayetleri ne yapacağız.e oy kullanmayacaksak o zaman bu topraklarda hala neden cihad olmuyor ve cihad için kayda değer atılımlarda bulunulmuyor da sadece o kafir bu kafir diğer tarafta o cahil bu delalette deniliyor.bu topraklarda kimse dinini bağımsızca yaşadığını söyleyemez.en basit örneğiyle malum başörtüsü meselesi.e ALLAHın emirlerini reddeden bir anayasa olan bu topraklarda cihad edemiyorsak neden başka yerlere gitmiyoruz.sonuçda kuranda ALLAHın bu gibidurumlarla alkalı bir ayetinde yeryüzünü geniş yarattığını ve dini yaşamamız için neden başka yerlere hicret etmediğimizi soruyor.e yakın tarihte bunla alakalı bir alim var ismi MEVDUDİ.pakistanın kurucularından sebebide hindistanda dinlerini ALLAHın emrettiği gibi yaşayamadıkları için kendi yurtlarını terk edip başka topraklara yerleşiyorlar ve o günden beri hindistanla hemen hemen hep savaştalar.ALLAHın indirdiğiyle hükmedinilmesi gerektiğini savunan başka bir alim seyyid kutup boşunamı katledildi boşunamı ALLAH davasından vazgeçmesi için 12 yaşındaki yeğeni gözünün önünde işkence ile katledildi .yada hepsi bir tarafa f.gülenin kafir olduğunu düşünenler ne yapıyorlar bu düzenin değişmesi için sadece ona buna bu düzene kafirlik deyip her şeyden beri durup kafirlerin saltanat kurmasınımı seyrediyorlar.veya cahillik ve delalet diyenler kurandaki bu kadar hükmü ne yapacaklar.madem kurandaki hükümleri uygulamyacağız o zaman bu hükümleri kaldıralım(haşa) kuran hafifleşsin daha ince bir kitap olsun okumak isteyenlerin yada hükümlere uymak isteyenlerin gözü korkmasın ve son olarakta şunu diyeceğim.hırıstiyan yada yahudiler islamiyeti bizden çok daha iyi biliyor bugün bu topraklarda yada diğer müslüman tapraklarda bir din savaşı bize açmadıysa kafirler emin olunki bahsetiğim topraklarda müslümanlık yaşanmadığı içindir.onun için değil şu an en büyük alimlerden olduğu savunulan f.gülen tabiri caizse kralı dese bu topaklarda yaşanılan islamiyetten ALLAH c.c razıdır inanmam.sorsan ALLAHın hükmü kıyamete kadar geçerlidir derler ama diğer yandan şartların bunu gerektirdiğini savunurlar.örnek aldıkları peygamberimiz şu an hayatta olsaydı bu olanlara karşı ne yapardı diye fazla düşünmezler.hapse girmekse sadece cinayet gasp soygun yapanlarmı hapse girecek ölümse illa hasta yatağımızdamı öleceğiz . ölümü yada hapse girmeyi ALLAH c.c için yapmayacakmıyız olmazmı yoksa caizmi değil.anglo-sakson gibi hıristiyanlığı yahudiler gibi museviliği yaşasak yani islamiyeti onların kendi dinlerini yaşadığı gibi yaşasak emin olunki ALLAHın izniyle hepimiz sıratı halay horon çekerek rahat geçeriz

S Çevrimdışı

serhildan

Üyeliği İptal Edildi
Banned
bugün seçim günü fethullahı necmettini düzenin din adamları sandığı tavsiye ediyor...

islamda iyi güzel ve doğru bellidir. kötü,çirkin ve yanlış da bellidir.

içki içmek zina etmek allahtan başkasına tapmak, haram yemek, iftira etmek, faizcilik yapmak, kötü olan şeyler saymakla bitmez. tıpkı iyi şeyler gibi...

oy kullanmak da islamın "kötü" saydığı işlerdendir....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...