cahilliğimi biliyorum ,fakat KURAN mümini olmaya çalışıyorum.ALLAH yarattığı kulunun neyi nekadar yapıp yamamıyacağını bilmiyor Hz musa peygamber öğretiyor,haşa bu hikaye yahudi uydurması olduğu nekadar açık. Daha ne desinler altına imzamı atsalardı.
Sizinkisi cahillikten öte küstahlık.
Forumda son zamanlarda cahilim deyipde ehli sünnetin icma ettiği büyük alimlerimize hakaret eden sözler çoğalmaya başladı.
Hem cahilim diyor hemde imam buhari r.a ve imam müslim r.a'ın nakl ettiği sahih hadise altına imza atarım bu hadis değil yahudi hikayesi diye.
Kendinize gelin, bize deyin ki biz alimimiz, ki biz size ona göre konuşalım.
Açıkcası ben cahilim deyip ardından boyundan büyük laf söylemek küstahlığın belgesidir.
Hayatınızda hadis okudunuz mu? Okuduğunuz hadisleri araştırıp ravi zinciri yada senedlerinin güvenirliğini araştırıp amel ettiniz mi?
İyi o zaman şu kafirlerin sizden ne farkı kalıyor?
Efendim, Allah bizim cennete veya cehenneme gideceğimizi biliyordu da neden bizi dünyaya gönderdi imtihan etti.
Evet bunu diyenler henüz imanı kalbine yerleştiremeyen kafirlerdir. Söylediğiniz sözün nereye gittiğinden ya haberiniz yok ya da sizin imanınız da ciddi problemler var her iki durumda da imanı konuları tekrar etmeniz lazım..
Hz Peygamber sav kimdir? Nedir?
Hz Peygamberin dini konulardaki hükümleri ne derece geçerlidir?
Hadisin - sünnetin vahy'deki rolu nedir?
Hadisler kaç çeşittir?
Hangi hadislerle amel edilir?
Günümüze kadar gelen sahih hadisler nasıl olur,nelerdir?
Günümüze kadar ulaşmış ve artan uydurma rivayetler nasıldır, nasıl anlaşılır, bunlara karşı tavır ne olması gerekir?
Bu konuları araştır.
Sizin yahudi uydurması dediğiniz hadis hakkında bazı hadislere laf uzatan kişilerin bile laf etmediği, ümmetin icma ettiği sahih kaynaklardan ulaşan hadisdir.
Bak şunu dersen , ben kaynağa birşey demiyorum ama kafam almıyor, o şekilde de yardımcı oluruz, ancak önce kendinizi belli etmeniz lazım..
Saldırınız ümmetin icma ettiği hadis kitaplarına(imam-ravi-sened vs) mı yoksa aklınızdan dolayı bir anlaşmazlık mı var?
İslam'da herşeyi akıl ile gösteremezsiniz akıl ile göstermeye kalkarsanız evinizin yolunu bile şaşırırsınız, islam vahy dinirdir, teslimiyettir.