Selamun Aleyküm Hocam,
Sitede dolaşırken önüme "kurban olurum" sözünün ne kadar sakıncalı olduğunu anlatan bir yazıyla karşılaştım. O güne kadar sevdiğim insanlar için belki de defalarca bu sözü kullanmışımdır (Bu sözü kulanan kişilerin tekfir edilemeyeceği ama yinede tehlikeli bir durum olduğu yazılıyor alta [1] numara olarak o yazıyı da ekleyeceğim). Allah'a şükür doğrusunu görüp terkettim fakat aklıma bir soru takıldı bilmeden yapılan şirklerin durumunun ne olacağı hakkında sitede bu durumla ilgili sadece bu yazıyı gördüm [2] ve yazıdaki durumla yukarıda anlattığım muhabbetin daha farklı olduğunu düşünüyorum şimdi sorum şudur;
Bu ve benzeri sakıncalı sözleri kullanan kişi bu hal üzere olsa cehennemlik midir?
[1]
islam-tr.org
[2]
islam-tr.org
Sitede dolaşırken önüme "kurban olurum" sözünün ne kadar sakıncalı olduğunu anlatan bir yazıyla karşılaştım. O güne kadar sevdiğim insanlar için belki de defalarca bu sözü kullanmışımdır (Bu sözü kulanan kişilerin tekfir edilemeyeceği ama yinede tehlikeli bir durum olduğu yazılıyor alta [1] numara olarak o yazıyı da ekleyeceğim). Allah'a şükür doğrusunu görüp terkettim fakat aklıma bir soru takıldı bilmeden yapılan şirklerin durumunun ne olacağı hakkında sitede bu durumla ilgili sadece bu yazıyı gördüm [2] ve yazıdaki durumla yukarıda anlattığım muhabbetin daha farklı olduğunu düşünüyorum şimdi sorum şudur;
Bu ve benzeri sakıncalı sözleri kullanan kişi bu hal üzere olsa cehennemlik midir?
[1]
Çözüldü - Allah'tan Başkası İçin "Kurban Olurum" Demek Câiz mi?
Soru: Selamun aleykum Ben bu sözü duyduğumda rahatsız oluyorum. Ama bazıları "sahabe de Rasulullah (sav) için böyle söylüyordu, bu caizdir" diyor. Sahabenin Rasulullah'a (sav) : "Anam babam sana feda olsun" dediklerini biliyorum. Ama kurbanın anlamı, "feda olsun" demek mi? Ayrıca bu sözü...

Bilmeden Şirk Ve Sonucu
Bilmeden şirk koşmak ne demektir? Bilmemek Kur'an'da mazeret olarak görülüyor mu? Bilmeden şirk koşan birini Rabbimiz öteki dünyada affedebilir mi? CEVAP: Bilmeden şirk koşmayı şöyle tanımlayabiliriz: Kişinin yaptığı işin şirk olduğunu bilmeden doğru yaptığını zannederek Allah'la beraber bir...