Konuya bodoslama dalan aslında sizlersiniz zira koymuş olduğunuz başlık " bektaşi metoduna " gayet uygun. Hayatını tevhide adamış bir alime sapık diyebilmek için bütün videolarından 3-5 tanesini seçip yaftalamak,tekfir etmek sapkınlık ötesi bir hastalıktır.
1- Yöneltmiş olduğunuz bütün suallarin ve muhalefet ettiğiniz konuların cevapları yine aynı videolar içinde mevcut.M.islamoğlunun sitesinden makale ve cuma hutbelerine bakabilirsiniz.
2- Aslında koymuş olduğunuz videolarda sapıklıkla suçladığınız alimin kaynak gösterdiği yerler arasında Hz. Ömer (r.a ) da olması sanırım sizin için birşey idafe etmiyor. İnşallah sahabe kaynaklı görüşlerede isim bulmazsınız.
3- Sitenizde metod olarak (doğru ve isabetli ) seçmiş olduğunuz -Kurandan ve sahih hadislerden delil getirme yöntemi söz konusu iken videoların üzeirne parantez içi şahsi kanaatlerin yazılmış olması hangi ayet ve hadistir ?
4- Sunduğunuz videolarda katılmadığınız konulardan (kader bahsi,nazar bahsi, İsa (a.s) nüzulu bahsi vd.) sizlerin sunacağı AYET ve HADİS delilleriniz nelerdir ? İşkembeden sallayarak -ilimcilik oynayarak- bu iş olmuyor dostlar. Birine sapık demeden önce aleyhte delillerinizi sununuz parantez içi zihinsel ego tatminleriniz sizi ahiretde itham ve inkardan dolayı sorumlu tutar .
5- M.İslamoğlu'nun sunulan videolarından ilkinde ki Allah'a (c.c ) ait teşbihi gerçekten yakışıksız olmuş. Yerin göğün Rabbi böyle bir teşbihe mevzu olmamalıydı. Bu konuda hocanın hata ettiğini bende düşünüyorum. Asla ve kat'a bu benzetmeye katılmıyor tastik etmiyorum.
6- Nurculara sık sık tekrarladığınız hikaye anlatma delil getir ifadelerinizle aynen size bende söylüyorum ahkam kesmek şahısları azarlamak banlamak yazmasını engellmeek yerine ilgili videolara kendi görüşünüzün delillerini getiriniz.
7- Alimlerin eserlerinde hatalr olmasında sizce de bir hikmet yokmudur ? Tek harfi bile değişmemiş ve değiştirilemeyecek tek sahih kaynak KURANDIR ve Allahın kruması altındadır. Demek ki alimlerinde hata göstermeleri Alahın bir mucizesidir.ÇÜnkü içine hata girmemiş tek kaynak kuran olduğuna delil olmakla birlikte Alimlerinde birer kul olduğuna işaretdir. (kanaatim böyledir ) Peygamberler bile zelle işlemişken.
8 - Namazda Fatiha bahsinde Ebu Hanifenin görüşünü isabetli bulmayarak bu onun büyük bir alim olduğunu gölgelemz diyebilirken (Allahtan , başka bir sıfat layık görmediniz büyük alimimize) neden bugün alimlerine çirkin ithamlarda bulunuyorsunuz ?
9- Aşağıda ki videoyu buzdolabı soğukluğunda dondurulmnuş zihin yapınıza armağan ediyorum. Lütfen dinleyiniz de tarihi süreçte ihtilafları görünüz.
Yazımın başından sonuna kadar hiç bir kelimesinde hakaret etmedim lütfen ceveplarınız " müslüman vakarında " hakaretsiz olsun.
Muhakkak herşeyin doğrusunu Rabbimiz bilir. İyliklerimiz O'ndan hatalarımız bizdendir.
Rabbim cümlemizi ıslah etsin.
ilgili sohbet :
http://www.tefsirdersi.com/asyader.php?id=22&Tur=wmv