Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Bir Kitabın PDF'ini Oluşturmak Telif Hakkına Girer mi?

Mustafa bin Yılmaz Çevrimiçi

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi..

Herhangi bir kitabı herhangi bir metin yazma uygulaması ile yazıp onu herhangi bir platform da paylaşmada herhangi bir sakınca varmıdır? Yani kitabı basan yayınevi telif hakkında bulunabilir mi? Yoksa kitablari metin uygulamalarında yazıp paylaşabilirmiyiz?

S Çevrimdışı

Sidretul Munteha

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeş metin yazı uygulamasından kastını bilmiyorum ama 'yazıp' dediğin için bilgi olması için pratik kısmından bahsedeyim:
Elinde hazır bir kitap varsa ve metin seçilebilecek şekilde pdfini ya da e-kitap formatını oluşturmak istiyorsan,
Vflat Scanner tarzı bir uygulama ile resmini çekip atarak hem pdf oluşturabilirsin hem o sayfaları metine dökebilirsin. Vflat hariç fotoğrafı metine daha iyi dökebilen uygulamaya denk gelmedim.

Mustafa bin Yılmaz

İslam-TR Üyesi
Metine dökmek değil. Ben bir kitabı PDF olarak hazırlayıp bunu yayınlarsam yayınevi telif atabilirmi. Bizim ticari gelirimizi etkiliyorsun veya biz PDF olarak yayınlanmasından razı değiliz gibi hak iddiasında bulunabilirler.

Mustafa bin Yılmaz

İslam-TR Üyesi
İslami bir çalışma olacağı için sadece yayınevinin hakkı olabilir. Zaten sorum da bu. Yayın evi böyle bir hak telebinde bulunur mu yoksa ilmi yaymak için paylaş dermi.

Üst Ana Sayfa Alt