Esselamu aleykum kardeşlerim,abilerim ve ablalarım.Geçmiş hayatımda batılın sözde en üst seviyesi olan hippi düşüncesini benimsemiş ve o hayatı yaşayan biriydim.bundan 2 sene önce evlendim.eşimle tam olarak olmasada başlangıç olarak aynı düşünce yapısına sahiptik.ben genel olarak evlenmeden önce eşime kendimle alakalı bilmesi gereken herşeyi dürüstçe anlattım.ve o da artık aşkın verdiği heyecan diyelim buna ya da heva diyelim.o heva ve heves ile herşeye tamam dedi. tabi bu ilk bir kaç ay güzel denilebilecek seviyede geçti.bu süreçte eşim hamile kaldı.ve bir oğlumuz oldu.detayları anlatıp sizleri yormak istemiyorum.o yüzden özetliyorum kusura kalmayın.tabi doğumdan sonra eşim evi 5 sefer terk etti ve her seferinde kendisi tekrar geri geldi.ve herseferinde tekrar yeniden düzeltiriz birşeyleri diye umut ettik.ama olmadı.en son 1 yıl önce ben müslüman olmaya karar verdim ramazan ayıydı.direkt olarak namaz kılmakla ve oruç tutmakla başladım elhamdülillah.o süreçte yine evi terk etmişti.ramazanın yarısıydı ve takrar eve geri dönmek istediğini söyledi.bende kendisine artık olmayacağını ve ayrılmamız gerektiğini söyledim.ama kendisi ısrarla olacağını gelmek istediğini dile getirdi.hatta direk eve bile geldi.bende peki dedim ama kendisine artık başka bir hayata adım attığımı ve islamı seçip müslüman olduğumu dile getirdim.buna sevindi tabiki yani en azından öyle olduğunu düşünüyorum.ve bu konuyu detaylıca konuştuk.kendiside namaz kılmak ve oruç tutmak istediğini söyledi. ve ramazanı böylelikle beraber namaz kılarak oruç tutarak geçirdik.sonra yavaş yavaş konuşmalarımızda bu durumu kabullenemediğini yani din anlayışını benimseyemediğini dile getirmeye başladı.ki daha önceleri maddi sıkıntılar yüzünden ve ona benzer şeyler yüzünden tartışmalarımız oluyordu ve evden gidip tekrar geliyordu.bu seferki başkaydı.bunu hissedebiliyordum.eşimin bana karşı bakış açısı değişiyordu.çünkü korkuyordu yada istemiyordu genel islam anlayışını.uzatmadan konuya geleyim yine küçük bir olay yüzünden evi terk etti.ve bunun üzerine bana boşanma davası açtı.yüklü miktarda tazminat davası açtı.üstüne nafaka üstüne koruma kararı çıkarttı falan filan.bu kadar olup biten umrumda değil o haklı yada ben haklıyım gibi bir düşüncede gütmüyorum.sonuçta evlenmek kadar boşanmakta tabi bir durum.biliyorum ki rabbim beni böyle sevketti islama ve müslüman olmamı istedi.Elhamdülillah.sadece sorun şuki eşim bu kadar şeyin bende etki ettiğini göremediği için oğlumuzu koz olarak kullanıyor.ve 9 aydır göstermiyor bana.mahkeme oğlumla ilişki tesisi kurabilmem için karar çıkartıyor.ama malesef yasada boşluk olduğu için karar bi hükme bağlanmıyor.yani göstermek istemediği zaman karşı taraf göstermeyebiliyor.hal böyleyken oğlumu görebilmem için icra dairesine başvurmam gerekiyormuş.oğlumu haczetmem gerekiyormuş.ancak öyle görebiliyorum.başka türlü olmuyor.saçmalığın daniskası.Allahım sen bana sabır ver.şimdi karşı davada açmadım ben.çünkü tevhidi öğrenelide 6 ay falan oldu.ve tağuta muhakeme konusunda takıldım o süreçte o yüzden karşı dava açamadım.savunma süresi içerisinde açmam gerekiyordu.açamadığım içinde velayet hakkı isteyemedim.savunma yaptım sadece.şimdi oğlumu görmek onu öpüp koklamaktan başka birşey düşünmüyorum.Biliyorum ki Allah c.c sabredenlerle beraberdir.Allah rızası için konuyla alakalı bana nasihatlerinizi bekliyorum.Allah razı olsun şimdiden hepinizden.