Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Bu Haftaki Cuma Hutbemiz....

ibni kayyım Çevrimdışı

ibni kayyım

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Allah’a hamd ve Resulüne Selat-ü Selam olsun

Ey insanlar! Allah’ın size emrettiğini size emrediyor, Allah’ın sizi nehyettiğinden de nehyediyorum. Öyleyse rızkınızı ararken onu güzel bir şekilde edinmeye gayret sarfediniz. Ebü’l-Kasım’ın nefsini elinde tutan Allah’a yemin ediyorum, herhangi birinizin eceli onu nasıl arayıp buluyorsa, rızkınız da sizi arar bulur. Rızkınızı ararken zorlukla karşılaşsanız da, Allah’a itaat etmekten ayrılmayın.

Ey insanlar! Sözlerin en doğrusu Allah’ın kitabıdır. Kulpların en sağlamı takvadır.Dinlerin en hayırlısı, İbrahim’in dinidir. Sünnetlerin en hayırlısı, Muhammed’in sünnetidir. Sözlerin en güzeli, Allah’ın zikridir. Kıssaların en güzeli, Kur’ân’dır. Amellerin en hayırlısı, farz olanlardır. Şerlerin en kötüsü, sonradan icat edilen bid’atlardır. Hidayetin en güzeli, Peygamberlerin hidayetidir.

Ölümün en güzeli, Şehidlerin ölümüdür. Körlüğün en kötüsü, hidayetten sonra sapıklığa düşmektir. İlmin en güzeli, faydalı olanıdır. Hidayetin en güzeli, emirlere uyulanıdır. Körlüğün en kötüsü, kalp körlüğüdür.

Veren el, alan elden üstündür. Az olup hidayet eden mal, çok olup azdıran maldan daha iyidir. En kötü şey, ölürken mazeret göstermek ve pişmanlığın en kötüsü, kıyamet günü duyulan pişmanlıktır.

Bazı kimseler namazı, vaktin sonunda kılar. Bazısı da Allah’ı az anar. Hataların en büyüğü, yalan söylemektir. Zenginliğin hayırlısı, kalp zenginliğidir. Azıkların hayırlısı takvadır. Hikmetin başı Allah korkusudur.

Kalpteki şeylerin en hayırlısı, kesin inançtır. Şüphe ve kararsızlık küfürdendir. Ölüler için yüksek sesle ağlayıp dövünmek, cahiliye adetlerindendir. Ganimet malına hiyanet etmek, cehennemden ateş almaktır. Altın ve gümüşü biriktirip zekâtını vermemek, deriyi cehennem ateşiyle dağlamaktır.

Şiir, iblisin çalgılarındandır. İçki, kötülüklerin anasıdır. Kadınlar şeytanın tuzaklarıdır. Gençlik, deliliğin bir çeşididir. Kazançların en kötüsü, ribadır. Yiyeceklerin en kötüsü, yetim malı yemektir.

Bahtiyar, başkasından ders alandır. Bahtsız ise, annesinin karnında bahtsızdır. Sonunda hepiniz dört ziralık bir yere gireceksiniz. Bütün işler sonuçlarıyla ölçülür. Önemli olan, amelin sonudur.

Haber yayanların en kötüsü, yalan haber yayanlardır. Gelmesi muhakkak olan bir şey, uzak da olsa yakındır. Mü’mine küfretmek fısktır. Mü’mini, mü’min olduğu için öldürmek, küfürdür. Bir mü’mini gıybet etmek, Allah’a karşı gelmektir. Mü’minin malı da, kanı kadar haramdır.

Kim kötü bir iş için Allah adıyla yemin ederse, Allah onu yalancı çıkarır. Bağışlayanları Allah da bağışlar. Öfkesini yutanlara Allah ecir verir. Belâlara sabredenlerin kaybını Allah doldurur. Dedikodulara kulak verenleri Allah rezil eder. Sabredenlerin sevabını Allah fazlasıyla verir. Allah’a karşı gelenleri Allah cezalandırır.

Yarab! Beni ve ümmetimi affet. Yarab! Beni ve ümmetimi affet. Yarab! Beni ve ümmetimi affet. Bana ve size Allah’tan mağfiret dilerim.
(((bulduğum sitede peygamber saw. min tebuk hutbesi diye yazıyordu Allahualem )))
 
salah-ad-din Çevrimdışı

salah-ad-din

Üye
İslam-TR Üyesi
canab-ı allah razı olsun kardeşim.

bir, alemlerin rabbinin kendisine bildirdiği vahiyle konuşan resuallah(salat ve selam olsun)'ın hutbesine bakın; bir de tağutların onayından geçip papağanların dillerinden dökülen hutbelere.

allahu ekber, allahu ekber!
 
Üst Ana Sayfa Alt