senin yazılarını okudum geçmişte münakaşa ettiğin yazılarıda okudum, SEN MÜNAKAŞAYI KENDİNE ADET EDİNMİŞSİN benim inançlarım seninle münakaşa etmeye müsade etmez, benim ne olduğumu Allah biliyor senin ne dediğin benim için hiç önemli değil, şimdi bu işi uzatmak istemediğimi Hz Ali'nin bir hutbesıyle anlatyım. seninde Hz Ali' nin nazarında nasıl bir insan olduğunu anlamış olursun.
HZ ALİ DİYOR Kİ
KÜFÜR dört esas üzerindedir: Gereksiz yere derinleşmek, niza, haktan sapmak ve düşmanlık. Gereksiz yere derinleşen, hakka ulaşamaz; bilgisizce çok niza eden hakkı asla göremez; haktan sapan güzeli kötü, kötüyü ise güzel zanneder ve dalalet sarhoşluğuyla sarhoş olur; düşmanlık edenin ise (kurtuluş) yolları zorlaşır, işleri içinden çıkılmaz hale gelir ve (dalaletten) çıkış yolu oldukça daralır. Şek ve şüphe de dört esas üzerindedir: MÜNAKAŞA , korku, tereddüt ve boyun eğmek.
BURASI SENIN NE OLDUGUNU ANLATIYOR İYİ OKU
O halde kim MÜNAKAŞAYI ADET EDİNİRSE, gecesi sabah olmaz (dalaletten kurtulmaz); karşısındaki olan şeyler kimi korkutursa, (bir şey elde etmeksizin) geriye döner; kim şüphede tereddüt (şaşkınlık) içinde olursa, şeytanların tırnakları onu çiğner; kim dünya ve ahiretinin yok olmasına boyun eğerse, dünya ve ahirette helak olur."
HZ ALİ' NİN DİLİNDEN SENİN NE OLDUĞUNU YAZDIM EY DELALETE DÜŞMÜŞ İNSAN
SANA BİR DAHA CEVAP YAZMAM, SEBEBİNİ YUKARDAN BELİRTTİĞİM ÜZERE