Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Soyledikleri gun pazar gunu . Erkek diorki bn dun yalan soyledim . Kadinda dior ki "bende" ama "bende dun yalan soyledim" demiyor, dogru konustuklari gun oldugu icin ikiside itiraf ediyor gibi bir durum oluyor .
Boyle dusundumde ; dogru cevabi da pek merak ettim.
Perşembe! Erkek perşembe (yani erkeğin yalan söyleme gününde) dün yalan söyledim diyerek yalan söylüyor çünkü doğru söylemişti dün (çarşamba). Kadın ise perşembe (dogru söyleme gününde) dün yalan söyledim diyerek doğru söylüyor cünkü dün (çarşamba) onun yalan söyleme günüydü.
''Dünyadaki en zor üç mantık sorusundan biri diyen kişi'' bu sözü hangi gün söylememiştir sorusunun cevabı:
pazartesi, salı çarşamba günü söylemişse kadın, perşembe cuma cumartesi günlerinden birisinde söylemişse erkektir. Velhasıl pazar günü söylememiştir.
Perşembe günüdür. Çünkü erkeğin yalan söyleme günlerinden ilki. Dün yalan söyledim diyor, ama çarşamba onun yalan söyleme günü değil, o zaman erkek yalan söylemiş oluyor. Kadının ise son yalan söyleme günü çarşambadır. Eğer perşembe diyorsa ki ben dün yalan söyledim, bu doğrudur. Velhasıl bugün perşembedir