Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Bulgaristan’ın Osmanlıdan kurtarılmasını kutlayan tek ülke

K Çevrimdışı

Kerbela Şehidi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’ın Osmanlı’dan bağımsızlığını ilan ettiği günü kutladı!

Her fırsatta Rusya ile işbirliğimizi artırmamız gerektiğini söyleyen bir Rusya, Avrasya lobisi Türkiye’de oldukça aktif. Emperyalizmi ABD ile sınırlı gören bu indirgemeci bakış açısı Rusya ve Çin’in dünyanın canını okuyan politikalarını görmezden geliyor!
Osmanlı’nın çöküş sürecinde İttihad ve Terakki’nin milliyetçi politikalarının da bir sonucu olarak Balkanlar’da tarihin gördüğü en büyük soykırımlardan birisi yaşandı. Balkanlar’daki Müslümanlara yönelik baskı etnik, dini ve kültürel bir soykırıma dönüştü.
"Ölüm ve Sürgün: Osmanlı Müslümanlarına Yönelik Etnik Temizlik" kitabının yazarı olan Justin McCarthy, 1821-1922 yılları arasında yaklaşık beş buçuk milyon Müslümanın Avrupa'dan sürüldüğünü ve beş milyondan fazlasının öldürüldüğü ya da kaçarken hastalık veya açlık sonucu öldüğünü ifade etmektedir. Mevzu bahis olan senelerde bölgenin nüfusu düşünüldüğünde bu rakamlar çok ciddi bir katliama işaret ediyor.
4 Ocak 1878’de Bulgaristan, Osmanlı’dan bağımsızlığı ilan ederken Bulgaristan’da yaşanan Müslüman katliamı ise günümüzde “Bulgaristan’ın bağımsızlık günü” olarak kutlanıyor. Bulgarların bu katliamları tek başına işlediğini söylemek ise komik bir şey olacaktır!
Tarih boyunca Kafkaslardan Balkanlara hatta bir dönem Orta Anadolu’ya kadar işgal, sömürü ve katliam cürümlerini işleyen Rusya, Bulgaristan’ın Osmanlı “işgalinden” kurtuluşunu Bulgaristan dışında kutlayan tek ülke olma özelliğine sahip!
Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın İngilizce resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla Rus ordusunun Sofya’yı "özgürleştirip" Osmanlı "baskısından" kurtarmasının yıldönümünü kutlandı! Rus ordusunun Sofya'ya girişinin büyük coşkuyla karşılandığını da ifade eden Rusya Dışişleri Bakanlığı, Müslümanların yaşadıkları soykırımla dalga geçiyor resmen!
basliksiz-074.jpg

Her fırsatta “müttefikimiz Rusya” palavralarıyla Türkiye toplumuna dost olarak yutturulmaya çalışılan Rusya’nın tarihsel belleği oldukça güçlü. Kimin dost kimin düşman olduğunu biliyor...
Türkçede “ayıdan pos Rus’tan dost olmaz” şeklinde bir deyiş var ama biz Rusya’nın geçmişten bugüne gelen emperyal planlarını çoktan unuttuk! Geçmişte Sofya’da Müslüman kanı döken Rusya bugün de Suriye’de aynı kanı döküyor! Değişen çok fazla bir şey yok!

Haksöz haber
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Selamun aleyküm kardes, haberleri düzgün ekler misiniz. Spam olarak ekliyorsunuz. Bu bir ban sebebidir. Tekrar uyarı gelmeyecektir. Bilginize.
 
K Çevrimdışı

Kerbela Şehidi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun aleyküm kardes, haberleri düzgün ekler misiniz. Spam olarak ekliyorsunuz. Bu bir ban sebebidir. Tekrar uyarı gelmeyecektir. Bilginize.

Aleykum selam. Spam derken ne kastettiğinizi işin doğrusu anlamadım, cehaletimi mazur görün.
Sıkıntının ne olduğunu yazarsanız tekrar etmeyiz inşallah
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
haberi oldugu gibi copy etmeyin. Editleyin.

1- baslik: Konuyu özetleyici sekilde 3-6 kelime arasi max. olmasi gerekiyor.
2- icerik: icerikde gereksiz sekilde cümleler, baska site reklamlari var.

örnek olsun diye konuyu düzenliyorum, aradaki degisiklige bakip bundan sonra eklerken öyle ekleyin lütfen.
 
Üst Ana Sayfa Alt