Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Video Büyük Şirkte Cehalet Meselesi

كوكهان Çevrimdışı

كوكهان

Üye
İslam-TR Üyesi
Benim bir sorum olacak. Büyük şirkte cehalet mazeret ise o hâlde neden tebliğ yapalım ki? Ne gerek var tebliğ yapıp cahillerin keyiflerini kaçırmaya? Hiç tebliğ yapmayalım, ömür boyu cahil kalsınlar ve din gününde cennete girsinler. Cehaleti mazeret kabul eden arkadaşlar bu durum karşısında ne söylerler acaba merak ediyorum.

Abdullah el Hanbeli Çevrimdışı

Abdullah el Hanbeli

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Benim bir sorum olacak. Büyük şirkte cehalet mazeret ise o hâlde neden tebliğ yapalım ki? Ne gerek var tebliğ yapıp cahillerin keyiflerini kaçırmaya? Hiç tebliğ yapmayalım, ömür boyu cahil kalsınlar ve din gününde cennete girsinler. Cehaleti mazeret kabul eden arkadaşlar bu durum karşısında ne söylerler acaba merak ediyorum.
Sen, şirke bulaşmayıp şahsı tekfir etmediğin halde küfrü olan bir şahsı da uyarıyorsun, imkan olduğunda tebliğ etmek farzı kifayedir. Ayrıca küfrü veya şirki bulunan bir şahıs her ne kadar muayyen tekfir edilmese de imkanı olduğu ve doğru ilme ulaşabilmenin tüm şartları yerine geldiği halde bazı zaruri ilmleri doğru bir şekilde öğrenmezse vebal altında ve günahkar olabilir.

Kapalı küfürde nasıl ki tekfirin şart ve engelleri gözeten oluyorsa, büyük şirkte kapalı şirkin varlığını kabul edenler de tekfirin şart ve engellerini gözetiyor.

Nasıl bazı küfürlerde cehalet hiç bir şekilde mazeret değilse, mesela Allah ve Rasulüne sövmek veya alay etmek gibi, bazı şirklerde de cehalet hiç bir şekilde mazeret değildir, mesela Allah’tan başka bir ilahın varlığını ikrar etmek gibi. Kısacası küfürde olduğu gibi şirkte de kapalı meselelerin olabileceğini kabul eden görüşe göre tekfirin şart ve engelleri gözetilir ama tebliğ tekfir edilip edilmemesine bakmaksızın imkan olduğunda farzı kifayedir, Allahu alem. Ben bu soruya bu şekilde cevap veriyorum hep.

Mustafa bin Yılmaz Çevrimdışı

Mustafa bin Yılmaz

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Meseleleri oldukça yanlış bir şekilde yorumluyorsunuz. Yorumlar iken bir kaç defa düşünmeni tavsiye ediyorum kardeşim

U Çevrimdışı

uksimu

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
küçük şirkte cehalet mazeret diye daveti iptal ediyormusunuz. yahut cehalet haramlarda mazeret diye tebliğimi bırakıyorsunuz ki büyük şirkte mazeret olduğunda bırakılsın?. kurduğunuz mantık yanlış .

Üst Ana Sayfa Alt