Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cameron’dan laiklik karşıtı konuşma

Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İngiltere Başbakanı David Cameron, Kral James İncili’nin 400’üncü yılı dolayısıyla yaptığı konuşma ile şaşkınlık yarattı

cameron.jpg

Cameron, İngiltere'nin "ahlaki çöküş karşısında Hıristiyan değerlerine geri dönmesi gerektiğini" söyledi, dinin siyasette önemli bir rol alması gerektiğini belirtti.

Kendini "adanmış bir Hıristiyan" olarak tanımlayan Cameron, "Biz Hıristiyan bir ülkeyiz ve bunu söylemektan korkmamalıyız. Diğer dinlere karşı çıkmıyorum. Ancak İncil'in İngiltere'yi İngiltere yapan değerleri belirlediğini söylüyorum" dedi.

'Başpsikopos siyasetten konuşsun'

Cameron, Tony Blair döneminde söylenen "Politikacıların Tanrı'yla işi olmaz" söylemine de karşı çıktı. İngiltere'de yaşanan isyan ve mali krizden bahseden Cameron, "Ülke kritik bir noktada, Kilise ülkenin yeniden şekillenmesi için merkezi bir rol oynamalı. Anglikan Kilisesi Başpsikoposunun siyaset hakkındaki görüşlerini ifade etmesine asla karşı çıkmam. Ama ona cevap verirsem şaşırmasın" dedi.

vahdethaber

MuhacirSelman Çevrimdışı

MuhacirSelman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
SubhanALLAH.. Kokuşmuş rejimlerini artık beğenmiyolar kendilerini sanırım eksiklik içinde buldular.. Allah ıslah eylesin..

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah'a bir adım yaklaşmış olurlar. Hristiyan da olsa ehl-i kitab olmak, muharref de olsa Allah'ın dinini uygulamak, kitapsız müşrik olmaktan, tağutların dinine uymaktan iyidir.

Ebukutub Çevrimdışı

Ebukutub

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah'a bir adım yaklaşmış olurlar. Hristiyan da olsa ehl-i kitab olmak, muharref de olsa Allah'ın dinini uygulamak, kitapsız müşrik olmaktan, tağutların dinine uymaktan iyidir.

Nasıl olacakmış odediğn haci abi? Adamlar Allahın kavl'leriyle oynayıp tahrif etmişler ve kendileri tekrardan yazmışlar.İncil'i anayasa yapsalar dahi dolaylı olarak gene insani hükümler işleyecektir demektir bu.

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ne olsun istiyorsun? Allah'ın emir ve yasaklarını barındıran İncil yerine, Allah'ın bir tek emir ve yasağının bulunmadığı, tamamı tağutların heva ve heveslerinden oluşan yasalar mı hüküm sürsün? Allahsız, kitapsız komünistler mi olsunlar? Önce tağut red edilir, sonra Allah'a iman edilir. Müşriklikten ehl-i kitab'a dönüş tağutu red etmenin bir basamağıdır.

Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir söz vardı hristıyanlar alim oldukça dinlerinden uzaklaşır müslümanlar alim oldukça dinlerine yaklaşır....

Ebukutub Çevrimdışı

Ebukutub

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ne olsun istiyorsun? Allah'ın emir ve yasaklarını barındıran İncil yerine, Allah'ın bir tek emir ve yasağının bulunmadığı, tamamı tağutların heva ve heveslerinden oluşan yasalar mı hüküm sürsün? Allahsız, kitapsız komünistler mi olsunlar? Önce tağut red edilir, sonra Allah'a iman edilir. Müşriklikten ehl-i kitab'a dönüş tağutu red etmenin bir basamağıdır.

Bu çelişkide neyin nesi? Sen şuan incilin içinde Allahın emir ve yasaklarının mı olduğunu söylüyorsun?Bak kardeş.Ben alim değilim ama küfrü tanımak zorundadır müslüman.Hiç İncili eline aldınmı ?içine baktınmı? İçinde Şarabın helal olduğu ve mesihin allahın oğlu olduğu vsvsvs. şeyler yazıyor.Tamamını bilemem ama alimlerin açıklamaları %95'nin tahrif edildiğine delalet ediyor.Zaten biz müslümanlar olarak incili inkar veya tevratı inkar etmiyoruz.Allah tarafından hak olarak gönderildiğine iman etmişizdir.Ama insanlar tarafından tahrif edilmiş.En doğrusunu Allah bilir.İnşeAllah anlatabilmişimdir.

K Çevrimdışı

kelime-i şehadet

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Çelişki yok. İncil'in muharref olduğunu ben de biliyorum ancak muharref de olsa İncil'e yaklaşmak demek, ilahi dine yaklaşmak demektir. Rahman birşey indirmez diyen ile Rahman İncil'i indirdi diyen bir olur mu? Aradaki ince çizgiyi anlamaya çalış. Bir ateist diyor ki "Allah diye birşey yoktur, olmaz, olamaz". Agnostik de diyor ki "Allah diye birşey vardır, olabilir." Müşrikler "İslam Allah'ın dini olamaz çünkü din diye birşey yoktur" derler ancak hristiyanlar din diye birşeye inandıklarından "İslam Tanrı'nın gerçek dini olabilir" diyebilirler. Demek istediğim burada Hristiyanlığın İslam'a müşriklikten daha yakın olduğudur.

Üst Ana Sayfa Alt