Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cehalet Tekfire Engel Diyenler/cehalet Mazaret Diyenlere Çok Basit Bir Soru

M Çevrimdışı

mukatil

Üye
İslam-TR Üyesi
Evet bazı kimseler kişideki cehaletten dolayı bazı kimseleri tekfir etmezler ben bunlara soruyorum. cehalet tekfire engelse eğer ozaman bu ayeti nasıl anlamak lazım




[Hucurat suresi 2. ayet]


Ey inananlar! Seslerinizi, peygamberin sesini bastıracak şekilde yükseltmeyin. Birbirinize yüksek sesle konuştuğunuz gibi onunla da öyle yüksek sesle konuşmayın; yoksa siz farkında olmadan amelleriniz boşa gider.
 
M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bir gün resulullah sallallahu aleyhi vesellem ve sahabeler savaştan dönüyorken müşriklerin zatü envat ağacını görüyorlar.Sahabeler Ya resulullah müşriklerin zatü envatı gibi biz de bir zatü envat edinsek ya silahlarımızı asmak için diyorlar.Resulullah da süphanallah siz musanın kavminin musaya dediği gibi diyorsunuz siz cahil bir topluluksunuz.
Buhari Müslim

Bir gün resulullah sallallahu aleyhi vesellem ve aişe validemiz odalarındayken ayşe validemiz yanının üzerine yatıyorken resulullah sessizce odasından çıkıp bir mezarlığa gider ayşe validemiz de Allah resulunü takip eder.Sonra Allah resulunun orda el kol işareti yaptığını görür.Ve sonra resulullah salllahu aleyhi vesellem dönüp eve gidiyorken ondan önce eve gider sonra ayşe validemize sorar noldu da ya aişe nefes nefese kaldın diye tebessüm eder.Ayşe validemiz de bir şey yok ya resulullah der Allahın resulü de ya ayşe bilmez misin ki ben Allahın peygamberiyim Allahın gizlediğinizi de açıkladığınızı da bildiğini bilmez misin Ayşe validemiz de ya Allahın resulü Allah bizim kalbimizdekini bilir mi ki tabi ki bilir ya ayşe Allah gizlediğimizi de açıkladığımızı da hepsini bilir.
Buhari Müslim tırmizi ebu davut da geçer

Resulullah salllahu aleyhi vesellem ne ayşe validemize ne de diğer sahabeleri tekfir etmemiştir onların cehaletlerini gidermek için onları dini öğretmiştir ama günümüzde en ufak bi hataya düşen veya yanlış bir söz söyleyen insanları dinde aşırıya kaçarak tekfir ediyorlar.Resulullah bile bunu yapmamışken resulullahın davet metodundan veya ilim öğretme metodundan farklı bir metod kullanarak Allahın resulünden daha iyi dini bildiklerini mi iddia ediyorlar? Allahtan korksunlar.
 
M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
vay be alime bak hele ne çok şey biliyomuş öyle.
Bunları bilmek için alim olmaya gerek yok biraz daha fazla oku sen de öğrenirsin.Sana bi kitap tavsiye ediyorum.
Abdulkadir bin abdulazizin iman ve küfür kitabını oku
Bir de makdisinin tekfirde aşırılık kitabını oku
Ebu katade el filisitini ve ebu basir el tartusinin kitaplarını oku
O zaman cehaletin nerede mazeret nerede mazeret olmadığını öğrenirsin
 
Angaralı Çevrimdışı

Angaralı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
hepiniz çakma alimsiniz yeni yetmeler sizi, size ancak gülünür

Subhanallah... sen nasıl birisisin Allah (s.v.t)'ın indirdiği ayetleri sana açıklamaya çalışan mütevazi kardeşlerine karşı nasıl böyle konuşuyorsun.

[TR="bgcolor: #FF9900"]
Fizilal-il Kuran
:
Muhammed Allah'ın elçisidir. Onun yanında bulunanlar, kafirlere karşı şiddetli kendi aralarında merhametlidirler. Onların, rüku ve secde ederek Allah'ın lütuf ve rızasını aradıklarını görürsün. Yüzlerinde secdelerin izinden nişanları vardır. Onların, Tevrat'taki vasıfları ve İncil'deki vasıfları da şöyledir: Filizini çıkarmış onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ekincilerin hoşuna giden ekin gibidirler. Allah böylece bunları çoğaltıp kuvvetlendirmekle inkarcıları öfkelendirir. Allah, inanıp yararlı işler yapanlara mağfiret ve büyük mükafat va'detmiştir.
sen bu ayetin hangi vasfını taşıyorsun bize açıklarmısın...


 
Üst Ana Sayfa Alt