Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

cemaat-i İslami Lideri Molla'nın İdamı Yarına Ertelendi

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
cemaat-i İslami Lideri Molla'nın İdamı Yarına Ertelendi

42357.jpg




Bangladeş'te Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın idamının yarın sabaha ertelendiği bildirildi.
Bu gece idam edileceği açıklanan Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın oğlu Mevdudi Molla, "Babamı son kez görmeye gidiyorum" dedi.
Bangladeş Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bu gece 00.01'de idamına kara verilen Molla'nın oğlu Mevdudi Molla, babasının idam öncesi son kez aile fertleriyle görüştürüleceğini, bunun için Bangladeş'e gideceğini söyledi.
Eğitim gördüğü Malezya'dan Bagladeş'e gitmek için havaalanına hareket ederken AA muhabirine duygularını paylaşan Molla, "İdamın durdurulması önceden mümkün olabilirdi ancak artık çok geç. Bangladeş hükümeti asmakta kararlı ve bundan vazgeçmeyecek" diye konuştu. Duygulanarak konuşmasına devam edemeyen Molla, "Allah'tan tek duam, idamın durdurulması" dedi.
Molla, şu an 23 aile üyesinin hapishanede Abdulkadir Molla ile görüşmek için bir araya geldiğini söyledi. (AA)
 
A Çevrimdışı

asbeng

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allahım yardım et Allahım şeyhe yardım et eğer sen ona yardım edersen ona kimse zarar veremez
 
Selahaddin Eyyubi Çevrimdışı

Selahaddin Eyyubi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Mahkeme heyetinin 'Cumhurbaşkanından affını iste' talebine karşı, 'Ben bir suç işlemedim bu suçları o dönemin cunta hükümeti tarafından işlendi. Bir af isteyeceksem Bunu Allah'tan affımı isterim. Şehid olmaktan korkmuyorum' ifadelerini kullandı.
 
M Çevrimdışı

Muhammed Et-temimi

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Müslümanlar sosyal medyada baya gündem etti anlamadım niye ettiyse ? Adam zaten sahih bir itikada sahibse şehit olur.Suriyede hergün idamını(ölümünü) bekleyen onlarca insan var niye onlar gündem olmuyor
 
K Çevrimdışı

Kozzsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Pakistan'ın hindistandan bağımsızlığına karşı çıkmışlar zamanında yazılanlar doğruysa ?
 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Müslümanlar sosyal medyada baya gündem etti anlamadım niye ettiyse ? Adam zaten sahih bir itikada sahibse şehit olur.Suriyede hergün idamını(ölümünü) bekleyen onlarca insan var niye onlar gündem olmuyor


Müslümanların onu gündem edip zalimlere karşı savunması güzel bir olaydır,müslümanalrın gündem etmemesini yadırgamak lazım,bence bunda anlaşılmayacak bir durum yok..
 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
1,5 milyar denilen ümmetin bağırtısı,obamanın köpeğinin havlaması kadar ilgi çekmiyor artık.yerin dibine batsak niye demesin bu kadar belamlar müşrik münafık sözde müslümanlar

image.jpg
 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Farklıysan İlk Seni Görürler…

“Farklıysan ilk seni görürler ve muhtemelen ilk seni koparırlar.”


[TD="class: DetayTarihText"]








Abdulkadir Molla Farklıydı ve Koparıldı… Allah Şehadetini Kabul Etsin…
Resim_1386882534.jpg

Resim_1386882603.jpg


Resim_1386882625.jpg

Resim_1386876736.jpg

İşte Abdülkadir Molla`nın son sözleri

Abdülkadir Molla, idamından önce görüştüğü ailesine şehadetin kendisi için Allah`ın en büyük lütfu olduğunu ve asla bir dünyevi makam karşısında af talep etmeyeceğini söyledi




[TD="class: DetayTarihText"]






Bangladeş saatiyle 22`de idam edilen Abdülkadir Molla, idamından önce biraraya geldiği ailesine şunları söyledi:
"Suçum Allah`tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et, dediler. Ben de "asın" dedim.

Ben kesinlikle masumum . İslami harekete mensup olduğum için öldürülüyorum. Şehidlik herkese ihsan edilmiş bir kader değildir . Yüce Allah bana şehidlik nasip ederse, kendimi en şanslı olarak düşünürüm. Şehidlik hayatımın en büyük başarısı olacaktır. Benim kanım İslami hareketi ayağa kaldıracak ve otokratların sonunu getirecektir.

Kendim için endişeli değilim. Ben bu milletin ve İslami hareketin akıbeti hakkında endişe duyuyorum. Bildiğim kadarıyla herhangi bir hata veya suç işlemedim. İslami hareket için bütün hayatımı feda ettim.

Yüce Allah`ın lütfuyla başımı hiçbir adaletsizliğe asla eğmeyeceğim. Dünyevi bir makam önünde af ve hayat hakkı aramak asla söz konusu olamaz. Allah, hayat ve ölüm konusunda karar verecek tek güçtür. Kaderimi, Allah belirleyecektir.

Ben herhangi birinin kararı gereği idam edilmiyorum. Benim şehidlik zamanım Yüce Allah`ın kararına göre sonuçlandırılacak. Her durumda Yüce Allah`ın kararını kabul ediyorum."





Abdülkadir Molla`dan Asil Duruş: Af Talebini Reddetti

Bangladeş`teki duruşma sonrası ilk açıklama geldi. Mahkeme heyetinin idam cezasını onadığı Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla`nın, devlet başkanından af talep etmediği öğrenildi.


[TD="class: DetayTarihText"]


Resim_1386862202.jpg






2 kez ertelenen ve bu sabah gerçekleştirilen temyiz duruşmasında hakim karşısına çıkarılan Cemaati İslami Abdülkadir Molla`nın idamı onanırken, mahkeme heyeti, Molla`ya 15 gün içerisinde Devlet Başkanı`ndan af talep etme hakkı verdi.

Molla`ya duruşma sırasında af talebinde bulunup bulunmayacağı sorulduğu öğrenildi. Avukatlarının yaptığı açıklamaya göre Abdülkadir Molla af talebinde bulunmayı reddetti.

Avukatları, Molla`nın bugünkü duruşmada af talebi hakkını kabul etmese de, 15 günlük süre içerisinde bu hakkının devam ettiğini söylediler.

KARISINA GÖMÜLECEĞİ YERİ BİLE SÖYLEDİ

İdam cezası onanan Bangladeş`teki Cemaati İslami liderlerinden Abdülkadir Molla, ailesi ile son kez görüşme fırsatı buldu.

Bu sabahki temyiz duruşmasından önce Molla`nın karısı ve çocukları, Cemaati İslami liderini cezaevinde ziyaret etti. Molla`nın karısı cezaevine girerken aracın içinden kendisini görüntüleyen gazetecilere zafer işareti yaptı.

Mahkemeden özel izin alınarak yapılan görüşmede ailenin 9 üyesi yer aldı. Abdülkadir Molla, o görüşmede karısına gömüleceği yeri söyledi. Oğlu Hasan Cemil, babasının annesine "beni doğum yerim olan Faridpur köyüne gömün" dediğini söyledi.

SEYYİD KUTUB`UN İDAMI

Mısır lideri Cemal Abdül Nasır tarafından 21 Ağustos 1966`da hakkında idam cezası verildi. Kararı Pakistan, İngiltere, Lübnan, Ürdün, Sudan ve Irak gibi ülkelerdeki birçok dini otorite ve grup tepkiyle karşılasa da Nasır`ı kararından döndürmeye çalışsalar da, Seyyid Kutub 29 Ağustos 1966`da idam edildi.

Mahkeme heyeti onu idama mahkûm ettiğinde Kutub`un ağzından şu sözler dökülmüştü:

" Eğer Allah kanunu ile mahkûm edilmişsem ben Hakk`ın hükmüne razıyım. Eğer batıl kanunlarla mahkûm olmuşsam ondan çok daha üstün bir düşünceye sahip olduğum için batıldan ve münafıklardan merhamet dilemem. Allah`a şükürler olsun ki on beş sene cihad ettikten sonra bu mertebeye ulaştım. Ben Allah yolunda yaptığım iş için asla özür dilemem. Namazda Allah`ın birliğine şehadet eden parmağım asla bir tağutun hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktır.

Haber7
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Güncelleme: 18:00, 13 Aralık 2013 Cuma

cemaati-islamiden-intikam-yemini.jpg


Cemaat-i İslami'den intikam yeminiİdam edilen Abdulkadir Molla'nın mensubu olduğu Cemaat-i İslami partisi, ülkede İslamın rolünü artırarak intikam alacaklarını açıkladı.

incanews / Haber MerkeziCemaat-i İslami partisi, Abdulkadir Molla'nın idamının intikamını alacakları yemini etti. Partiden yapılan açıklamada, Bangladeş'te İslam'ın rolünün artırılarak intikam alınacağı sözü verildi.Abdulkadir Molla Cemaat-i İslami'nin liderlerindendi ve muhalefetin önemli bir figürüydü.Partinin karşıtları, Cemaat-i İslami'nin, laik bir ülkede hiç yeri olmayan aşırı bir grup olduğunu söylüyor. Bangladeş halkı arasında Müslümanlar çoğunlukta ancak ülke büyük oranda İngiltere kanunlarına dayalı laik kanunlarla yönetiliyor.Ülkede İngilizce basılan Daily Star gazetesi, Molla'yı idam ettirdiği için başbakan Şeyh Hasina'yı tebrik etti.Cemaat-i İslami liderlerinden Makbul Ahmed insanların, Abdulkadir Molla'nın kanıyla lekelenen Bangladeş'te İslami kanunları tesis ederek bu idamın öcünü alacaklarını söyledi. "İslami hareket davasını destekleyen herkesten, güçlü bir direniş için büyük sabır göstermelerini istiyorum" dedi.Cemaat-i İslami idamın politik amaçlı olduğunu ve İslami partileri saf dışı bırakmak için gerçekleştirildiğini belirtiyor.Politik analist Ataurrahman, hükümetin Cemaat-i İslami'yi nötralize etme girişimlerinin geri tepebileceğini, başbakan Hasina'nın aşırı grupları baskılama çabasına rağmen partinin daha da radikalleşebileceğini söyledi.Abdulkadir Molla, 2010 yılından bu yana sürdürülen soruşturmalar ve verilen idam kararları sonrasında idamı infaz edilen ilk Cemaat-i İslami yetkilisi oldu.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Güncelleme: 17:45, 13 Aralık 2013 Cuma

idam-edilen-abdulkadir-mollanin-goruntusu.jpg


İdam edilen Abdulkadir Molla'nın görüntüsü VİDEOCemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla'nın dün idam edilmesinden sonra Bangladeş sokaklarında çatışmalar yaşanıyor. Gelen haberler en az 5 kişinin hayatını kaybettiği yönünde.

incanews / Haber MerkeziBangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla'nın Perşembe gecesi idam edilmesinden sonra ülkede polis ile protestocular arasında çatışmalar yaşanıyor. Gelen bilgilere göre, idama sert tepki gösteren halkın gösterilerinde 5 kişi hayatını kaybetti.Öfkeli halk, göstericilere saldıran polisle çatışıyor. Bazı şehirlerarası tren seferleri sabotaj korkusuyla iptal edildi.Yetkililer Molla'nın idamı nedeniyle, gelecek ay seçim yapılacak ülkede tansiyonun tansiyonun iyice artabileceği uyarısı yapıyor. İdam sonrasında Bangladeş sokaklarında çekilen görüntüler

Bangladesh Violent Protests Dec 2013 : 4 Killed In Violence As Bangladesh Executed Islamist Ieader
Bangladeş'te savaş suçları mahkemesi Abdulkadir Molla'yı 5 Şubat'ta, 1971 yılındaki bağımsızlık savaşı sırasında bölünmeye karşı çıktığı için idam cezasına çarptırmıştı. Molla 65 yaşında idam edildi.Abdülkadir Molla'nın son sözleri: "Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et, dediler. Ben de "asın" dedim" oldu.Molla'nın cenazesi, idamı gerçekleştikten sonra ailesine teslim edildi. Molla'nın idamından sonraki görüntüsü
1451401_1379111949008665_1746799858_n.jpg
Abdulkadir Molla'nın cenaze namazından görüntü
1489082_638821222823010_1036853958_n.jpg
Abdulkadir Molla için gıyabında kılınan cenaze namazına, güvenlik güçlerinin yasağına rağmen binlerce kişi katıldı.
1462947_578463472233253_1997160468_n.jpg
1463203_638856709486128_1696480956_n.jpg
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Erdoğan'dan Bangladeşlilere mücadele çağrısıErdoğan, Abdülkadir Molla'nın idam edilmemesi için Bagladeş Başbakanı ile 45 dakika boyunca konuyu konuştuğunu ancak bir sonuç alamadığını açıkladı.

13 Aralık 2013 Cuma - 15:48



Başbakan Erdoğan, Bangladeş yönetiminin tüm ricalarına rağmen Abdülkadir Molla'yı idam ettiğini söyledi. Erdoğan, Bagladeş Başbakanı ile 45 dakika boyunca konuyu konuştuğunu ancak bir sonuç alamadığını ifade etti.

Şu an Bangladeş'te Molla gibi yaklaşık 300 kişinin daha idamı beklediğini belirten Erdoğan, Bangladeş halkına direnme önerisinde bulundu. Erdoğan, "Bangladeş halkına sabır diliyor, siyasi mücadeleyi bırakmamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

ARADIK YAPMAYIN DEDİK AMA MOLLA'YI ASTILAR

Dünyanın her yerinde mazluma el uzatan dik duruşumuzla varlık gösteriyoruz. Bangladeş’te tüm girişimlerimize rağmen, aramamıza rağmen, kendisinden Abdülkadir Molla’yı idam etmeme ricamıza rağmen, idamı kaldırdık yapmayın dedik. Bangladeş’in gidişatı iyi değil dedik. Molla 'Ben af dilemem benim suçum yok' diyor ve kendisini idam diyorlar. 45 yıl önceki hesabı soruyorlar

Allah'tan rahmet diliyorum. Ne kadar daha var diye sorduk. 300 kadar daha idamla yargılanan isim var diyorlar. Dün kendisiyle 45 dakika konuştuk. Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız mektup yazdı. Maalesef Bangladeş tarihin affetmeyeceği bir hata yaptı. Bangladeş halkına sabır diliyorum. Çekilmek meydanı mevcut güçlere bırakmak anlamına gelir. Demokrasi savaşını bırakmamak lazım (Ajanslar)



--------------
Bu not bana ait (farkındayız)
Ya sen Nasıl Bir Adamsın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Burdan da mı siyasi nemalanma peşindesin!!!!!!!!!!!
 
H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şehid ABDULKADİR MOLLA’nın vasiyeti
Bangladeş yönetimi, tüm itirazlara rağmen Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla’yı ve 5 arkadaşını idam ederek şehid etti. Şehid edilen Abdulkadir MOLLA, hem ailesine hemde dava arkadaşlarına...
abdulkadir-mollan%C4%B1n-vasiyeti-300x150.jpg


Şehid ABDULKADİR MOLLA’nın vasiyeti

Bangladeş yönetimi, tüm itirazlara rağmen Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla’yı ve 5 arkadaşını idam ederek şehid etti. Şehid edilen Abdulkadir MOLLA, hem ailesine hemde dava arkadaşlarına vasiyet bıraktı.

İşte şehidin vasiyeti:

Bu zamana kadar sizi korudum. Eğer bu hükumet beni haksız yere öldürürse o zaman bu benim için şehadet olacaktır. Şehadetimden sonra, ALLAH sizi elbet koruyacaktır. O ki koruyanların en hayırlısıdır. Endişe etmenize gerek yoktur.

Ben tamamen masumum. Beni yanlız İslami hareket ile olduğum sebebiyle öldürüyorlar. Herkes şehadet ile canını verecek kadar kısmetli olmaz. Her kime Şehadet verilmişse o gerçekten çok kısmetli birisidir. Eğer şehit olursam bu benim hayatımın en büyük başarısı olacaktır. Kanımın her damlası İslami hareketin ilerlemesini hızlandıracak ve zalimlerin yıkımını getirecektir. Ben kendim için endişelenmiyorum. Ancak İslami hareketin ve memleketin geleceği ile ilgili endişeleniyorum.

Bildiğim kadarıyla, ben yanlış bir şey yapmadım. Tüm hayatımı Bangladeş halkı için İslami harekete adadım. Haksızlığa hiç boyun eğmedim ve eğmeyeceğim de. Dünyalık için af dilemek söz konusu bile olamaz. Hayatın sahibi ALLAH’tır. Nasıl öleceğime yanlız ALLAH karar verir. Ölümüm bir takım insanların kararlarına göre olmayacaktır. Ölümümün şekli ve zamanı yanlızca ALLAH’ın takdirine göre gerçekleşecektir. O halde ben de bunu ALLAH’tan seve seve kabul edeceğim.

Sabırlı olmalısınız. Yanlızca sabır ve tahammül ile ALLAH’ın vaadettiği galibiyete ulaşabilirsiniz. Bu dünya değil, benim amacım ahiret. İnananlardan benim şehadetimin ALLAH katında kabulü için dua etmelerini talep ediyorum.

İnananlara selam olsun.

-Abdülkadir Molla
 
Üst Ana Sayfa Alt