videonun tercümesi
Cemal Maruf Cebel Ez Zaviye’de çekilmiş kısa görüntüde şöyle dedi: ‘Buradan; Cebel Ez Zaviye’nin ortasından Cevlani’ye diyorum ki Ben Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Cemal Maruf’um. Sana hakikatinle ortaya çıkman için meydan okuyorum! Sana meydan okuyorum ey harici! Biz Suriye’yi savunuyoruz. Biz bir davayı savunuyoruz.
Biz ancak Allah yolunda çıktık. Sense İran yolunda çıktın. Sen şahsi gerekçelerle çıktın ey sarıklı! Ey İslam’ı karalayan sizler! Ey dini karalayanlar! Neden bize karşı savaşıyorsunuz? Gidin rejime karşı savaşın. Murik cephelerine gidin, Halep cephelerine gidin. Halep düşüyor, Vadi Tief düşüyor, Murik düşüyor siz de Cebel Ez Zaviye’yi mi kuşatıyorsunuz? Cebel Ez Zaviye, Nusret Cephesi kurulmadan önce kurtarıldı ey harici! Sen ancak Bağdadi gibisin ey Daişçi!
Cemal Maruf Nusret Cephesi için ‘Bozgun cephesi’, ‘ayrılıkçı cephe’, ‘gerileme cephesi’ gibi betimlemelerde de bulunarak ‘siz ancak Beşşar Esed’e yardım etmek için geldiniz’ diyerek Cebel Ez Zaviye’nin 2011’de kurtarıldığını, Cebel Ez Zaviye’de hiçbir rejim askeri bulunmadığını söyledi.