Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Cennette Hayali Olaylar İçinde Yaşabilir miyiz?

M Çevrimdışı

mete.peker

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm.
Bu dünyada imrendiğim fakat yaşayamadığım olaylar var. Cennette bu olayların tekrar yaratılmasını dileyip bu olayları mutlu şekilde yaşayabilir miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mustafa bin Yılmaz Çevrimiçi

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi

Culeybib Horasani Çevrimdışı

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi
Gençlik yıllarımızda yaşadığımız beledeye,sufi meşrep bir hoca gelmişti.
O gününün beherinde meşhur birisi ki salon dolmuştu.
Sohbetin konusu cennet cehennem.
Cehennemi anlattıktan sonra,konu cennet nimetlerini anlatmaya geldi.
Cennet nimetlerinden anlatırken ,mevzu sigaraya geldi.
Birisi hocaya sormuş:Hocam cennet 'de sigara varmı,içebilecekmiyiz?
Hoca cevap vermiş :Olmaz olurmu tabiki cennette sigara var.
Lakin şöyle bir sıkıntı var , cennetde ateş yok.
Ateşi alıp , sigarayı yakmak için cehenneme kadar gitmen lazım 🙂

M Çevrimdışı

mete.peker

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Sorum ile ne ilgisi var?

Mustafa bin Yılmaz

İslam-TR Üyesi
Sorum ile ne ilgisi var?
Komik bir olay olduğu için anlatmak istemiş olabilir. Ancak şu şekilde benzerlik kurabilirsiniz.

Siz bu dünyada düşünerek elde edemediğim şeyleri cennette yaşayabilir miyim diyorsunuz. İnşallah cennete giderseniz cennette böyle dertleriniz olmayabilir. Yani bunları aklına bile getirmeye bilirsin belki. Orada evet sigara olacak ama kişinin sigara içmeye ihtiyacı vs olmayacak. Hoca orada dalga tutmuş. Senin istediğin de aslında buna benzeyebilir. Şuan cennete gidersem bunlari isterim diye düşünüyorsun ama inşallah gidersen bunlar aklına bile gelmez. Allahu alem

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi
Sorum ile ne ilgisi var?
Sorunuzla bir alakası yok ,sorunuz bizde bir hatırayı canlandırdı.
Zamanında sizin sorunuza benzer bir soru sorulmuş.
Siz cennete giderseniz,dünya da yapmak isteyip yapamadıklarınızı ,bu sigara içmek isteyen kişi gibi, açıkca söylerseniz,insalarda size daha açıklayıcı cevap verebilirler.

M Çevrimdışı

mete.peker

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Cennette köşkler var ama benim istediğim bu değil ki. Dünya da ev bir ihtiyaç ama cennette köşk bir ihtiyaç değil. Dünya'da yoruluyoruz dinlenmek için, sıcaktan soğuktan korunmak için, aile kurmak için eve ihtiyaç var. Ne yapacağım köşkü cennette? Ben hep yalnızlık çektim. Arkadaşım olmadı pek fazla. Ben çocukken Abimin hep çok arkadaşı olurdu, gezer eğlenirdi. Hep kıskanırdım ama olmadı. Şimdi durumun çok daha kötü. Sürüyle derdim var. İnsanların yaşadığı güzel şeyleri görünce üzülüyorum. Cennette eşler verilecek diyor mesela. Ama ben istiyorum ki dünyada ki gibi tanışayım sohbet edeyim. Olayların gelişimi o heycanı yaşamak istiyorum. Başka yeni Arkadaşlar ile tanışma heyecanı, meslek edinme heyecanı, yeni yerler görme heyecanı, merakı, şaşkınlığı vb. Bu yüzden bu soruyu sordum. Şu an ki durumum sebebi ile bunların hiçbirini yaşamıyorum. Benim mahrum kaldığım bu.

Mustafa bin Yılmaz

İslam-TR Üyesi
İşte cennette böyle bir duygu olmayacağı için bunları düşünmezsin bile. Ama istersen bu yerine elbet gelecek. Allah azze ve Celle bize bunu vaad ediyor. Şüphesiz biz onun vaadine inanıyoruz

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi
Mete kardeşim belli ki üzülmüş sün canın sıkılmış insanız bir hayat yaşıyoruz.Yazdıklarını ve bir okadar daha fazlasını yaşayan insanlar mutlaka oldu ve olacak.
Burada dikkat etmen gereken,köşkler verilecek lakin cennet de çok da ihtiyaç değil gibi bir tabir ,hizmetçiler verilecek ama konuşup tanışsam vb ifadeler çok doğru ifadeler değil.
Bir düşünki en hafif azabı ayakların altında sıcagın etkisiyle beynin kaynadığı bir cehennem den kurtulup ,cennete konulmuşsun . Vallahi bu bile tasavvur edilemeyecek büyüklükte bir nimet.
Cennet nimetleri de Allah azze ve cellenin müslümana bir lütfudur.
Yanlız kalma , arkadaşların azlığı,dostunun olmaması tabi kide insanı ruhen daraltır üzer.
Bu konuda peygamber lere bak ,tevhid davasında nasıl yanlız kalmışlar,fiziki baskılar, psikolojik baskılar, boykotlar vb birçok işkencelere maruz kalmış lar.
Çok daraldığın da peygamberlerin tevhid mücadelesini oku ,mutlaka senin yalnızlığına , üzüntülerine bir cevap bulursun.
Buradan yazmaklada sana nasıl yardımcı oluruz bilmiyorum.
Allah azze ve Celle bakara suresi son ayeti inşallah sana daha çok yardımcı olacaktır.

لَا يُكَلِّفُ اللّٰهُ نَفْسًا اِلَّا وُسْعَهَاۜ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْۜ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَٓا اِنْ نَس۪ينَٓا اَوْ اَخْطَأْنَاۚ رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَٓا اِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذ۪ينَ مِنْ قَبْلِنَاۚ رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِه۪ۚ وَاعْفُ عَنَّا۠ وَاغْفِرْ لَنَا۠ وَارْحَمْنَا۠ اَنْتَ مَوْلٰينَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِر۪ينَ
Allah kimseye gücünden fazlasını yüklemez. Herkesin kazandığı (hayır) lehine, yaptığı (günahlar da) aleyhinedir. “Rabbimiz! Unutur ya da hata edersek bizleri sorumlu tutma. Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır bir yük taşıtma bize. Rabbimiz! Gücümüz yetmeyen şeyleri bize yükletme. Bizi affet. Bizi bağışla. Bize merhamet et. Sen bizim Mevlamız/dostumuzsun. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”
(2/Bakara Suresi, 286)

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
dini meseleler üzerinden şaka yapmamak gerek. Hele ki cennet ve cehennem gibi ciddi meseleleri bu şekilde mizah aleti yaparak ciddiyetini düşürmek çok tehlikeli bir durum.

Culeybib Horasani

Üye
İslam-TR Üyesi
Bugün olduğu gibi geçmişte de sigara Müslümanların başlıca proplemlerinden biri oldu ,burada yapılan örneklemede bir ironi var.
Belkide soruyu soran kişiyi sıgaradan uzaklaştırmak bıraktırmak için böyle bir usul kullanmış olabilir.
Dini meseleler de , şaka yapmak ,hafife almak , alay etmek,beğenmemek gibi bir çok tavır tehlikeden ziyade kişiyi küfre götürür...

H Çevrimdışı

hutbetussahra

Hayat, İman ve Cihad...
İslam-TR Üyesi
Bugün olduğu gibi geçmişte de sigara Müslümanların başlıca proplemlerinden biri oldu ,burada yapılan örneklemede bir ironi var.
Belkide soruyu soran kişiyi sıgaradan uzaklaştırmak bıraktırmak için böyle bir usul kullanmış olabilir.
Dini meseleler de , şaka yapmak ,hafife almak , alay etmek,beğenmemek gibi bir çok tavır tehlikeden ziyade kişiyi küfre götürür...
ironi olduğu/olabileceği için zaten çok tehlikeli ifadesini kullandım ama ironi de olsa uzak durmak da fayda var.

Üst Ana Sayfa Alt