<colgroup><col><col><col></colgroup><tbody>
08:25
Ömer Bin Hattap ra Ebubekir ile rekabet etmeye çalışıyordu. Ali ibn Talib ra Ebubekir ile rekabet etmeye çalışıyordu
08:32
Ama Ebubekir Sıddig ra yalnız olsa bile hala aynı şeyleri yapıyordu. Bu onun doğal davranışıydı
08:39
……
08:48
Sizinle nasıl rekabet edeyim. Siz beni çağırmaya gelirken
08:54
raşid … gibi görünmüyor. Fakat hala ilk sırada
09:00
Sanırım bu derslere en güzel başlangıç ilk olarak saddag Ali ibn Talib in durumu
09:12
Kendi kendime sordum. "bunu nasıl yaptı. Bu mirası nasıl ortaya çıkardı. Bunu nasıl yaptı"
09:18
karşınızda nasıl. Sizin çağınız, sizin zihininiz, vücut kuvveti,
09:35
Çünkü vücut kuvveti açısından Ebubekir ra …… Ebubekirin kişiliği
09:58
Biz onunla birlikte yaşamaya çalışmayı istiyoruz
10:00
Biz onun içindekileri anlamak istiyoruz. Hayal etmeye çalışıyoruz
10:07
Bu insanlarla… sahabelerle. Onların hayatlarını ne kadar çok öğrenirseniz o kadar çok seversiniz
10:15
tarihte Kişiliklerinin parlak ve karanlık kısımları
10:19
Sahabe ra derin araştırırsanız …. Bulabileceğiniz şey güzelliktir
10:20
İbn Abbas ra söylediği gibi " Ebubekir siddig ra " kane hayral külle" onun herşeyi güzeldir
10:35
Onun hakkındaki herşey güzeldir
10:40
Eğer Ebubekir Sıddık ile yaşamak istersek , onu öğrenmek istersek , herkes birbirinden farklıdır
10:49
Ebubekir yumuşak ve azimli ve sosyaldi
10:50
Ömer Bin Hattab sert ve şiddetliydi
10:56
Sübhanallah. ….. Ebubekir hakkında ne zaman konuşsak, sonunda Ömer hakkında konuşuruz
11:07
Ne zaman Ömer hakında konuşmaya başlasak , konuşmanın sunanda Ebubekir hakkında konuşuruz
11:10
Herbiri diğerini verir. Onlar islamın hallkası gibiydiler
11:18
Ne zaman Resulullah sav bir tarafında Ömer olsa , diğer tarafında Ebubekir olurdu
11:24
Ali İbn Talib dedi ki: " Dehela resulullahi, ebubekir vel ömer , harece resulullahi Ebubekir vel ömer"
11:33
Resulullah sav ömerle bir yere çıksa , Ebubekir de gelirdi
11:39
Ebubekir siddig ra , merhametli tarfını temsil ederdi . Ömer ra Allahın cezalandırmasını
11:49
Ömer bin Hattab şeytan için en kötü şeyti. Ömer bin hattabı gördüğü gün Şeytanın kötü günü olurdu
11:55
Ömer bi hattab bir yoldan giderse Resullullah sav dediğine göre Şeytan başka bir yola girerdi
12:01
12:08
Onlar 2 farklı tarafı ortaya koyuyarlardı
12:11
Esma bin Affan …. Temsil ederdi. Ali ibn Talib … temsil ederdi
12:28
Hatice ra
12:45
Tüm sahabelerin ayrı ayrı kişilikleri vardı
12:48
Sahabelerin karakterlerini öğrenmek isterseniz … Rıfai ra yalnızdı. Rivayetlere göre tek başına müslüman olmuştu, yalnız ölmüştü. ….. yalnızdı
13:03
Abuzer Gıfar. Gıfar mekkeli işadamları gibi değildi. …. Medine Çiftçileri gib değil
13:16
Onların işleriydi
Abuzer Gıfari onları terketmek zorunda kaldı. Çünki onların şeytanları… Çölde yalnız yaşadı. Yalnız müslüm oldu. Resulullah sav onu davet etti.
13:42
Tüm insanlar gibi müslüman oldu
13:45
Resulullah sav onun diğer yanını da biliyordu.
Asla sorumluluk kabil etme . Asla parasal … kabül etme
14:17
Resulullah sav onun karakterinin sınırlarını biliyordu
14:10
O … iyiydi. Fakar Resulullah … yasakladı
14:15
Ebu Derda bir alışkanlığı vardı. O çok …. Hayat yaşardı
Abdurrahman Agfan
15:00
Kerdeşliğin seviyesine bakın
15:05
Aklınızda olsun ki…… Onlar yeni müslüman olmuşlardı ama onların ruhları vardı
15:18
Abdurrahman ibn Agf bu fırsatı değerlendirdi. …. Gönüllü . Hayır dedi
15:21
blessin of your velf
15:26
Ben sadece .. Medinedeki pazarı .. Bana pazarın nerde olduğunu göster. İhtiyacım sadece budur.
15:34
O medinenin pazarını gösterdi . Çok kısa süre sonra resulullah sav yüzünde sarı …. İle Abdurrahman ibn Avfu gördü
15:44
Bu sarı pouder ı cahiliye döneminde kadınlar kullanırdı. Kadınlar için yapılırdı. Resulullah sav pouderi sordu. O evlendim dedi
15:58
O pouder onun yüzündeydi . O evlendim dedi. Resulullah sav Mihr olarak ne verdiğini sordu. Mekkeye geldiğinde beş parasızdın
16:10
Altın verdim dedi… Ömerin karısına … altın.
16:18
Abdurrahman uzaktan geçti .
</tbody>
rivayet edilen hadiselerle ilgili türkçe kaynaklardan buraya aktarma yapabilirseniz , tercümelerde hata varsa düzeltiriz .
bugünlük bu kadar. Yukarıdaki kısımda bayağı düzeltilecek yer var daha