Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Cihada Katilmak Isteyenin `git -gelleri`

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Esra87 Çevrimdışı

Esra87

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Reportaj: Afganistan İslam Emirliği, Taifatul Mensura Medya basın sözcüsü Ebu Yasir et Türki'nin, cihada katılmak isteyen gençlerin merak ettikleri bazı konularla ilgili, nasihat şeklindeki cevabları...

Rahim ve Rahman olan Allahın Adıyla,

Muhakkak ki Hamd Allah'adir. O'na hamd eder, O'ndan yardim ve
bagislanma dileriz. Nefislerimizin serrinden ve amellerimizin
kötülügünden O'na siginiz. Allah'in hidayet verdigini saptiracak
yoktur, saptirdigina da hidayet edecek yoktur. Ve sahitlik ederiz ki
Allah'tan baska ilâh yoktur, O tektir ve ortagi yoktur. Ve yine
sahitlik ederiz ki Muhammed O'nun kulu ve Resulüdür. Esenlik ve dua,
Peygamberlerin mührü olan, kiyamet öncesinde Alemlere rahmet olarak ve
Kâfirleri bogazlamak üzere gönderilen Allah'in Resulü Muhammed'e,
ailesine,ashabina onun yolunda cihad ednlerin uzerine olsun.

Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın. . Ve onların (müminlerin) kalplerinden öfkeyi gidersin. Allah dilediğinin tevbesini kabul eder. Allah bilendir, hikmet sahibidir.(Tevbe 14)

Soru: Cihada katilmak istiyorum fakat bir türlü karar veremiyorum, ne yapmamı tafsiye edersiniz?

Cevap: Değerli kardeşim, bu şeytanin insana sağdan yaklasmasından baska bir şey degildir, velakin ben cihada katılmadan önce şu ayeti okuduğumda cok utanmıştım, belki bu ayet seni de utandırır da bacılarımıza tecavuz eden, muslumanları katleden, kafirlere karşı düşüncen değişir.

Size ne oldu da Allah yolunda ve "Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!" diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz! Nisa 75

Soru: Ben normalde hep kavgadan uzak duran, polisten askerden korkan biriyim, benden Mücahit olur mu?

Cevap: Ben senden daha korkak biriyim. İranda, Türkiye’de defalarca tutuklanıp zindan hayatı gördüğümde Allah ayaklarıma sebat verdi, hiçbir zaman taguti köpeklerden korkmadım. Hamdolsun.

Bu ayeti sana aktarmadan geçemeyeceğim.

(Ey müminler!) Verdikleri sözü bozan, Peygamber'i (yurdundan) çıkarmaya kalkışan ve ilk önce size karşı savaşa başlamış olan bir kavme karşı savaşmayacak mısınız; yoksa onlardan korkuyor musunuz?
Eğer (gerçek) müminler iseniz, bilin ki, Allah, kendisinden korkmanıza daha lâyıktır. (tevbe 13)

Soru: Arapça, ingilizce gibi Türkçe disinda hiçbir dil bilmiyorum, bu cihada katilmam için bir engel teþkil eder mi?

Cevap: Ben Türkçe’den başka hiçbir dil bilmiyorum, birazda arapçam var, arapçam bozuk olduğu için, burdaki araplarla konuştuğumda benimle espiri yaparlar. Burda her ülkeden gruplar var, her gruptada karışık ülkeden insanlar var, mesala benim mecmuamda Azerbaycan, Türkiye, Rusya, Dagistan, Lezgi vs bölgelerden insanlar var, bu hiç kimsenin cihadına engel olmamıştır.

Soru: Şehadet saldırılarını gönüllü mü, yoksa Emre itaat olarak mı yapıyorsunuz?

Cevap: Kesinlikle hayır. Şehadet eylemlerini (ameli istişade) hiç bir emirin bir mücahide emretmeye hakki yoktur, bu tamamen mücahidin kendi isteğine kalmış bir şeydir.

Soru: Cihad cephelerinde mucizeler oluyor mu?

Cevap: Mucize değilde Allahın bize karşı kerameti ve ikrami diyelim, mucizeler peygamberler içindir. Bir keresinde biz yolda 11 kişi ile çoluk-çocuk cihada gelirken, mürtedler geliş haberimizi almışlar ama biz bundan habersisiz. Ne hikmetse aniden araba bozuluyor, sağlam olan arabaya aniden bir şeyler oluyor, mecbur dağların ortasında sabahladık. Sonra duyduk ki mürted askerler tarafından yolumuz kesilmiş, bu Allahin bir İkrami değil mi? Sadece bu değil, birde başımıza defalarca buna benzer ikramlar geldi, anlatmaya kalksam bir kitap olur, kısaca Allahın bizlere yardımı çok oluyor.

Soru: Cihad eden bir Mücahit zor durumlarında herhangi bir pişmanklık duygusu yaşar mı?

Cevap: Bu sorunun bir benzerini 1. soruda cevap vermiştim. Elbette zaman zaman sorunlar olabiliyor, şeytan sağdan gelip vesvese vermeyi biliyor. Geri don, burada zorluklar var, vatanında da cihad var, aileni akrabalarını uyar bu da cihaddir gibi bir cok vesvese. Diyorum ki, ben buraya senin için gelmedim, ben buraya Allah’ın azabından korktuğum için geldim.

Eğer (gerektiğinde savaşa) çıkmazsanız, (Allah) sizi pek elem verici bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir kavim getirir; siz (savaşa çıkmamakla) O’na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah her şeye kadirdir.(Tevbe 39)

Birde Rabbimle, bana teklif ettiği Can ile pazarlik yapmaya geldim, tıpkı tövbe süresindeki gibi:

Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. (Tevbe 111)

Soru: Ailelerimizi çoluk çocuğumuzu sahipsiz, sefalet içinde bırakarak Cihada katılmak ne kadar doğru?

Cevab: Şimdi, bir mücahid kardeşimin sözu geldi aklıma. Bir kızı vardı, ona hep ‘reyhanım’ derdi ve o cıhada çıkarken sizi Allah ve resulunu bırakıyorum ve ben sizi Allah için terkediyorum demişti, aklima o zaman şu ayet geldi:

De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah azabını getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.(Tevbe 24)

Allah'ın Resûlüne muhalefet etmek için geri kalanlar (sefere çıkmayıp) oturmaları ile sevindiler; mallarıyla, canlarıyla Allah yolunda cihad etmeyi çirkin gördüler; "bu sıcakta sefere çıkmayın" dediler. De ki: "Cehennem ateşi daha sıcaktır!" Keşke anlasalardı! Artık kazanmakta olduklarının cezası olarak az gülsünler, çok ağlasınlar! (Tevbe 81-82)

Soru: Aileleriyle beraber hicret eden Mücahitler var dediniz, bunlar savas bölgelerinde ailelerine hangi parayla bakıyor?

Cevap: Evet ailelece cihad edenler var, bizim rızk konusnda telaşımız yok. Allah yardım ediyor, ‘mucizeler oluyor mu’ sorunuzda beyan ettiğim gibi, buda o ikramlardan biri.

Allah yolunda hicret eden kimse yeryüzünde gidecek bir çok güzel yer ve bolluk (imkân) bulur. Kim Allah ve Resûlü uğrunda hicret ederek evinden çıkar da sonra kendisine ölüm yetişirse artık onun mükâfatı Allah'a düşer. Allah da çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir. (Nisa 100)

Soru: Bir Mücahit şehid olduktan sonra ailesinin akibeti ne oluyor?

Cevap: Burada şehid olan çok sayıda kardeslerimiz var, mesala Selahaddin Turki gibi. Bu, geride kalan ailenin tamamen kendi isteğine kalmıştır, dileyen burada şehadeti bekler, dileyen vatanına geri döner.

Soru: Cihad etmek için hicret etmem lazım, bir süre sonra memleketime dönerek hayatıma kaldığım yerden devam edebilirmiyim, bunu yapan Mücahitler var mı?

Cevap: Buraya gelen bir cok mücahid, bir müddet kalıp tekrar memleketine geri dönüyor, hayatına kaldğı yerden devam ediyor, burda hiçbir zorlayıcı etken yok.

Soru: Bekarım, orada evlenme imkanım var mı?

Elbette, Allah’ın şehidler için hazırlamış oldugu cennnet hurileri var.

Hazırlayan: Suleyman El HudHud/Alcihad.com 

Moderatör tarafında düzenlendi:
A Çevrimdışı

afkan kartalı

Üye
İslam-TR Üyesi
ben allah için allah yolunda cihada katılmak istiyorum ne yapmam gerekiyor... afkanistanda ırakta ve diğer ülkelerde olan bu zulme zaten müslüman olan daha fazla dayanamaz

E Çevrimdışı

Ehli_Hadis

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ben allah için allah yolunda cihada katılmak istiyorum ne yapmam gerekiyor...

1-Sen gerçekten Tevhidi kavrayıp ve bu konuda hiç bir hatanın olmadığına inanıyormusun ...?

2-Sen Eğer Tevhidi kavradıysan bunu pratiğe dökebildinmi....?

3-Sen bu Tevhidi kavradıktan sonra kavradıysan tabii ilk başta kendi ailene sonrada en yakın akrabalarına bunu tebliğ ettinmi...?

4-Sen en yakın akrabalarına bunu Tebliğ ettikten sonra tabi tebliğ ettiysen en yakınından başlayıp bu Tevhidi etraftakilerine tebliğ ettinmi...?

E Çevrimdışı

ebufaris kurdi

Misafir
ben allah için allah yolunda cihada katılmak istiyorum ne yapmam gerekiyor... afkanistanda ırakta ve diğer ülkelerde olan bu zulme zaten müslüman olan daha fazla dayanamaz

Allah'a ihlasla, çokça dua et..
O kendi yolunda, cihada çıkmak isteyenleri yanlız bırakmaz.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
ALLAH razı olsun ahi gerçekten mükemmel bir konu

akılda kalan sorulara çok güzel cevap vermiş RABBİM yardımcıları olsun her daim amin

A Çevrimdışı

Ahmet.Kaymar

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Konuyu sabote etmek için değil sadece nasıl anlaşıldığını öğrenmek için soruyorum.

Acaba mücahidler Allahu Teala'nın "Ey iman edenler! Kâfirlerden yakınınızda olanlara karşı savaşın ve onlar (savaş anında) sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki, Allah sakınanlarla beraberdir." (9 et-Tevbe/123) ayeti hakkında ne düşünüyorlar?

Yani bu ayette beldelerimizdeki kafirlerle savaşmanın daha öncelikli olduğundan bahsediliyor. Allahu Alem. Bilen kardeşlerimiz bu meseleyi açıklarlarsa sevinirim.

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
alah razı olsun cevap beklıyorum

buyur kardeş ne cevabı beklyon ?

eğer ki bana yol göster diyeceksen hiç boşuna bekleme nitekim böyle yaparak hem kendine hemde site adına tehlikeye atıyon kendini

S Çevrimdışı

Salih Dirar

Üye
İslam-TR Üyesi
BEN CİHAD ETMEK İSTİYORUM AMA BİR ŞEYDEN KORKUYORUM DİYORUM Kİ ACABA BEN ALLAH İÇİN Mİ GİDİYORUM YOKSA GÖSTERİŞ İÇİN Mİ BİDE ANNEM BABAM İZİN VERMİYOR 18 YAŞINDAYIM ACABA GENE ONLARDAN İZİN ALABİLİR MİYİM BİR YARDIMCI OLUN NE YAPABİLİRİM BEN

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Arkadaşlar lütfen sitemizde, cihada nasıl gidilir, ben gitmek istiyorum ama nasıl gibi konular, yanıtlar açmayınız. Öncelikle size şunu belirtirim ki, islam tr sizi hiç bir yere götüremez. Ayrıca net üzerinden bu tür konuları gündem yapmak hem sizi hem de bizi sıkıntıya sokar.

Anlayışınıza.

Konu kilitlenmiştir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt