Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çocuğuma İlk Nasihatim : Resûlullah'ın Ahlâkı

hadislerleyasa1 Çevrimdışı

hadislerleyasa1

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
ŞEREF VE ZENGİNLİK OLARAK SANA İSLAM YETER !




Evet evlat zengin bir ailede dünyaya gelmedin. Senin en büyük zenginliğin İslam olacaktır. Yeryüzünde anılmasanda göklerde şerefli bir makama sahip olabilirsin.









Çıktığın hayat yolunda attığın adımlarda karar verme mekanizman "Benim yerimde Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem olsaydı bu durumda ne yapardı?" sorusuyla çalışmalı. Şimdi sana Hazreti Hatice annemiz radıyallahu anh'ın Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem'in ahlakını kendisine Peygamberlik geldiğinde yaşadığı olağanüstü olaydan sonra anlatışını aktarıyorum ;



"Korkmana ve kaygı duymana hiç gerek yok. Çünkü sen akrabalarına yakın ilgi gösterir, komşularına nazik ve şefkatli davranırsın. Sen ki fakirlere yardım eder, gariplere evinin kapısını açarsın. Sen haksızlığa uğrayanların hakkını ararsın. Üstelik sözün doğrusunu söyler, emaneti gözetirsin. İnanıyorum ki bu sana Allah'ın bir çağrısıdır. Allah seni utandırmayacaktır."(Salih Suruç, Allah'ın Elçisi Hazreti Muhammed (s.a.v)'in Hayatı Kitabı)



O, insana layık olan güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmişti. O'nun engin ahlakının bütününü anlatmaya kelimeler yeter mi bilmiyorum. İşte sana bir örnek daha ; Yezid b. Babenus radıyallahu anh naklediyor ;



Biz Hazreti Aişe radıyallahu anh'ın meclisine girip dedik ki : "Ey müminlerin annesi ! Allah Resûlü'nün ahlakı ne idi?



Hazreti Aişe dedi ki : "Resûlullah'ın ahlakı Kur'an idi. Siz Mu'minun suresini okuyorsunuz değil mi? "Müminler gerçekten kurtuluşa ermişlerdir" ayetinden itibaren oku."

Yezid b. Babenus radıyallahu anh dedi ki, ben şu ayetleri okudum :

1- Müminler gerçekten kurtuluşa ermişlerdir.
2- Onlar, namazlarında huşu içindedirler.
3- Onlar, boş şeylerden yüz çevirirler.
4- Onlar, zekatlerini verirler.
5- Onlar, ırzlarını korurlar. (Mu'minun 1-5)

Hazreti Aişe dedi ki : "Resûlullah'ın ahlakı işte bu sıfatlardır."(Buhari)



Bütün bunların mükafatı olduğuna dikkat çekecek bir örnek olarak günümüz alimlerinden Mahmud efendi hazretlerinin babası ile arasında geçen diyaloğu aynen naklediyorum ;



Efendi Babam (Kuddise Sirruhû) :

"Sen bir işçiyi akşama kadar çalıştırsan, işi bitince birşey vermeden bırakır mısın? diye sorardı. Ben "hayır" deyince O da bana : "Peki ya Mevla?" buyururdu.



Sen bu kadar güzel ahlaka sahip olursun da, Rabbin seni karşılıksız bırakır mı?

-Bırakmaz evlat. Resûlullah'a benzeyesin..



Link kaldırıldı
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt