İnsan bir şey paylaşmaya korkuyor burda değil mi?
Bunu bana yollayan kardeş bu foruma üye, yine de onun adına ben ekledim, çünkü o da ben de eleştirilebilir bir video olduğunun farkındayız. Yine de olan bitene karşı teslim olmuş koyun gibi beklememek, zihin dünyasında bir canlılık oluştursun diye paylaştım. Hani belki bizdeki canlılık neslimize de geçer de, sonra bu sistemlerin tehlikelerini komple çökertecek nesillerimiz olur. Şimdi "tıp mı okuyorum? neyime araştırma falan" diye reddiye gelirse, onun açıklaması bu.
Nesillerimize, her olan bitene teslim olmuş ruh halimizi bırakmak mı; yoksa "nerelerden tuzaklar ulaşabilir bize, bunlardan nasıl kurtulunur, korunulur" şeklinde bir ruh hali mi layıktır? Dünyayı değiştirsinler isteriz değil mi? E o zaman? İş sorgulamaktan başlar ve ben herkesin her fikrini, ne kadar saçma da olsa paylaşabilmesinden yanayım. Yeter ki saygı ortamı olsun.
Aslında benım kafirleri takip edip yakaladığım çok konu var ve buna herkez karşı çıksada sunduğum teze yenik düşüyorlar nedense
Misal
İnsanların bilinçaltı ile oynayıp onu hiç yapmayacağı birşeyi yapacak konuma getirip kişide seçme şansı bırakmayıp onu yaptırmaya sevketmek gibi.
Dunyada olan bize göre imtihan onlara gore ise felaket hatta bırsuru felaket mevcut görunen veya gorunmeyen muslumana düşen görev bu olaylar karşısında kafirlerin can çekişmesi gibi can çekişmeyip aklını kullanarak rabbini ve verdiği nimetlerini anlamaya çalışmasıdır.Bir sürü ayet var bu konularla ilgili gönderilen imtihanlarda halkların kişilerin nasıl davrandığı ve doğru şekilde nasıl davranması gerektiğini belirten.
Benim üzüldüğüm kısım bir olay var ve bu olayda kardeşler birkac birsey yazmıs ama nedense konu bir anda birbirleri ile savasan insanların durumuna gelmiş.
sanki ne bileyim birbirimizi düşman olarak mı göruyoruz anlamadım ki ?
Bize lazım olan birliktir.Görüş ayrılığı olur ama sonucta burada kımse bır profesor yada hıfzı kuvvetli bir alim değil.
Yani birşeyi imkanı olanlarla hep beraber yapmalıyız biri birşey deyince hadi araştıralım ne imiş bu diyebiliriz misal.
Bu konuya has olarak yazmıyorum yaklaşık 5 sene olmuştur 5 senedir ne zaman bir konu açılsa muhakkak sonucu hep tartışmaya gidiyor. Tartışılır elbette ama bazı sozler var ve çok kalp kırıyor.İnsanı herşeyden soğutup uzaklaştırıyor.Üzüyor.
Ayrıca
Hepimiz okuduğumuz ve anladığımız kadarı ile müslümanız.Ve birbirlerimizin yanlışlarını doğrularını söyleyerek kendimizi geliştiriyoruz.Hiçbirimiz ebu hanife abdullah ibn mubarek yada ibn teymiye gibi alimlerin dizinde yetişemedik.
Biz gunumuzde bu dini Doğrusunu bilen kimselere sorarak öğreniyoruz.
Eskiden alim yetişiyordu evet. Su an yetişmiyor çünkü bulunulan ortamlar yaşanılan şehirler ne kadar da okursan oku buna ımkan vermıyor.Biraraya gelsen terorist. Uzaklaşsan harici musrık kafir vb. durumlara düşebiliyorsun.
Bilmiyorum biryerde bir sıkıntı var ama nedense o sıkıntıyı giderecek içlerde güçlü bir irade bulamıyoruz.Hep biryerlerden kırılmış.