Haramlar şansa bırakılamaz.
Evet, ben dahil herkes şeriatla yönetilmeyen ülkelerde ve uluslar arası sosyal medyalarda İslam ahkâmına uymayan ortam ve görüntülere denk geliyoruz. Bunların bir kısmı çok ilgi çekici olsa da bazen helal dairesinde olmadığı için paylaşamıyoruz. Bu korkum bana bu yaştan sonra videolara mudahalede bulunabilmeyi de öğretti elhamdulillah.
Haramlara, yasaklara forum olarak bizler riayet edemeyecek isek kimler edecek. Malumumuzdur ki, Yahudiler zina eden zengin ve güçlü kimselere cezada kayırdıklarından dolayı sonra bu cezaya her kesim için eşit kılmışlar ve Allah'ın ahkamına rağmen farklı kural peydahlamışlardı. Rabb'im bizleri bu tür temayullerden muhafaza buyursun. Evet biraz zorluk, sıkıntı çekecek, çekiyor olsak da inşeAllah elimizden geldiğince sakınalım, çok günahlarımız olsa da en azından diğer insanların harama bakmasında vesilede bulunma günahından sakınalım. Daha bu (kendi) formumuzda İslama uyamazsak, ailemizde, şehrimizde ülkemizde neye nasıl tâlib ve örnek olacağız. Bu konuşmayı kınamak vs için değil, sabır, azim ve daha çok çalışmak için yazdım. Fi emanillah