Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüm sürecinin amacı bu olabilir mi?

M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Bilindiği gibi ypg güçleri nusret cephesiyle savaşmaya başladı.Pkk nın militanları da suriyeye geçmişti.Bugün çıkan haberler açıkcası beni şüpheye düşürdü.Bu çözüm süreci bunun için çıkmış olmasın?Malum mücahidler cok güçlendi.Amerikanın yeni silahı pkk ve ypg olabilir mi? Bazı sınır kapılarını nusret cephesinin elinden aldılar bugün ypgli hainler.

Mukim Çevrimdışı

Mukim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Komplo teori. Çözüm süreci için akil adamlar heyeti niye kuruldu, aylarca görüşmeler yapıldı imralıyla vs. Bütün bu çabalar pkk ile Nusret Cephesini karşı karşıya getirmek için midir? Yapmayın artık bırak bu komplo teorileri gerçekleri araştıralım, ilgili raporları okuyalım paylaşalım. Ama bunları yapmadan bir tahmin yürüterek birşeyler ortaya atarak milletin vaktini alma be kardeşim şu mübarek ayda.

Mukim Çevrimdışı

Mukim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Bu arada sözde batı destekli ÖSO'da çatışıyor pyd ile neolacak şimdi plan tutmadı galiba??

M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Komplo teori. Çözüm süreci için akil adamlar heyeti niye kuruldu, aylarca görüşmeler yapıldı imralıyla vs. Bütün bu çabalar pkk ile Nusret Cephesini karşı karşıya getirmek için midir? Yapmayın artık bırak bu komplo teorileri gerçekleri araştıralım, ilgili raporları okuyalım paylaşalım. Ama bunları yapmadan bir tahmin yürüterek birşeyler ortaya atarak milletin vaktini alma be kardeşim şu mübarek ayda.
30 senedir durmayan çatışma 1-2 ayda nasıl durdu? Pkklılar kuzey ırak yerine neden suriyeye girdi? Türkiye buna neden izin verdi? Amerika bir taşla 2 kuş vurmak istedi belki? Her düşünceyi komplo teorisi deyip sallamak iyi değildir kardeş...

- - - Updated - - -

Bu arada sözde batı destekli ÖSO'da çatışıyor pyd ile neolacak şimdi plan tutmadı galiba??
Ösönün hepsi batı destekli değil.Aralarında farklı farklı unsurlar var şeriat isteyen gruplar var.Planı kim yapmış ben mi yapmışım...

Mukim Çevrimdışı

Mukim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Tahminler üzerinden teori üretiyorsun işte. Sen ilgili raporları okudun mu kardeşim? Bize belge göster ki ikna olalım. Yoksa haber izleyen herkes yapar bu senin yaptığın yorumları (yapılmadı da değil hani).

M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Neyse kardeşim seninle tartışmak istemiyorum ama bence bu böyle.Suriyede tek başlarına devlet kurmaya çalışıyorlar.O yüzden Türkiyeden ayrılıyorlar bence.Sen istediğini düşünebilirsin.

Mukim Çevrimdışı

Mukim

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Senin bahsettiğin plan sen yaptın demedim zaten kardeşim. Bende biliyorum tabiki sahada savaşan 98% kadar Öso savaşçının batıdan nefret edttiğini. O yüzden "sözde batı destekli" dedim pratikte batı destekli değiller.

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Aslında olabilir. Düşünmek lazım üzerinde.

Ayrıca @Sakallı sana routers'dan bir makale getirsek onu kaynak olarak kabul edersin de müslüman kardeşinin söylediğini neden kale almıyorsun. Oysa ki onlar kafir biz ise müslümanız.

J Çevrimdışı

jihat fisabilillah

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
şimdi ortadoğuya bir bakalım.doğuda iran ve güneyde maliki var.şiayla kavgalı barzani türkiyeye yanaşmış.barzani türkiyeye yanaşınca pkk ortada kaldı.barzaniye rağmen bir şey yapamazlar.bütün planları çöktü ve çözüm sürecine razı oldular.kendi başlarına bir harekete girişirlerse başlarının büyük belada olacağı kesin.suriyeye odaklandıklarında da karşılarında el kaideyi ve ösoyu buluyorlar.aslında durumları çok zor.yani işin özü şia 40 yılın başında bir işe yaradı :)

samanpan Çevrimdışı

samanpan

.
Site Emektarı
pkk nın çekildiği temellendirmesinden yola çıkıyorsunuz da, çekilme gibi bi gündemleri olmadığını daha çok güçlenmekte olduklarını söylüyor içindekiler.
ayrıca suriyeye falan gittikleri yok zaten oradaydılar. kuzeyinde kürt topluluğu vardı. ırakta da vardı. sadece tr yörüngeli bi örgüt değiller.

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Kadir Mısıroğlu'da PKK'nın TSK'dan istihparat alamadığı için çözüm sürecine razı olduğunu söylüyor.

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
pkk nın çekildiği temellendirmesinden yola çıkıyorsunuz da, çekilme gibi bi gündemleri olmadığını daha çok güçlenmekte olduklarını söylüyor içindekiler.
ayrıca suriyeye falan gittikleri yok zaten oradaydılar. kuzeyinde kürt topluluğu vardı. ırakta da vardı. sadece tr yörüngeli bi örgüt değiller.

Akhi çözüm süreciyle girilen süreç, pkk'nın tc sınırları içerisindeki aktif etkinliğinin zayıflaması veya bitirilmesi anlamına geliyor. Bu şu anlama gelir: Artık Türkiye'den yeni kan PKK'ya katılmayacak, artık PKK mitingleri şehir meydanlarında geçmiş kadar gürültülü olmayacak. Nitekim PKK'ya katılımların genellikle lise ve üniversite gençliğiinin olduğunu biliyoruz. Bu gençler en yakın PKK grupcuklarına katılır ve böylece örgütten birileri olurlar. Fakat örgütün sınır ötesine çekildiğini düşünürsek gençlerin PKK'ya katılımları o kadar rahat olmayacak, bence hiç olmayacak. Hoş, ortada olmayan bir dava için nerelere gidecekler? PKK artık ununu elemiş, eleğini duvara asmış bir örgüt Türkiye için.

samanpan Çevrimdışı

samanpan

.
Site Emektarı
geçen hafta biri açıkladı içinden. dediğinin tam tersi. 2000 den fazla katılım olmus. doğuda hala faaliyet gösteriyorlar. denilen olmadı

M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
geçen hafta biri açıkladı içinden. dediğinin tam tersi. 2000 den fazla katılım olmus. doğuda hala faaliyet gösteriyorlar. denilen olmadı
700 pkk lı suriyeye girmiş ahi.Dediğin gibi suriyede kolları var bunların ama bu pkk lılar kuzey ıraka gitmeliyken suriyeye gidiyorlar.Amerikan uşağı bunlar her şey beklenir bunlardan.

samanpan Çevrimdışı

samanpan

.
Site Emektarı
elbette. orda varlıkları var. eset bi kaç ay evvel kuzeyde kürt devleti kurulmasına an var demişti. bu bi noktada aba altından sopa da olabilir. bizimle uğraşmayın onlara karışmam başınıza bela olurlar gibi. çok yönlü konu

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Söylediğin ya blörf yapmıştır ya da gerçektir ki şuanki düşüncelerimizle bizi tam ters köşeye yatırmıştır. Eğer gerçekten bu doğruysa bu islam alemini daha büyük tehlikeler bekliyor demektir. Dikkat et TC demiyorum. Çünkü neticede TC'de laik onlar da laiktirler.

K Çevrimdışı

Kuşçu

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Yaw gerçekten anlamıyorum. Bu kürt mileti ne kadar anlamaz ne kadar yavşak. Ben de kürdüm. Ulan 2010 yılında bile bir sürü kimliksiz kürt vardı, yani esad onlara iştebu kadar değer veriyordu. Ama şimdi sırtlarını esada dayamış durumdalar. Bunlar hiç mi allahtan korkmuyorlar?

M Çevrimiçi

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Yaw gerçekten anlamıyorum. Bu kürt mileti ne kadar anlamaz ne kadar yavşak. Ben de kürdüm. Ulan 2010 yılında bile bir sürü kimliksiz kürt vardı, yani esad onlara iştebu kadar değer veriyordu. Ama şimdi sırtlarını esada dayamış durumdalar. Bunlar hiç mi allahtan korkmuyorlar?
sadece kürtler değil ahi bizim türkler de öyle.Tağut manyağı olmuşlar.Hatta geçmişte ben de öyleydim.

Üst Ana Sayfa Alt