Neler yeni

Cübbeli Ahmed İtiraf Etti, Yakayı Ele Verdi

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
İslami olmadığı kesinde, tasavvufi mi yoksa putperest pagan adeti mi orasını bilemiyoruz. Bu yazdıklarınız şayet sizin itikadınız ise vay ki ne vay. Namazın her rekatında Allah'a verdiğiniz sözü inkar ediyorsunuz.

"İşte Rabbiniz Allâh’tır Mülk O’nundur O’nu bırakıp da kendilerine yalvardıklarınız ise, bir çekirdek kabuğuna bile sahip değillerdir Eğer onlara yalvarsanız, sizin yalvarmanızı işitmezler Faraza işitseler bile, size cevap veremezler Kıyamet günü de sizin ortak koşmanızı reddederler (Bu gerçeği) sana, herşeyden haberi olan (Allâh) gibi hiç kimse haber veremez" (Fâtır 13-14)

Hanefi alimlerinden ölülerin işitmeyeceğine dair deliller; http://www.muminem.net/mezhepler/23...olulerin-isitmedigine-dair-acik-deliller.html

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
İlk sorunuza örneke cevap veriyorum. ( -Ete kemiğe büründüm Mahmud diye göründüm. )

Siz yazdığınız şeye cevap mı diyorsunuz? Yunus Emre Allah mı?(Gerçi size göre öyleymiş bu hikayeden anlaşılan) Yunus Emre Peygamber mi? Yunus Emre Sahabi mi? Yunus Emre Tabbinden mi? Yunus Emre Etba'ut Tabiinden mi? Yav her şeyi geçtim, Yunus Emre Alim mi? Bu ne gaflet ki kaynak dahi ver(e)mediğiniz bir hikaye ile cevap verdiğinizi zannediyorsunuz. Ki kaynak verseniz dahi bu hikaye ne delil olabilir, ne de bu hikayeden hüküm çıkarılabilir. Ben i'tikad olarak Ehl'i Sunnet ve'l Cemaat'i seçtim, siz ise Ehl'i Hikaye ve'l Menkıbe'yi seçmişseniz bu beni bağlamaz.

Böyle bir sözü yok. Olayı anlamayanların uydurduğu saçmalığa cevap:

Aaa. Küfür değilde bid'at işlemiş. Büyük gelişme var.

Diğer soruların ise tasavvufidir onları anlamak için biraz tasavvuf hâlinin olması gerek yoksa ciltler dolusu yazsam yine idrak etmeye yetmez akıl.

Dinini bu tür zırvalar ile bir hiçe dayandıracağına masum vahye dayandır. Ben niye aklın almadığı saçmalığı kabul edecekmişim?

Abdulkadir Geylani'ye gelince, eğer sapıklığı varsa sapık deriz. Konu şimdi o değil Cübbeli. Son olarak adam gibi delil getiremiyorsan sus. Yok Tasavvuf, yok akıl almaz, bize sökmez. Gerizekalı değiliz.

S Çevrimdışı

Salih-i

Üyeliği İptal Edildi
Banned
İlk sorunuza örneke cevap veriyorum. ( -Ete kemiğe büründüm Mahmud diye göründüm. )
Burada anlatılmak istenen mevlanın tecelli ettiğidir bire gafil daha anlamamak için ne kadar direneceksin!

Aaa. Küfür değilde bid'at işlemiş. Büyük gelişme var.

Bidat mı işledim diyor şimdi de ? La havle vela kuvvete anlamanız kıt yav sizin. Hadis zayıf diyor.

Şu dözrlükten ne anlıyorsun ona göre cevap vercem veya susacam artık:

“Mûsa Rabbine münacaat ederken beraberinde idim,
Mûsâ’nın ASA’sı benim asamdan medet gördü.”
“Yakub’un gözü kapanıp kör olduğunda onunla beraberdim,
Yakub’un gözleri ancak benim nefesimle iyileşip şifa buldu.”

( Füyûzât-ı Rabbâniyye, sayfa 74. )

Ruhul Beyan oku buradan alda biraz gönül gözün açılır: http://www.idefix.com/Kitap/Ruhul-B...440H_CKXotgeHvMZHQszAHgSNt6nDRhOMmxoC6wHw_wcB

Ebu Hayseme

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Burada anlatılmak istenen mevlanın tecelli ettiğidir bire gafil daha anlamamak için ne kadar direneceksin!

Mevlanın insanlara tecelli ettiğinin delili nedir. 1

Cebrail Aleyhisselam ile ilgili anlattığı kıssanın kaynağını yaz, sözlerimi geri alacağım.2

Konu Cübbeli konuyu değiştirme! 3,4

S Çevrimdışı

Salih-i

Üyeliği İptal Edildi
Banned
2/BAKARA-154: Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız.)

Evliyalar şeytanın yolunda ölmüyorlar !

İşitir mi işitmez mi?

S Çevrimdışı

Salih-i

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Bahsi geçen videosu:

"Haa, ONDAN ONA GELİYOR" ne demek?

Peygamber efendimizin makamı Cebrail (A.S.)'den yüksektir ve Peygamber efendimizin ruhu Cebrail (A.s)'den önce alır vahyi.

Sohbetleri yarım yamalak alırsanız her hocayı sapık yaparsınız bu gidişle;eminim ki bu vidyoda izahı vardır;ama bu kesmeler meşhur oldu cübbeli hocayı soğutmak için ama başaramıyorlar yine binlerce kişi cübbeli hocanın sohbetlerinden istifade ediyor.

Ayetleri kafana göre anlama! Tefsirlere bak bakalım senin anladığın gibi mi.

Kaç tefsir okudun ?

Anlaması kıt olanlar cübbeli hocayı anlamazlar !

O bir ilim deryası,ayaklı kütüphanedir kendisi.

Sen ya hiç bişi bilmion ya da benle kafa buluyorsun.

E Çevrimdışı

Ehli Takva

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Peygamber efendimizin makamı Cebrail (A.S.)'den yüksektir ve Peygamber efendimizin ruhu Cebrail (A.s)'den önce alır vahyi.

Sohbetleri yarım yamalak alırsanız her hocayı sapık yaparsınız bu gidişle;eminim ki bu vidyoda izahı vardır;ama bu kesmeler meşhur oldu cübbeli hocayı soğutmak için ama başaramıyorlar yine binlerce kişi cübbeli hocanın sohbetlerinden istifade ediyor.

Evet videonun bir izahı var:

Hadisin uydurma olduğunu bilmeden anlatmış. Görüldüğü gibi kimsenin iftirası değil.

Ayrıca bu videoda, kendisini temize çıkarmak için uydurma hadisi yorumluyor. Uydurma da olsa, hadisi aklayacak ya, kendisi de aklanmış olacak. Sadece özür dilese, "hata yaptım" dese bundan iyiydi.

Bir de hadisin batıl olduğunu bilseydi de, onun için bir şey farketmezdi. Videonun son kısmını izleyin. Bu şekilde nice uydurmaları hadis diye yutturdular ümmete. (Perde hadisinin uydurma olduğunu, kendisine müşrik diyorlar diye itiraf etti. Tepki gelmeseydi, ümmet bunu da hadis diye yutmaya devam ederdi)

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Alimler Bedir Şehitleri'ne şehid mi denmeli yoksa inşaAllah şehid mi denmeli diye tartışmış bu arkadaş kendince Allah dostu bellediği insanlara direk yapıştırıyor şehid sıfatını. Birinci olarak zatın Allah dostu mu düşmanımı olduğu, şehid mi mındar mı olduğu Allah katındadır. Kesin suretle şehid olduğuna dair ya da Allah dostu olduğuna dair vahiy mi aldın? Kaldı ki Allah dostu ne demek, kimdir bunlar? Ben Allah düşmanı mı oluyorum bu durumda? İkinci olarak ulema şehidlerin diriliğinin bizim dünyamızdaki dirilik gibi olmadığını söylemektedir. Onların diriliği Allah katındadır.

"Allâh uğruna öldürülmüş olanları "ölü"ler sanmayın! Bilakis Rableri indînde hayattadırlar, rızıklanmaktadırlar."(2/169)

Hani mezhebsiz biz idik? Bak yukarıda sana hanefi alimlerinin bu konudaki görüşlerini aktardım. Nefsine uyan konularda ayet, hadis delil getirmeyi çok seviyorsunuz. Halbuki sen ne tefsir ne de hadis usulü ilminden haberdarsın. Ne de mezhebini taklid ediyorsun. Senin mezhebin cübbeli, O ne derse o!

Coolumsu Çevrimdışı

Coolumsu

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Cübbeli Perde konusunda yanılmış.

Leprusal Çevrimdışı

Leprusal

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Saçma sapan videolarını izlemiştim ama bunda cidden acayip saçmalamış.
Allah Cebrail’e vahyeder. O da Peygambetimiz’e getirir. Bunun dışında başka bir şey söylemek doğru olmaz. Perdeymiş yok aç demiş filan bunlar yalan bence. Hadislerde geçiyorsa bilemeyeceğim fazla ilim sahibi değilim ama bana doğru gelmedi. Sonuçta vahyin gelişi gayp konusu diye biliyorum. Bilip bilmeden konuşmamak lazım. Cübbeli bazen öveceğim diye yalan yanlış sözler aktarıyor.

Leprusal Çevrimdışı

Leprusal

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
cübbeli zaten müşrik tamam’da, jet ski’ye binmenin neresi sapıklık abi?
Jet skiye bindiği için değil Peygamberimiz hakkında ileri geri konuşup, yalan hadis uydurduğu insanları kabirlere ibadet ve şeyhine tapınmaya çağırdığı için yanlış yolda diyorlar.. :)

Yoksa jet skiye bindiği için değil ama o da lüks yaşantısını ortaya koyan bir örnek halka gelince vaaz vermesini bilir ama kendi oğlu lüks kıyafetlerde, mercedeslerde gezer. Mehmet Ali Erbil ile de bir olayı vardı bu adamın hatırladığım kadarıyla.. Zaten biliyorsun malum artık yediği naneneler apaçık internetlere kadar düşmüş birisi.. Jet ski yine yaptıkları arasında en masumu.

Bu insanlarda samimiyet yoktur bilen birisi olarak söylüyorum.

Bak mesela şu videoyu izleyebilirsin.