Katılmıyorum zaten görüşlerinize. Kuran akledin derken aklını vahyin önüne mi al diyor? Yoksa kafana uymayan hadisi çöpe mi at diyor. Yok yanlış anlamayın abicim doğru söz "vahye ters konuşuyor diye kabul etmiyorum" demelisiniz "aklım almıyor" diye değil. Allahu Alem.
Hadis ne alaka.. Yanmaz kefen diye bir alimin ictihatına göre hadis isnadı mı var?
Hadis inkarcısı değilim bu arada kafanızdan bana bir şeyler düşünmeyin..
Vahiy veya hadis ile aklı kıyaslamak çok saçmadır. Kuran ile derinlikli akış ve temiz bir yürek arasında bir çelişki yoktur..
Kısacası Kuran ile akıl çelişmez.. Benim açımdan yok en azından..
Akıl bizi seveni sevmemizi emrediyor.. Bizi en çok seven merhameti sonsuz olan Allah’ı bizim de sevmemiz gerektiğini anlamak çok zor değil..
Aklını kullandığını sanan saçma sapan ateistler yüzünden akla ve bilme düşman olmaya gerek yok..
Onların biraz konuşturunca akıllı değil, akılsız ve ön yargılı oldukları ortaya çıkıyor.. Yani o anlamda söylüyorsan Allah’a kul olmak akıllıca bir eylem iken kul olmamak akılsızlıktır..
Ayrıca İslam’da Kelam diye bir disiplin olduğunu hatırlatırım. Bunlar benim söylediğim şeyler geçmiş alimler de demiş..
Ne biçim alimler çıkmış da İslam toplumundan saçma sapan mezhep taassubları ile çar çur etmişiz.. Siyasetin çok etkisi olmuş..
Şuan İslam tarihi ile ilgili bir kitap okuyorum da ne değerlerimizi yok saymışız.. Cidden biz kendi bindiğimiz dalı kesmişiz..
Batı ileriye gitmek istediği için değil, biz geri kalmak istediğimiz için geri kalmışız..
Ama ben gelecekten umutluyum. Doğru bir zemin kurulabilirse müslümanların yeniden yükselebileceklerine inanıyorum.
Konuya şuan özet yazıyorum.. Ama bir gün isterseniz size değeri bilinememiş İslam alimlerini yazabilirim..
Bu arada ben aşağılık kompleksi içerisinde değilim. Aksine gurur duyduğum o kadar öok müslüman var ki.. Mesela şu aşağıdaki rasathaneyi inşa edeb ve orada gözlem yapanlar gibi, tıpkı onu yıktıranlardab utandığım gibi..
http://www.dunyabulteni.net/m/haber/193634/istanbul-rasathanesi-bir-gecede-neden-yok-edildi
Eğer her daim sevgi ve bilgi yolunda, yani Kuran’ın yolunda yürüseydik.. Şuan biz medeniyetin ve teknolojinin zirvesindeydik..
Ben burada kimseyi eleştirmiyorum ama bindiğimiz dalı kendimiz kesmişiz sadece olay bu..
Cahız’ın 360 kitabından 335 günümğze ulaşmamışsa, diğerinib 100 ciltlik tefsiri günümüze ulaşmamışsa bunun sorumlusu ben değilim.