E
Yok ben almayayım gardaş. Yavaş olun biraz be adamın üstüne hepiniz birden çullanmıssınız. Tekfirci misiniz nesiniz?@Ebu Ubeyde bin Cerrah hoşgeldin vahhabi kardeş. Bir tutam reddiye alır mısın?
Yok ben almayayım gardaş. Yavaş olun biraz be adamın üstüne hepiniz birden çullanmıssınız. Tekfirci misiniz nesiniz?@Ebu Ubeyde bin Cerrah hoşgeldin vahhabi kardeş. Bir tutam reddiye alır mısın?
Yok ben almayayım gardaş. Yavaş olun biraz be adamın üstüne hepiniz birden çullanmıssınız. Tekfirci misiniz ne sinizin?
yanlis degilse abi 50 yasinda, bizler 20 25 yasinda delikanliyiz
hocam zaten tekfirciler genç oluyormuş genellike.
hocam zaten tekfirciler genç oluyormuş genellike.
Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır. Tekfirci tekfirci konuşmayı birak.Şeykhımız olmadım akhi naparsın. Biz Rasulü(sav), raşid halifeleri, sahaberleri, sonra gelenleri (ra. ecmain) takib ederek yanlış yapmışız(!)
internetten resmine bakmak da aynı ecri veriyor mu yoksa mecbur canlı görmek mi lazım?Adamlar mahmuta bakmak 150 sene ihlasla ibadetten daha hayırlı diyor hala nasıl savunucusu oluyor insanlar hayret ediyorum.
Bu zamana kadar forumda ıslah olmayan bir sapkın, kabirperestlerin çürütülen tüm zayıf ve uydurma rivayetlerini bize delil olarak sunabilmes cürretinden dolayı forumu kendisinden arındırdık.O’nun tevessülü, O’nunla tevessül
Enes b. Malik r.a.’tan rivayet edildiğine göre Hz. Ali r.a.’ın annesi Fatıma bint Esed (Allah ondan razı olsun) vefat ettiğinde Rasulullah s.a.v. bizzat kabre indi. Kabir hayatının rahat ve hoş olması için kabrin köşelerini genişletir gibi işaret buyurdu. Affedilmesi için Allah’a yalvardı ve duasını şu cümlelerle bitirdi:
“Ya Rabbi, peygamberinin ve benden önceki peygamberlerinin hakkı için annem Fatıma bint Esed’i affet, onu kelime-i şehadet üzere sabit tut ve kendisine kabir rahatlığı ver. Çünkü sen merhametlilerin en merhametlisisin.” (Ebu Nuaym, Hilye)
Görüldüğü gibi Hz. Peygamber s.a.v., hem kendisiyle, hem de kendisinden önceki peygamberlerle tevessül edip, elinde büyüdüğü için “annemden sonra annem” buyurduğu Hz. Fatıma b. Esed r.a. için Allah Tealâ’ya dua etmiştir.
Hz. Adem a.s. da Hz. Rasulullah s.a.v.’i vesile kılarak dua etmiştir. O, yasak ağaçtan yedi ve bu onun cennetten çıkarılmasına sebep oldu. Sonra kusurunu anladı, affı için ağladı ve:
– Ya Rabbi! Beni Muhammed’in hatırına affeyle, tövbemi kabul buyur, diye yalvardı. Yüce Allah:
– Ey Adem, sen benim habibim Muhammed’i nereden tanıyorsun,” diye sordu. Hz. Adem a.s.:
– Ya Rabbi! Sen beni cennete yerleştirdiğin zaman arşın üzerinde ve cennetin her yerinde, ‘Lâ ilâhe illallah Muhammedün Rasulullah’ cümlesinin yazılı olduğunu gördüm. İsmi senin isminle birlikte zikredilen ve her yere nakşedilen bu zatın senin katında çok kıymetli ve sevgili birisi olduğunu anladım. Bundan dolayı O’nu vesile ederek affımı istedim, dedi. Yüce Allah:
– Evet, doğru söyledin, O benim habibimdir. Senin evlatlarından birisi olup peygamberlerin sonuncusudur. Seni O’nun hatırı için affettim. Eğer O’nu yaratmasaydım seni de yaratmazdım, buyurdu.
(Hâkim, el-Müstedrek, 2/615; Beyhakî, Delâilü’n-Nübüvve, 5/488, 499; Tabarânî, el-Mu’cemü’s-Sağir, 2/82-83; Heysemî, Mecmau’z-Zevâid, 8/253)
mezhepçi olmak neden kötü anlıyamıyorum bir selefi mezhep taklitçisi olamazmı mezhepsiz olmayı kastedmediğinizi biliyorum ama bir imama sıkı bir şekilde bağlı olmak daha sağlıklı değilmi herkes kafasına göre müçtehidlik taslıyor hadislerden hüküm çıkarıyor bir hanefiden bir hanbeliden hüküm çıkarıyor çorba oluyorKeşke sadece mezhep taasubcusu maturidi olsan. Ama sadece mezhep taassubcusu değilsin. Aynı şekilde cüppelinin evliyalardan yardım istemesini doğru bulan bir sofiyyesin. Sana tavsiyem profil fotoğrafını değiştir. Adıyamanlı gavsın fotoğrafı daha çok yakışır. Tevhid bayrağına yakışmıyorsun ona layık değilsin.
Imam maturide,Ebu hanife rahimehullah ta senden beridir.Elhamdülillah gören gözlerim ve düşünen bir beynim var..pek çoğunuzun bağlı olduğu akaiddede değilim..ne de cüpbeliye ve onun bağlı olduğu cemaatede bağlı değilim..İmanda mezhebim Ehl-i sünnet velcemaat,itikadda mezhebim İmam-ı Matüridi ,amelde mezhebim hanefidir..vehhabidende,şia danda beriyim..
iyi yapmışınız akhi tek ses daima kafa dinlendirir..değilmi..?Bu zamana kadar forumda ıslah olmayan bir sapkın, kabirperestlerin çürütülen tüm zayıf ve uydurma rivayetlerini bize delil olarak sunabilmes cürretinden dolayı forumu kendisinden arındırdık.