Cübbeli : Mahmut Efendi Peçeye Izin Vermiyor

P Çevrimdışı

parsa

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
hanefi mezhebine göre şöyle böyle denilince hanefi mezhebini başka bir dinmiş gibi algılayanlar var. itidal üzere olmak gerekir.
hanefi ve malikilere göre yüz avret değildir. gerekli malumatı site içerisinde arasanız çok rahat bulabilirsiniz. hemde çok doyurucu bilgiler var.

burda problem cübbelinin uslubu. adam yasada yok diyor. öylede bir diyorki sanki kurandan sayfa veriyor muş gibi. burada cübbelinin saçmalaması ile peçenin farzlığını ayırd etmek gerekir. ben hanbeliyim şafiyim diyor isen peçe giy. ben hanefiyim malikiyim diyorsan takva olsun diye giy. ama bunun ihtilaflı bir mesele olduğu aşikar.
yine adam ortalığı karıştırdı

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
buradakı sıkıntı mevzu bahsı olan pece degıldır.
Pecenın ardına gızlenen mesajlar
sımdı adam dıyorkı...

Pece islam fıkhında yok.peçeyı ortmesenızde olur.Isıdcılere benzıyorsunuz.İşde carsaflı bacılarımız sızın yuzunuzden ısıdcı dıye zarar goruyorlar vs.basımız bızım boyle emrettı.vs.

Bize ortunme emrını veren ne seyh dır ne hoca dır nede ISID DIR.
Bunu emreden ALLAH tır.İslamdir.RAsulallah da gereklı acıklamaları yapmıstır.
Bızım basımızda gozumuzde rasulallahtır.
Oyle olmadığı zaman
Dusersın bır kuyuya ıssız derın.birbasına kalırsın sessız sakın..
Amelde olur zıyan nıyetınde olusur hezeyan...

Simdi
Kadın baslı basına nedır ? avrettir. Gizli dir özeldir.
ALLAH zulcelal kadınlara bılhassa neden ortunun buyuruyor.
Kötu bakıslardan kotuluklerden korunun dıye.
Peki bu olayda kadını aile fertlerı dısında onunda belırlı olanları harıc gormesı yıne aynı sekılde yasaktır.
Neden ınsan ıcınde nefs tasıyor su var bu var sehvet duygusunu tum bulug cagına gıren erkek veya bacı bılır...

sen bu sekılde yaparsan eger ne olmus oluyor?
Hem kendını hemde karsındakı ınsanları fıtneye dusurmemıs hemde karsılıgında ALLAH katındada buyuk bır ecre kavusmus oluyorsun.
Gunumuze bakalım..!

Tum bacıların cogu acık sacık gıyınıp gezınmekteler.
Onceden bırının vucuduna bakıp nefsanevı arzulara kapılanlar gunumuzde ıse sadece yuzune onu gectım yuruyusune daha kafa takıp degısık degısık duygulara burunmekteler.
Cunku onceden gızlı konusulanlar sımdı bogure bogure gostere gostere bagırıp cagırıyorlar.ALLAH zulcelal tum mumın muslumanları korusun.

Bununda tum hocalar farkındalar.Ve buna ragmen kadının ortunmesı gerektıgını savunacagına bunu takmasanızda olur havasını gıdıyor.
Hanı soyle bır ortam olur.
İslama gore bır ortam olur herkez carsaflıdır erkekler harama bakmaktan haya eder bır durumdadır.İslamıyet her yanı tertemız kusatmıstır.
Dersınkı bu harama bakmaz.

Ama gunumuz buyuk bır fıtne ortamına gelmıstır.

burada kısıler ve cemaatler muslumanları fıtnelerden korumak ıcın calısmalıdırlar.
Bugun pecesını acana yarın carsaf da gıymenıze gerek yoktur derse hıc sasırmayız cunku bu ısler alıstıra alıstıra gıder gıder bır taviz beraberınde 1000 tavizi getırır.

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
16708725_10155121196653846_3644149708617392512_n.jpg

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Videoyu izlemedim ama bazi arkadaslarin cevabina binaen yaziyorum .Hanefi mezhebinde yuz avret degildir.

Güzel peki icmanın görüşü nedir bilginiz var mı?
Aydınlatırsanız inşaAllah yanlış anlaşılmaya karşı güzel olur..

Ayrıca ayetler ve günümüze kadar gelen sahih hadisler ile Resulullah sallallahu aleyhi we sellem'in eşlerinin ve sahabe eşlerinin yüzlerini örttükleri ayrıca bulunmakta.

Yukarıda ki malum şahsın peçeliyiz diye bizi bir gruba nispet etmesi ne kadar doğru?
Işid son yıllarda ortaya çıkan bir grupken peçe yani yüz örtüsü onlardan mı varid olmuşta böyle bir açıklama yapma cüreti gösteriyor bana söyler misiniz?

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Serdengeçtii

Üye
İslam-TR Üyesi
Güzel peki icmanın görüşü nedir bilginiz var mı?
Bizi aydınlatsanız!

Ayrıca ayetler ve günümüze kadar gelen sahih hadisler ile Resulullah sallallahu aleyhi we sellem'in eşlerinin ve sahabe eşlerinin yüzlerini örttükleri ayrıca bulunmakta.

Yukarıda ki malum şahsın peçeliyiz diye bizi bir gruba nispet etmesi ne kadar doğru?
Işid son yıllarda ortaya çıkan bir grupken peçe yani yüz örtüsü onlardan mı varid olmuşta böyle bir açıklama yapma cüreti gösteriyor bana söyler misiniz?

İcma olsaydı şuan alimlerin farklı görüşlerini konuşuyor olmazdık. . Maliki ve Hanefi mezhebinde yüz avret değil , Şafi ve Hanbeli de avret..
Eşlerinizi ve idariniz altındakileri bu şekilde takvaya uygun giyindirebiliyorsanız , sefer mesafesine fln otobüsle tek yollamıyorsanız sizi tebrik ederim . Ben maalesef bu konuda pek başarılı değilim

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
İcma olsaydı şuan alimlerin farklı görüşlerini konuşuyor olmazdık. . Maliki ve Hanefi mezhebinde yüz avret değil , Şafi ve Hanbeli de avret..
Eşlerinizi ve idariniz altındakileri bu şekilde takvaya uygun giyindirebiliyorsanız , sefer mesafesine fln otobüsle tek yollamıyorsanız sizi tebrik ederim . Ben maalesef bu konuda pek başarılı değilim

İcma derken sizden alimlerin görüşleri istedim zaten 4 imamın..

Bu konu alimler arasında ihtilaflıdır. Kadının baştan aşağı her tarafı avrettir diyen alimler İmam Ahmed ve İmam Şafii rahimehullah kadının peçe takmaları gerektiğini söylerler.
Kadının yüzü, elleri hatta bazılarına göre ayakları avret değildir diyen alimler İmam Mailk, İmam Ebu Hanife rahimehullah'a göre kadının peçe takması gerekli değildir, demişler..
Bu ihtilafın sebebi;
"Kadınlar süslerini, kendiliğinden görünen kısım müstesna, açmasınlar" (Nur/31) ayetinde müstesna tutulan yerlerin, kadının belli bir takım uzuvları olabildiği gibi, hareket halinde kapalı kalması mümkün olmayan yerleri de olabilmesidir.
Hareket halinde kapalı kalması mümkün olmayan yerlerdir, diyenler:
"Ey Nebi! Eşlerine, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına (dışarı çıkarken) üstlerine örtü almalarını söyle. Bu, onların tanınmamalarını ve dolayısıyla incitilmemelerini sağlar." (Ahzab/59) ayetini delil getirerek: "Kadının bütün vücudu, hatta sırtı bile mahremdir" demişlerdir.
Ayette müstesna tutulan yerlerden maksat, yüz ve eller gibi, kapatılması adet olmayan bir takım belli uzuvlardır diyenler ise: "Kadının yüzü ve elleri mahrem değildir Nitekim kadın hacc’da yüzünü kapatmaz" demişlerdir.
Yüz ve ellerin avret olmadığını söyleyen alimlerin sözleri, yüz ve ellerin açık olmasının farz olduğu, sünnet olduğu veya bunların örtülmesinin bid'at olduğu manasına gelmez. Üstelik bu alimler, yüz ve ellerde hiçbir ziynet eşyasının olmamasını ve bunların açılmasının fitneye sebep olmamasını şart koşmaktalar.
Dolayısıyla fitnenin olduğu yerde bütün mümin kadınların yüzlerini ve ellerini örtmeleri bu alimlere göre bile şarttır. Zira: “Süslerini, ….. açmasınlar...” ayeti kadınların yabancı erkekler karşısında fitneye sebebiyet vermemek için süslerini açmalarının haram olduğuna delalet eder.
İbni Atiyye bu hususta şunları söyler:
“Benim anladığıma göre ayet, kadınlara ziynet denilen herşeyi erkeklere açmaktan mutlaka kaçınmalarını emretmektedir. Ancak zaruret hallerinde örtülmesi mahzurlu olan yüz ve el gibi azaların açılmasında bir mahzur yoktur.” (Kurtubi Tefsiri)
Alimlerin görüşlerinden anlaşılan şu ki; fitne ortamında bütün mümin kadınların yüzlerini ve ellerini örtmeleri gerekir..

Bunları belirtmek istememde ki neden, okuyanların yanlış şeyler algılamalarına engel olmak içindir.

Ayrıca yukarda belirttiğiniz şeyi tam olarak algılayamasam da anladığım şekilde cevap vereyim inşaAllah:
Evet ben gayet rahat kullanıyorum yüz örtüsünü ve yolculuk yapmak ile ilgili hiç bir sıkıntı da yaşamıyorum Elhamdülillah.

Benim bahsettiğim nokta aslında tam anlaşılmadı Allahualem. Demek istediğim şudur:
Biz alimlerin peçe hakkında ki görüşlerinden bahsederken, malum şahıs kalkmış bunu bir zümreye mal eder gibi, bir şekilcilikmiş gibi göstermeye çalışıyor yüz örtüsünü. Videoda bahsettiği grup kaç yıldır ortaya çıkmış bir grupken, bakın peçe yani yüz örtüsü ne zamandan bu yana mümin kadınlar tarafından kullanılıyor. Bilmem anlatabildim mi vesselam..

Evvela_tevhid Çevrimdışı

Evvela_tevhid

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
...alimlerini ilah edindiler ..." | tevbe 31

Onların efendisi "burnunu dışarda bırak , şu kadar metreden yapılan elbiselerden giy, araba kullanan kadın köpektir (derler ama..kadın meclislerinde arabası olan kadının arabasına ilk önce kendileri biner ))...bla bla " kısacası kendi uydurmuş oldukları dinlerini yaşıyorlar ..
Mahmut ustaosmanoglu'nun Ruhul Furkanı'a iman ediyorlar

Tarikatları tenkit edenler aynı hataya düşmeyin ...

Hanefi mezhebine taasubla bağlanıp yüz örtmek yok demek neye göre ..

Dinde ölçü filan alîm mi yoksa Kuran ve Sünnette olan apaçık hükümler mi ?

Cundullah el-Kürdî Çevrimdışı

Cundullah el-Kürdî

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
kemmek Çevrimdışı

kemmek

Üye
İslam-TR Üyesi
Cübbeli'nin tavrı yanlış ancak hanefide yüz avret değildir, ayrıca yüz avret olmadığı için yasaklanabilir de, namaz kılmak yasaklanmış gibi konuşmayın.

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Cübbeli'nin tavrı yanlış ancak hanefide yüz avret değildir, ayrıca yüz avret olmadığı için yasaklanabilir de, namaz kılmak yasaklanmış gibi konuşmayın.

selamun aleykum
öncelikle hoşgeldin kardeşim
cümleleriniz islami bilgisi olan biri olduğunuzu gösteriyor
diyelimki yasaklanabilir
belediye başkanımıdır bunu yasaklaması gereken
su kıtlığı olur ve banyo yapmak bile yasaklanabilir, fakat belediye başkanı halı yıkamayı yasaklar gibi, Allahın emrini yasaklıyamaz.
en azından ilim ehlinden fetva alması gerekmezmiydi