Selamun Aleykum..
Kardeşlerim said nursiye inandığımdna değil fakat karşıt bir delil var bir sitede buldum. peki bu durumda ne dememiz gerekiyor..
ALİ HAYDAR GÜRBÜZLER EFENDİ
İstanbul-Fâtih-Çarşamba'daki Şeyh İsmet Efendi Dergâhının son şeyhi Ali Haydar Gürbüzler Efendi: Talebesi Emin Saraç anlatıyor: Ali Haydar Efendi demişti ki; Bediüzzaman İstanbula ilk geldiğinde (1907) birçok ulema gibi ben de gittim. Kapısında Burada her soruya cevap verilir, kimseye soru sorulmaz yazılıydı.
Mutavvelden (Dersiamlık imtihanı bu kitaptan yapılırdı) çok zor bir sual hazırladım. Tereddütsüz ve çok isabetli, en doğru cevabı verdi. Gördüğüm en zeki insanlardandır. Kemal Şenocak beyin hazırladığı Ali Haydar Efendi adlı eserde şöyle bir hatıra geçmektedir;
Ali Haydar Efendi(Rahimehullah) Telif-i Mesail Heyeti reisi iken, Dar-ul Hikme azalarından Bediüzzaman Said Nursi(Rahimehullah) ile de zaman zaman görüşürdü. Yıllar sonra -Cumhuriyer devrinde- Bediüzzaman Çarşambaya gelir. İsmailağa Camiinin önünden geçip, Mehmed Ağa Camii civarında ikamet eden talebesi Hâkim Selahaddin Efendiyi ziyarete giderken, bir an durur ve etrafındakilere; şu ileride İsmet Efendi Dergâhında Meşayih-i Kiramdan Ali Haydar Efendi var, gidin, elini öpün, selamımı götürün der.
Makale Yazarı:
Salih Okur, Ulemanın Gözüyle Bediüzzaman
AL? HAYDAR GÜRBÜZLER EFEND? | Bediüzzaman Said Nursî