Cübbeli'nin Ithamlarına Ebubekir Sifil'den Cevap

T Çevrimdışı

Tarık Yıldız

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Cübbeli Ahmed'in Ebu Bekir Sifil hakkındaki iftiralarına kendisinden cevap geldi.Cübbeli Ahmed'e sinir olma düzeyim biraz daha arttı.Şu videoyu izleyip bi bakar mısınız adamdaki uydurma hadis aşkına?Ebubekir hocanında her sözü doğru demiyorum da hakkında atılan bu iftiralar gerçekten iğrenç."Ben prof. olacağım.','Diyaloğa karşı gelemem." gibi sözler söylediğini iddaa etmiş,Cübbeli sapığı.

Şu konuşmada en dikkatimi çeken sözler;
"Akaid kelamcıdan öğrenilir,tasavvuf mutasavvıftan öğrenilir,hadiste muhaddislerden öğrenilir.Bazıları Akide'yi hadislerden öğrenmeye kalktığı için Selefilik-vahhabilik denen garabet ortaya çıkıyor."(E.Sifil)

Not:Kelam akılla açıklama yolunu tutan felsefik bir ilimdir.Nice alimlerce haram olduğu belirtilmiştir.O halde kendi mantıklarına göre konuşan adamdan niye akide öğrenmemiz bekleniyor?

""Kendisi için Ehli sünnet değil" diyemem.Buhari'yi filan kabul eder.Vahhabi filan değildir."(Cübbeli)

Not1: Senin vahhabi dediğin Selefiler Allah aşkına ne zaman Buhari'yi reddetti? Tam aksine senin -videoda da bahsi geçen- uydurma hadislere sarılmana karşın bizler Buhari'yi Kurandan sonraki 2. kaynak olarak gördük.

Not2: Siz de biraz Buhari'ye uyun.

--------------

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ahadun Ahad Çevrimdışı

Ahadun Ahad

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
bu züppeli ahmet diyaloga karşı mı değil mi belli değil?

dershaneler hakkında stv'ye röportaj vermemiş miydi?

burda da asrın diyalogçubaşını savunuyor

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
hoca güzel konuşmuş tamam da ben de kelamcıdan akide almak konusuna takıldım :) ben kelamı hep kötü bildim. neden kelamcıdan alacağız açıklaması gerek.

M Çevrimdışı

Mutedil Olun

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
hoca güzel konuşmuş tamam da ben de kelamcıdan akide almak konusuna takıldım :) ben kelamı hep kötü bildim. neden kelamcıdan alacağız açıklaması gerek.
kelam, felsefeyi yok etmek için Müslümanların geliştirdiği bir ilim. Fakat sonra kendisinde virüs bulmaya başlayan virüs programı gibi bir hâl aldı. felsefeden daha zararlı hâle geldi. fakat kelamın felsefeye olan şamarı, Ebu Hanifelerin zıdıkları kelamla susturması tartışılamaz. sanırım biraz riskli bir ilim. (şimdiye kadar kelamla ilgili okuyup dinlediklerimden bunu anladım)

T Çevrimdışı

Tarık Yıldız

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi

Ahi zaten Aristocuların ortaya çıkardığı,Ahmed bin Hanbel'in,İmam Buhari'nin zorluklar ve sıkıntılar çekmesine sebeb olan bir mezhebdir.Adamlar "Kuran mahluk değil" diyeni kafir sayıyorlar.Abbasi halifesi Me'mun'da bunların safında olunca Ahmed bin Hanbel başta olmak üzere büyük imamlara yapmadıkları zulüm kalmamış.

1- "Basra'da heva ehli çoktur. Belki oraya yirmiden fazla gittim. Bazen bir yıl, bazen de daha fazla kaldım. Bu esnada kelam ilmini en hayırı ilim olarak görüyordum."
Menakibu Ebi Hanife, el-Kurdi sh:137

2- "Ben kelam ilmi ile o kadar uğraştım ki, nihayet geldi parmakla gösterilir oldum. Biz Hammad b. Ebi Süleyman'ın meclisine yakın bir yerde oturuyorduk. Bu arada bir kadın gelip:"Bir adam var. Cariyesini sünnete göre boşamak istiyor. Ne yapmalı?" diye sordu. Ne yapacağımı bilemedim. Kadının bunu Hammad'a sormasını, sonra da Hammad'in ona ne cevap verdiğini gelip bana söylemesini istedim. Kadın aynı soruyu Hammad'a sorunca,Hammad ona: "Cariyeyi temizken (hayızlı değilken), onunla cima etmeden bir talakla boşar.Sonra o kadın erkeklerle evlenmeye hak kazanır" dedi. Bunun üzerine benim kelam ilmine ihtiyacım yok diyerek onunla uğraşmayı bıraktım.
Tarihi Bağdad, c: 3, sh: 333

3- " Allah Amr b. Ubeyd'e la'net etsin. O, insanlara yararı olmayan kelama giden yolları açtı."
el-Hervi, Zemmu'l-Kelam, sh: 28-31.

4- Ebu Hanife'nin oğlu Hammad diyor ki: "Babam bir gün yanıma geldi. Kelamcılardan bazılarıda yanımda bulunuyordu. Aramızda bir konuyu tartıştığımızdan dolayı seslerimiz de alabildiğine yükseliyordu. Onun eve girdiğini sezince yanına gittim. Bana: "Hammad: Yanındakiler kim?" dedi. Ben de: "Falan, falan ve falan" diyerek isimlerini saydım. "Peki neyi tartışıyorsunuz?" dedi. Ben de şöyle şöyle bir konuyu tartışıyoruz dedim. Bana: "Ey Hammad! Kelamı bırak" dedi. Hammad diyor ki: "Ben babamın böyle karma karışık işlerle uğraştığını görmedim. O, başkasına yasaklamış olduğu şeyi kendisi de yapmazdı. Ona:"Babacığım! Sen daha önceleri bana kelam ilmini öğrenmemi söylemiyor muydun?" dedim.O da: "Evet oğlum. Fakat bugün bunu sana yasaklıyorum" dedi. Ben de: "Niçin?" diye sordum. "Ey oğlum" dedi. "Bugün bu gördüğün insanlar daha önceleri bir kalp ve din üzere idiler. Daha sonra şeytan onların arasına düşmanlık koydu ve bundan ötürü ihtilaf etmeye başladılar.
el-Mekki, Menakıbu Ebi Hanife, sh: 183-184.

--Mehmet Emin Akın'ın çevirisi ile "4 İmamın Akidesi"
http://kitap.islam-tr.org/wp-content/uploads/2014/04/8301akd00004.pdf

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Nesine reddiye yapmış ahi? "Mevzu hadisler reddedilmelidir." sözüne mi? :)
şu akhi cübbelinin reddiyesi,ebubekir sifil bunu önce cevap vermeye bile tenezzül etmedi,sonradan
Cübbeli Ahmet'in tezviratına cevap vermeyeceğimi söylemiştim. Ama susmamın suçlamaları kabul ettiğime yorulduğunu görüyorum. Yarın inşaallah konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacağım.
Ebubekir Sifil
sonradan bunu yazdı...

Ahadun Ahad Çevrimdışı

Ahadun Ahad

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Nesine reddiye yapmış ahi? "Mevzu hadisler reddedilmelidir." sözüne mi? :)
video 1 saatti ahi. 1 saat cübbeli dinlemedim.
şu akhi cübbelinin reddiyesi,ebubekir sifil bunu önce cevap vermeye bile tenezzül etmedi,sonradan
Cübbeli Ahmet'in tezviratına cevap vermeyeceğimi söylemiştim. Ama susmamın suçlamaları kabul ettiğime yorulduğunu görüyorum. Yarın inşaallah konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacağım.
Ebubekir Sifil
sonradan bunu yazdı...

bu reddiyenin bi kısmı bunun bi saatlik versiyonu vardı.

hebbit kerrih Çevrimdışı

hebbit kerrih

İslam-tr Mudâvimi
Site Emektarı
Abi adamlar hadis olup olmadigi belli olmayan bir sey uzerinden kendi kafalarina gore "bu iyidir, bu kotudur" diyerek yeni bir din olusturmuslar. Bak cubbeli bile.itiraf etti :) zikir cekmenin neresi kotu yawww rabitanin neresi kotu :D

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Cübbeli Ahmet'e cevap videosunda zühul eseri meydana gelen bir hatanın tashihidir: Gunye'de Hanefîlerle ilgili geçen ifadenin doğru tercümesi şöyle olacak: "Hanefîler'e gelince, Ebû Hanîfe Nu'man b. Sâbit'in bazı ashabıdır..." Bu, benden kaynaklanan bir hatadır.

Lütfen bu tweeti yaymak suretiyle o hatanın izalesi konusunda bana yardımcı olun.

Dr. Ebubekir Sifil