Cübbeli'nin Ithamlarına Ebubekir Sifil'den Cevap

heycan Çevrimdışı

heycan

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Sifilin videosunu değerlendirmiş bir kardeş aşağıdan yukarı doğru okuyun : )

6vHBjqk.png

P0XNVsp.png

O0LjJVl.png

8tYcQfE.png

Muharrem Celik Çevrimdışı

Muharrem Celik

Üye
İslam-TR Üyesi
Ebubekir sifil burda cübbeli ye reddiye yapiyor ama sifil kendisi akaid de nakil yerine akli tercih ediyor hatta su an diyor selefilerin yaptigi hata hadis alimlerinden akaid ögrenmeleri diyor hadis alimimden hadis ögrenilir diyor itikadida kelamcilardan diyor hayret yav sanki efendimiz kelam ilmi diye bize ilim ögretti bize bütün Islami katagoriler hadis alimlerinden gelmedi sanki

Moderatör tarafında düzenlendi:
ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ebubekir sifil burda cübbeli ye reddiye yapiyor ama sifil kendisi akaid de nakil yerine akli tercih ediyor hatta su an diyor selefilerin yaptigi hata hadis alimlerinden akaid ögrenmeleri diyor hadis alimimden hadis ögrenilir diyor itikadida kelamcilardan diyor hayret yav sanki efendimiz kelam ilmi diye bize ilim ögretti bize bütün Islami katagoriler hadis alimlerinden gelmedi sanki ne mal adam bu
akhi söylediklerin yanlış,fıkıhtaki hükümlerde hadisleri otorite alınarak çıkartılıyor ama ,bir muhaddis aynı zamanda fakih olmaya bilir,(istisnalar mevcuttur) anlıyacağın her ilim dalı kendi sahasındaki alimlerden alınır allahualem...Bak ibni hacer el askalani muhaddistir amma fıkıh konusunda şafi mezhebi üzerinedir bunun örnekleri çoğaltılabilir...Yani bir alim bütün alanlarda kendini geliştirmesi çok zor olan bir şeydir ihtisas yaptığı alanda alim olabilir,Tüm alanlarda kendini geliştirmiş alim sayısı çok azdır...

Muharrem Celik Çevrimdışı

Muharrem Celik

Üye
İslam-TR Üyesi
Akhi o acidan dediklerin dogru ama sifil hocanin demek isgedigi benim de anlatmak istedigim birebir itikadi konularda nakil yerine akili savunmasi yani her konuyu aliminden alin derken ehil kisiden alma konusunda hakli ama onun demek istedigi sey hadis alimlerinden akaidi alicaginiza kelemcilardan alin diyor yani nakil yerine akili tercih ettigini de ekliyor izlemis oldugum sahit oldugum videoda Ayetleri tevil ediyor yani simdi anladin sen akhi

ENSAR Çevrimdışı

ENSAR

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Akhi o acidan dediklerin dogru ama sifil hocanin demek isgedigi benim de anlatmak istedigim birebir itikadi konularda nakil yerine akili savunmasi yani her konuyu aliminden alin derken ehil kisiden alma konusunda hakli ama onun demek istedigi sey hadis alimlerinden akaidi alicaginiza kelemcilardan alin diyor yani nakil yerine akili tercih ettigini de ekliyor izlemis oldugum sahit oldugum videoda Ayetleri tevil ediyor yani simdi anladin sen akhi
akhi ben nakil yerine aklı tercih ettiğini bilmiyorum,nerede söylüyor,Akhi kelam konusunda fazla bilgim yok bildiğim kadarı ile bir eleştirilen kelam ilmi var(allahualem bildiğim kadarı ile felsefeye bulaşmış diye biliyorum) birde övülen yani akideyi anlatan kelam ilmi var diye biliyorum inşallah bu kelam ilmi konusunu biraz detaylı araştıracağım en yakın zamanda...